Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Říká se, že v přírodních národech ženy menstruovaly všechny najednou o novoluní - to znamená, že ovulace, tedy jejich nejplodnější dny, byly o úplňku. U opic údajně dochází k ovulaci právě při úplňku
I při dnešním úplňku se tak zvyšuje pravděpodobnost otěhotnění.
Zkusila jsem si zadat údaje pro výpočet do Jonášovi metody a tam mi vyšlo, že otěhotním 2.2 ve 21:48 a tak jsme si udělal ovulační test a ten vyšel jasně pozitivní takže bude ovulace do 24-48 hodin. Včera na UTZ byl folík 21mm.
Jonáš se tedy o 1 den sekl… ![]()
Jaké máte zkušenosti s Jonášovou metodou?
Pry tyhle internetovy vypocty nemaji vahu. Jinak ja tomu neverim. Tak snad jsou plodny dny a netreba nejakych vypoctu.
@Verun83 já také moc ne, ale tentokrát se to tak nějak sešlo vše najednou ![]()
I jonasova metoda se proste jednou za čas do te ovulace trefí. Jinak za mne je to nesmysl, stačí si hlídat ovulaci a plodné dny
@Lamicka2016 píše: Říká se, že v přírodních národech ženy menstruovaly všechny najednou o novoluní - to znamená, že ovulace, tedy jejich nejplodnější dny, byly o úplňku. U opic údajně dochází k ovulaci právě při úplňkuI při dnešním úplňku se tak zvyšuje pravděpodobnost otěhotnění.
Zkusila jsem si zadat údaje pro výpočet do Jonášovi metody a tam mi vyšlo, že otěhotním 2.2 ve 21:48 a tak jsme si udělal ovulační test a ten vyšel jasně pozitivní takže bude ovulace do 24-48 hodin. Včera na UTZ byl folík 21mm.
Jonáš se tedy o 1 den sekl…
Jaké máte zkušenosti s Jonášovou metodou?
No já nevím, ale pokud menstruovaly o novoluní, tak ovulace nebyla za úplňku, protože ten je za 28 dní. To by měly cyklus ideálně 56 dnů. ![]()