Jméno pro holčičku ke dvěma bráškům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
381
24.1.16 18:12

@jita22

Ale to nevadí, zakladatelka navrhla Marii a těch je mraky. Ona psala, že se jí líbí netradiční, ale že to k příjmení nejde. Takže klidně Anička nebo Barunka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
24.1.16 18:14

Na každé jméno se najde nějaké přirovnání, hnusné výrazy, si nevybereš :nevim: Mě jako malé říkali Karolínka, Karolínka, půjde za tebou :roll: :roll: Lenka-plenka-podprsenka, Linda-pinda, atd. ;) Nebo mi říkali Karel, což mě teda ani nevadilo, protože mi tak ze srandy říkala ségra, ale chápeš jak to myslím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
24.1.16 18:18

Mě by se líbila třeba Lucie, Kristýna..i ta Markéta je moc pěkný…Marie se mi nelíbí, to už je lepší ta Zuzana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.16 18:19

@Jančakecalka

U Natálky mi vadí oslovení. Natálko je hezké, Natálie také. Ale Naty, Natko - to mi opravdu vadí. A děti jí tak říkat budou - je to běžné jméno a tak jsou na to zvyklé. U Marušky se říkalo i Marí, což se mi líbí - a to Mařko bylo spíš takové hanlivé. Neříkali to běžně. U Julie mě napadá kromě Julči (Julčo se mi líbí) Julí, Julčí. Také přemýšlím nad Agátou (ale nevím, jestli se to netluče) a Anetkou. Ještě hledáme - to bude na dlouho u nás :D

• Citovat
  • Upravit
44193
24.1.16 18:19

K tomu příjmení se hodí téměř jakékoliv jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
24.1.16 18:21
@Anonymní píše:
@JančakecalkaU Natálky mi vadí oslovení. Natálko je hezké, Natálie také. Ale Naty, Natko - to mi opravdu vadí. A děti jí tak říkat budou - je to běžné jméno a tak jsou na to zvyklé. U Marušky se říkalo i Marí, což se mi líbí - a to Mařko bylo spíš takové hanlivé. Neříkali to běžně. U Julie mě napadá kromě Julči (Julčo se mi líbí) Julí, Julčí. Také přemýšlím nad Agátou (ale nevím, jestli se to netluče) a Anetkou. Ještě hledáme - to bude na dlouho u nás :D

Tak za mě spíš tu Anetku nežli Agátu-vybavim si Hanychovou :mrgreen: Co se týká Marie, tak kamárádce běžně ve škole říkali Maruno, Maruš, Máníku, což mi přišlo děný :zed:

• Citovat
  • Upravit
2539
24.1.16 18:22

Barbora jahodová :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
24.1.16 18:23

Agáta je moc pěkné, taky se mi líbí. Ve škole jsme měli Julii, říkali jsme jí Jůlo, Jůlinko ;) Anetka se mi taky moc líbí.
K té Marušce- mě se líbí, už proto, že se tak jmenovala moje babička, která už bohužel nežije :(, je v dnešní době už netradiční a dá se na ní najít spoustu variant oslovení, až bude v pubertě, může se jí říkat Mary (čteně Mery).. Jako malá bude Maruška, Mája ;)
Ale osobně bych jí asi nedala, z tvého výběru bych dala asi Anetku nebo Agátku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
24.1.16 18:24

@Jančakecalka ono takový - Mařeno (tak říkali mamce její bratrové :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
24.1.16 18:25
@Jančakecalka píše:
Tak za mě spíš tu Anetku nežli Agátu-vybavim si Hanychovou :mrgreen: Co se týká Marie, tak kamárádce běžně ve škole říkali Maruno, Maruš, Máníku, což mi přišlo děný :zed:

ono je to taky o oblíbenosti dítěte, pokud bude mezi dětmi „normální“ a nebude vyděděnec ve třídě, tak jí budou oslovovat, tak jak jí bude říkat učitelka, popř. jak si řekne, aby ji oslovovali. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
24.1.16 18:25
@Bomer píše:
@Jančakecalka ono takový - Mařeno (tak říkali mamce její bratrové :roll: )

Mařeno je příšerný, spíš to na mě působí jako nadávka :zed:

• Citovat
  • Upravit
381
24.1.16 18:27
@Jana206 píše:
K tomu příjmení se hodí téměř jakékoliv jméno.

S tím opravdu nesouhlasím. Je to příjmení, ke kterému bych byla opatrná s výběrem. Například Laura Jahodová nebo Danisa Jahodová se mi rozhodně nehodí. A Abigail, Mia apod jsou vysloveně do očí bijící. Navíc je to takové jemné příjmení. Krásné - moc se mi líbí - ale rozhodně bych byla pečlivá při výběru. Jinak musím dodat, že Ivan Jahoda a Karel Jahoda je super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
24.1.16 18:28
@kaja00 píše:
ono je to taky o oblíbenosti dítěte, pokud bude mezi dětmi „normální“ a nebude vyděděnec ve třídě, tak jí budou oslovovat, tak jak jí bude říkat učitelka, popř. jak si řekne, aby ji oslovovali. ;)

No, to nevim teda, u nás kolikrát učitelky napomínaly, at jí říkaj normálně vedlo to jen k tomu, že jípak říkali ještě hůř. Možná to platí ve školce, ale ve škole u pubertáků ne, znám to a bylo to hnusný, když jí tak říkali, proto bych to jméno nikdy nedala. Chudák holka pak z toho mindráky protože to byla dost tichá holčina.

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
24.1.16 18:28
@nanoBETA píše:
S tím opravdu nesouhlasím. Je to příjmení, ke kterému bych byla opatrná s výběrem. Například Laura Jahodová nebo Danisa Jahodová se mi rozhodně nehodí. A Abigail, Mia apod jsou vysloveně do očí bijící. Navíc je to takové jemné příjmení. Krásné - moc se mi líbí - ale rozhodně bych byla pečlivá při výběru. Jinak musím dodat, že Ivan Jahoda a Karel Jahoda je super :)

Moje řeč ;)

• Citovat
  • Upravit
34473
24.1.16 18:35

Marie mi k přímení nesedí, „Marije Jahodová“ je dost ujíkaný, „Julije Jahodová“ ještě víc :think: Mě se teda Marie nelíbí ani tak, Maruška jde, ale Maruna, Mařka, Máňa je hrozný. K příjmení mi sedí Ester, Klára.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze