Jméno pro holčičku ke dvěma bráškům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4009
24.1.16 21:39

Marta Jahodová :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
24.1.16 21:40

Anežka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
24.1.16 21:42

Také nemůžeme přijít na pěkné klasické holčičí…julinka se mi líbí, ale neprošla. ani violka. možná to nakonec bude Tánička…tak přidávám další tip…Anežku už máme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
24.1.16 21:50

Eva, Zora nebo Marta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
24.1.16 21:53
@darkgreen píše:
Já nevím, to je takové zvláštní tady s těmi jmény. Myslím na emiminu. Je tady hodně zastánkyní tradičních českých jmen. Nejednou jsem se tady setkala s tím, že neobvyklá jména dávají romové a nebo čím neobvyklejší jméno tím větší blbci. Takže Marii, Ivana nebo Karla tady budou všichni kvitovat. Ale běda kdybyste chtěla něco extra. :)
I když já myslím, až bude Ivan chodit do školy, bude s takovým jménem jediný ve třídě. Možná i ten Karel a Marie. Takže vlastně zase tohle budou jména neobvyklá.
Marie je hezké jméno. Marie Jahodová zní jako z pohádky. Jako když šla Maruška pro jahody k dvanácti měsíčkům. :palec:

Ono je to trošku jinak. Většina nemá nic proti netradičním jménům, pokud má dítě mezinárodní příjmení či bude žít v zahraničí. Ono Abigail Schwarz(ová) zní jinak než Abigail Jahodová. Jako jasně, asi se vdá - ale otázka je kdy a jestli vůbec :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18134
24.1.16 22:05

Tak z toho, co tady zaznělo se mi nejvíc líbí Johanka Jahodová.
Marie je krásné jméno, hodně nás babička přemlouvala, ať tak pojmenujeme dceru, ale já jsem nechtěla, protože Marie a Anna jsou pro mě krásné jména v původním znění, ale nikdo je tak neoslovuje. Prostě jsou to celý život Marušky a Aničky, ať je jim pět, nebo padesát.
Neznám jedinou Marii, která by se nechala oslovovat Marie, vždycky Maruško a mě to teda u dospělých ženských připadá dětinské, nechat si říkat Maruško - nechci se nikoho dotknout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
26.1.16 00:25

Mě by se líbilo jméno Justyna /Justýna/ Jahodová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.16 13:23
@alpana píše:
Také nemůžeme přijít na pěkné klasické holčičí…julinka se mi líbí, ale neprošla. ani violka. možná to nakonec bude Tánička…tak přidávám další tip…Anežku už máme…

Tánička jako Tatiana? :)

• Citovat
  • Upravit
115
26.1.16 13:49
@Anonymní píše:
Tánička jako Tatiana? :)

Nene, právě, že jsem na to koukala a jde dát jenom Táňa a myslím, že má i jindy svátek, někdy v červnu, ale je to psané jako druhé jméno, v těch rozšířených kalendářích. je to pěkné, krátké a neokoukané, a přitom klasika. Žádný výstřelek, si teda myslím. A nám by se i holky rýmovaly Áňa a Táňa. Neustále se snažím trochu jména pro sourozence sladit a nejde mi to, ale mám ještě dva měsíce čas..uvidíme co manžel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
26.1.16 13:52

Jinak chlapečka máme josífka, holčičku už zmíněnou Anežku. kdyby měl někdo nějaký tip, tak si také ráda přečtu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
26.1.16 13:58

@alpana Jestli nevadí zdrobnělá jména (což asi ne, když máte Anežku), tak se mi k sobě hodí Anežka a Štěpánka. Nebo také Josef, Anežka a Magdalena.

Jinak mám moc ráda jméno Mariana. To bych navrhla i zakladatelce místo Marie, ale psala, že to je pro ně dlouhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
26.1.16 14:03

Štěpánka byla také ve hře, ale už se nám zdá moc dlouhá…máme dlouhé příjmení 11 písmen, jinak jméno je z mého soudku a místo Marie se mi líbí Miriam, ale doma neprošla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
26.1.16 14:13

@alpana k Anežce Eliška, Alice nebo Alenka…A známí k ní mají Žofii, z opačného konce abecedy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
26.1.16 14:19

Neznám tvoje příjmení, tak nemůžu janě říct, ale Anežka i Josef na mě působí jako taková starší jména. Proto bych vybírala něco v podobném znění. Lydie, Luisa, Zdeňka, Františka,… Upřímně jméno Tatiana se mi líbí moc, Táňa takhle v základním tvaru už ne. Ale je pravda, že nenajdeš jméno, co se bude líbit všem, takže se nenech odradit, jestli jsi si tím jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
26.1.16 15:19
@alpana píše:
Jinak chlapečka máme josífka, holčičku už zmíněnou Anežku. kdyby měl někdo nějaký tip, tak si také ráda přečtu..

Ivetka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko