Jméno TEA

Napsat příspěvek
Velikost písma:
verveine
3.4.12 00:15

Tea

Jméno Tea je zcela jistě povoleno a to ve více variantách: Tea nebo Thea… moje dcera se jmenuje Tea. A je se svým jménem velice spokojená. V Chorvatsku se toto jméno užívá jak v ženské, tak i v mužské variantě (Tea, Teo)

• Citovat
  • Upravit
TKJ
277
3.4.12 08:09

verveine a kedy oslavujete meninky? Moja dcérka je tiež Tea a nejak vobec nevieme kedy to oslaviovať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verveine
3.4.12 17:49

Jmeniny by měla oslavovat na Teodora, doufám, že se nepletu, když píši 23. října - jenom netuším, pokud třeba bydlíte na Slovensku, jestli tam jména v kalendáři nejsou rozmístěna trochu jinak. V každém případě by měla slavit na Teodora - a to je opět oficiální informace ze soupisu povolených jmen. Zdravím. verveine

• Citovat
  • Upravit
TKJ
277
4.4.12 09:18

jej ďakujem, oslavujeme v ČR, takže teda v októbri na Teodora :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verveine
5.4.12 11:36

Teodor

Ano na Teodora. A pozdravujte Vaši Teu. Ta moje bude letos slavit 19. narozeniny… a když už píši, tak přidávám přání hezkých velikonočních svátků

• Citovat
  • Upravit
TKJ
277
5.4.12 11:44

Tak to moc ďekujem, naša Tea bude mať ešte len rok :-) musím povedať že reakcia rodiny na toto meno nebola najlepšia, ale zvykajú si..Možem vedieť, ako volajú vašu Teu jej kamaráti? Mne otec stále hovoril, že sa jej budú celý život všetci smiať, že je čaj…No, nemala som to meno pred pôrodom vôbec prezrádzať, len som sa potom rozčulovala..A nakoniec je jediný kto ju tak volá on, hovorí jej čajočka :evil: , doteraz sa s jej menom nezmieril.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TKJ
277
5.4.12 11:45

A tiež želáme pekné prežitie veľkonočných sviatkov, Teušce aj celej rodinke :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.7.14 12:25

Ahoj :)
jmenuju se Tea! lepš íjméno jsem si nemohla přát! je krátké, neznamená nic špatného/božská/. Doma mi říkají Teo, Teuško, příbuzní v Chorvatsku Teico a když jsou na mě naštvaní tak Teuno!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.7.14 12:27

Je to povolené, jmenuji se Tea :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.15 23:10

Maminky, které máte doma Teu nebo vy, které se Tea jmenujete, jak na jméno reaguje okolí a nemají často hloupé dotazy, jak se to píše nebo čte? Pokud se nám narodí holčička, chtěli bychom dát jméno Tea (v tomto krátkém tvaru a bez „h“), ale nechtěli bychom, aby jí to jméno zprotivilo okolí tím, že se jí budou neustále hloupě vyptávat. V rodině bychom snad rýpaly mít neměli, ale spíš ve školce, ve škole, v kroužcích atd. Jaké jsou vaše zkušenosti?
Prosím o zachování anonymity, vybraná jména nechceme dopředu říkat nikomu, ani rodině.

• Citovat
  • Upravit
30408
3.6.15 23:18
@Anonymní píše:
Maminky, které máte doma Teu nebo vy, které se Tea jmenujete, jak na jméno reaguje okolí a nemají často hloupé dotazy, jak se to píše nebo čte? Pokud se nám narodí holčička, chtěli bychom dát jméno Tea (v tomto krátkém tvaru a bez „h“), ale nechtěli bychom, aby jí to jméno zprotivilo okolí tím, že se jí budou neustále hloupě vyptávat. V rodině bychom snad rýpaly mít neměli, ale spíš ve školce, ve škole, v kroužcích atd. Jaké jsou vaše zkušenosti?
Prosím o zachování anonymity, vybraná jména nechceme dopředu říkat nikomu, ani rodině.

Znám dívku s tímto jménem - i když ta se jmenuje Teodora a Tea je její zkrácená podoba. Rozhodně s tím jménem problém nemá. Samotné Tea mi přijde jako dát dítěti jméno Bára a ne Barbora, ale to je jen můj dojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
4.6.15 09:41

Tea je zdrobnělina- navíc v cizině bude pro všechny tý- čaj. Když už, dala bych Teodoru a Tea se jí bude říkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.15 14:52

Mame Theu

Mame Theu, jmeno se mi libi cim dal vic. Jmeno mi prijde svezi, moderni, jako rozkvetla kvetinka… Variant osloveni spousta (Theuska, Theinka, Thei…) Reakce jsou velmi pozitivni. Jen babicky obcas pletly s vice znamou Theodorou. Slavime na Teodora v rijnu. Tea bez H. se mi nezdala, kvuli tomu caji… Problemy s matrikou ani jinde nebyly. Libi se mi, kdyz se babicky na malou divaji a rikaji ona je bozi… Ja vim, proto se zmenuje Thea=Bozi. Jmeno doporucuju a jsem rada, ze jsem ho dala dceri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140235
17.7.15 14:54

Tea ne, hned se mě vybaví čaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
17.7.15 15:05

Jmeno Tea neni spatne. Ale je docela vtipne, jak si to vsichni spojuji s cajem, i me to hned napadlo. Ale treba u jmen na ktera jsme zvykla to tak moc nevnimame. Rozcilovali by se pribuzni nad jmeny Nora nebo Blanka, ze budete mit diru nebo blanu? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí