9 měsíců a už chodí!

26
4.1.11 13:53

9 měsíců a už chodí !

Říkám si jestli mám zázračné dítko nebo jestli je to normální ale ten můj prďola začal v 9 měsíci chodit,z jeho pusinky na mě kouká 8 zoubků a podle paní doktorky vypadá na 13 měsíců :-D a já se těšila jak si užiju miminko a houby v 5 měsících mi začal lézt a před 6tým měsícem seděl :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mufina
4.1.11 13:55

U nás v diskuzi „duben 2010“ už pár dětí chodí a i moje hypotonické dítě už se staví u nábytku, takže bych řekla, že to je normál :wink:

• Citovat
  • Upravit
1757
4.1.11 13:55

jo jo, u nás je to podobné, ještě tedy nemáme 9 měsíců, ale malá si začala stoupat v 7 měsích, teď začíná obcházet nábytek, takže vypadá, že v těch 9 budem taky chodit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
4.1.11 13:56

Já jsem taky chodila v 9 měsících - lezla jsem na přelomu 4-5měsíce … naše malá bude asi po mě, protože už má tendence lozit, ale zatím teda jen leze kolem své osy :)

• Citovat
  • Upravit
2724
4.1.11 13:59

Naše mladší začal sama v 10 m, předtím se se vztekem plazila a po čtyřech chvátala za tehdy dvouletou sestrou. Starší začala přesně v roce, byla rozvážnější a neměla kam spěchat, mladší sourozenci se víc snaží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
4.1.11 13:59

Ahoj, já už v 9.měsících tančila na karnevalu. Chodila jsem po hospodě a culila se na chlapi, takže noc neobvyklého!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
4.1.11 14:03

mno neobvyklé to jistě je, ale výjmečné v dnešní době ne :wink: Náš první syn též v 9m sám chodil, al ejá to tedy nepovažuji za žádnou výhru :wink: Druhý syn chodil až v 10,5m a Liduška doufám bude ještě o malinko opatrnější :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22011
4.1.11 14:03

Úplně normální. V naší diskusi už někteří prcci v tomto věku také běhali a dnes, tedy ve 13-14. měsíci, už minimálně dva z nich mají 16 zoubků.
Miminkovský čas utíká strašně rychle. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
4.1.11 14:07

já jsem prý v 6 měsících chodila okolo nábytku a v 8 sama,takže normální :lol: .

• Citovat
  • Upravit
1438
4.1.11 14:09
mauglie píše:
jo jo, u nás je to podobné, ještě tedy nemáme 9 měsíců, ale malá si začala stoupat v 7 měsích, teď začíná obcházet nábytek, takže vypadá, že v těch 9 budem taky chodit :palec:

checht, tím by si nebyla tak jistá :cert: mé nejstarší dítě taky obcházelo nábytek zhruba od půl roku, jednoznačně nejdřív z mých třech dětí. ALE samostatně chodit začala až někdy ve 13 měsících, naopak úplně nejpozději. Ona totiž podle mne byla s pohybem ve vertikální poloze spokojená, dostala se, kam chtěla, ať už podél nábytku nebo za pomoci improvizovaného aktivního chodítka (tzn. si třeba před sebou tlačila větší bednu na hračky nebo menší židličku) a tudíž neměla motivaci pustit se do něčeho tak šíleného :lol: jako stát na dvou bez opory. ostatně samostatnou chůzi začala po nejspíš mírném psychickém šoku, kdy jsme po delší době opět navštívili kojenecko-batolecí cvičení, kde ona vždycky jako jediná „chodila“ (kolem nebo za pomoci něčeho) a teď naopak jako jediná neběhala samostatně. už na kroužku bylo vidět, jak se jí během chvilky změnila nálada a takhle špatnou jsem jí do té doby nikdy neviděla. doma pak potají (když myslela, že nejsem v dohledu) začala nacvičovat samostatné stoupání (držela si přitom v ruce oblíbeného medvídka), ale stačilo, aby stála, zahlídla mě a šup, už padla na zadek. nicméně ještě týž den s medvíkem v ruce udělal „první samostatný krok“ - bez problémů přešla docela velký pokoj (opět, myslela, že ji nesleduji). ale pak už se rozchodila :lol:

jako neříkám, že ti v devíti měsících nebude chodit, nerada bych ti shazovala tvou mateřskou hrdost na šikovné dítě :wink: , to jenom tak na odlehčení, jak jsou prťata nevypočítavá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
4.1.11 14:09

