Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
za chvíli se mi narodí miminko - chlapeček a já samozřejmě tápu, jaké jméno mu nakonec vybereme. Příjmení bude mít docela tvrdé, nejprve se mi líbil Robert (hlavně kvůli přezdívce Robí), ale poslední dobou se nám hodně líbí Robin.
Partnerovi se líbí ještě Samuel, ale to zase necítím já. Co říkáte na jméno Robin?
@Nikol1919 mám v okolí 2 Robiny. Je to hezké jméno, z výběru se mi líbí ještě Kristián
Líbí se mi všechny vybrané, ale Robin je nejlepší. Těch je i docela málo. Akorat neznáme příjmení, pokud uz je nejak R v tom příjmení, tak bych si zkusila jak bude znít výslovnost, aby to pak nebylo jak jazykolam.
Všechna jsou hezká, Robinů je málo, dá se pěkně oslovovat, fajn volba ![]()
Robin, Kristián, Samuel - moje pořadí.
Jinak kolegyně má Robina. Už je to dospělý chlap, který bude mít brzo vlastního potomka.
Když jméno před 30 lety rodiče dávali, tak se spousta lidí divila, jak bylo jméno málo obvyklé.
Dcera ma ve skole spoluzaka Robina - mne se to jmeno moc libi ![]()
Robin je super. Žádná divočina a ani ho není všude plno. Jinak všechna jména z výběru jsou pěkná.
Robin a Samuel patří k mým favoritům..muž měl jiné přání, a protože jsme se dohodli ze u prvního syna má hlavní slovo on, je syn podle jeho vyberu. Jinak Robina i Roberta máme v rodině…obema se říká Robi, Robí…
Robin je fajn. Kamarád je Robert a říká se mu často Robin.
Zkrácenina Robí je hezká.
Znám 10letého Robina. Fajn kluk. Jméno hezké, sama bych o něm uvažovala, mít syna. Robert se mi nelíbí vůbec
Mně by se líbila Robin pro holčičku. Ale pro kluka taky OK. Z Tvého výběru Kristián, ale je to na prd, že to lidé pak naprosto příšerně zdrobňují, vše, co jsem slyšela bylo hnusné, opravdu. Kikin apod…no to je na pěst, u tak krásného jména. Samuel je židovský, až to trhá uši, ani náhodou.
@Zita Aussig píše: Více
Znám několik Kristiánů a říká se jim nejčastěji Krýšo, stejně jako Kryštofům. Nebo Kristiánku. Kikin jsem v okolí nikdy neslyšela. Ale tady na diskuzích je to často zmíněné.