Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Čauky, mám dilema 😂. Máme syna Kristiána a za pár měsíců se nám má narodit druhý syn. Pořád s chlapem debatuje o jméně, chtěla jsem něco co hezký zní s Kristiánem a moje návrhy byly Jáchym a Mikuláš, jenomže ani jedno jméno se manželovi nelíbilo. Mu se zas líbí jména jako Ladislav, Jaroslav ale mě se to zas vůbec nelíbí ke Kristiánovi. 😂 Oba jsme se shodli že se nám oboum strašně líbí jméno Damián 💙. Ale já mám furt dilema jestli už to není moc Kristián a Damián. Setkávám se s nazorama že to není vůbec moc ale naopak coool. Ale převyšují spíš názory že to moc je a že by teda vybrali něco jiného. A mě to furt dlouba v hlavě a nemůžu se rozhodnout 😂. Jak to zní vám?
Běžně se dávají pro sourozence jména Tobiáš-Tadeáš, Mikuláš - Jonáš, Petr - Pavel, Lukáš-Tomáš, Dominik-Daniel, Václav -Vojtěch… takže Kristián a Damián mi přijdou v pohodě. Mnohem vic v pohodě než Kristián a Ladislav.
Jak často budete říkat ta dvě jména vedle sebe? „Tohle jsou Kristián a Damián Novákovi!“ ![]()
Smysl to má, vybírat jména sourozenců tak, ať to není úplná pěst na oko (například Jessica a Vavřinec), ale vy máte dvě normální jména jen se stejnou koncovkou. Vůbec bych se tím netrápila a toho Damiána dala, když se oběma líbí. Není to žádná divočina ani výstřednost. ![]()
Nevím, v čem by to mělo být moc
Zní to hezky. Mnohem horší mi teda přijde kombinace Kristián a Ladislav ![]()
@Bára217 píše: Více
Dala bych to úplně v pohodě. Kdybych měla dva syny, byli by Dominik a Daniel. Mně se líbí, když jména sourozenců spolu nějakým způsobem ladí. ![]()
No jako já znám 3 hoky - Editu, Juditu a Ditu… to je podle mě ujetý ![]()
Respektive to se fakt plete, ale váš výběr je v pohodě… sice končí stejně, ale jsou trochu odlišná a jestli k sobě jdou nebo ne je úplně jedno.
@Bára217 píše: Více
Za mě je to blbý. Obě jména v pohodě, ale zní to podobně a bude se to lidem plést. Oba jsou prostě něco..ián. Mám v okolí Tomáše a Lukáše, otřesně se to plete. Stejně jako Julie a Lucie. Ale tak je to váš boj. Líbí se vám, tak to dejte ![]()
Já znám tři bratry se jmény na -ián a to už mi přijde moc. Dva bráchové se ještě dají, navíc je to doopravdy lepší než Kristián a Ladislav nebo Jaroslav. Když si představím dva teenagery a starší řekne třeba: „Čau, já jsem Kris a to je můj brácha Láďa“, tak by mi toho mladšího bylo vysloveně líto. Čímž nechci hanit Láďu, ale snad se chápeme. ![]()
@Lil Kitkatt píše: Více
Kristián a Damián mi připadají hodně rozliční, a nedávno tu byla diskuse o bratrech Matthias a Matteo, a všem to přišlo v pohodě, že je to úplně jiné
@Lil Kitkatt píše: Více
Moje matka byla Marie a její sestra Ludmila, a všem příbuzným se to pletlo a nazývali je Lidušky, nepochopitelné. Pak má maminka kamarádku, kde byly tři sestry Hana, Dana a Jana, tak tam se to asi plést muselo
@annali píše: Více
Jsem se zasmála
![]()
Jo, zní to divně ![]()
Ale moje babi byla Jiřina a její sestra Ema. V té době asi v pohodě, dnes by to bylo divný ![]()
@Anonymní píše: Více
Nás si babička pletla a jmenujeme se rozličně ( Anna, Iva, Katerina, Růžena )