Mě chodily obě děti brzo. Dcera v 10 měs. a syn v 9 měs.(v 6 měs. se doplazil k nízkému stolku a postavil se…), takže mě to nijak zvláštní nepřipadá. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
26
4.1.11 14:23

Téda tak to jsem si myslela že mám dokonalý dítě :-D soudila jsem to podle okolí a hlavně kamarádek jedna má prcka 13měsíců a nich tak max. se projde kolem nábytku je spíš línej :D druhá má 10 měsíců a její dcerka nechodí ani kolem toho nábytku a ani s těma zoubkama to není slavný.Mám ještě dceru 4 roky a ten mladší synáček se s ní už začíná i prát je pravda že mu dělá malá schválnosti ale on se jí snaží normálně bacat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22011
4.1.11 14:25
Maja2010 píše:
Téda tak to jsem si myslela že mám dokonalý dítě :-D

Dokonalé dítě v tomto směru asi nemáš :wink: , ale moc šikovné naprosto jistě… :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
4.1.11 14:32
Les2311 píše:
mauglie píše:
jo jo, u nás je to podobné, ještě tedy nemáme 9 měsíců, ale malá si začala stoupat v 7 měsích, teď začíná obcházet nábytek, takže vypadá, že v těch 9 budem taky chodit :palec:

checht, tím by si nebyla tak jistá :cert: mé nejstarší dítě taky obcházelo nábytek zhruba od půl roku, jednoznačně nejdřív z mých třech dětí. ALE samostatně chodit začala až někdy ve 13 měsících, naopak úplně nejpozději. Ona totiž podle mne byla s pohybem ve vertikální poloze spokojená, dostala se, kam chtěla, ať už podél nábytku nebo za pomoci improvizovaného aktivního chodítka (tzn. si třeba před sebou tlačila větší bednu na hračky nebo menší židličku) a tudíž neměla motivaci pustit se do něčeho tak šíleného :lol: jako stát na dvou bez opory. ostatně samostatnou chůzi začala po nejspíš mírném psychickém šoku, kdy jsme po delší době opět navštívili kojenecko-batolecí cvičení, kde ona vždycky jako jediná „chodila“ (kolem nebo za pomoci něčeho) a teď naopak jako jediná neběhala samostatně. už na kroužku bylo vidět, jak se jí během chvilky změnila nálada a takhle špatnou jsem jí do té doby nikdy neviděla. doma pak potají (když myslela, že nejsem v dohledu) začala nacvičovat samostatné stoupání (držela si přitom v ruce oblíbeného medvídka), ale stačilo, aby stála, zahlídla mě a šup, už padla na zadek. nicméně ještě týž den s medvíkem v ruce udělal „první samostatný krok“ - bez problémů přešla docela velký pokoj (opět, myslela, že ji nesleduji). ale pak už se rozchodila :lol:

jako neříkám, že ti v devíti měsících nebude chodit, nerada bych ti shazovala tvou mateřskou hrdost na šikovné dítě :wink: , to jenom tak na odlehčení, jak jsou prťata nevypočítavá :lol:

neboj, mateřskou hrdost mi neshazuješ, já bych byla radši kdyby to tak ještě nebylo. Myslím si, že malá se spíš snaží proto, že nestačí staršímu bráškovi. Leze za ním s křikem a je vidět, že se rozčiluje, že mu nestačí. Taky znám pár takových co stály a popocházeli kolem nábytku hodně brzo a sami se odhodlali až v roce nebo později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
4.1.11 14:47

Ono je taky „chodit“ a „chodit“. Někdo počítá za chození, když dítko udělá krok kolem nábytku, někdo když tahá dítě po pokoji za ruce, někdo když dítě opravdu samo chodí po volném prostoru víc než jen pár kroků.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí