Jonášová metoda x úplněk x snažení

2751
31.1.18 13:46

Jonášová metoda x úplněk x snažení

Říká se, že v přírodních národech ženy menstruovaly všechny najednou o novoluní - to znamená, že ovulace, tedy jejich nejplodnější dny, byly o úplňku. U opic údajně dochází k ovulaci právě při úplňku :-D I při dnešním úplňku se tak zvyšuje pravděpodobnost otěhotnění.

Zkusila jsem si zadat údaje pro výpočet do Jonášovi metody a tam mi vyšlo, že otěhotním 2.2 ve 21:48 a tak jsme si udělal ovulační test a ten vyšel jasně pozitivní takže bude ovulace do 24-48 hodin. Včera na UTZ byl folík 21mm.

Jonáš se tedy o 1 den sekl… :mrgreen:

Jaké máte zkušenosti s Jonášovou metodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Verun83
31.1.18 13:53

Pry tyhle internetovy vypocty nemaji vahu. Jinak ja tomu neverim. Tak snad jsou plodny dny a netreba nejakych vypoctu.

• Citovat
  • Upravit
2751
31.1.18 13:57

@Verun83 já také moc ne, ale tentokrát se to tak nějak sešlo vše najednou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
31.1.18 14:12

I jonasova metoda se proste jednou za čas do te ovulace trefí. Jinak za mne je to nesmysl, stačí si hlídat ovulaci a plodné dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
31.1.18 14:41
@Lamicka2016 píše: Říká se, že v přírodních národech ženy menstruovaly všechny najednou o novoluní - to znamená, že ovulace, tedy jejich nejplodnější dny, byly o úplňku. U opic údajně dochází k ovulaci právě při úplňku :-D I při dnešním úplňku se tak zvyšuje pravděpodobnost otěhotnění.

Zkusila jsem si zadat údaje pro výpočet do Jonášovi metody a tam mi vyšlo, že otěhotním 2.2 ve 21:48 a tak jsme si udělal ovulační test a ten vyšel jasně pozitivní takže bude ovulace do 24-48 hodin. Včera na UTZ byl folík 21mm.

Jonáš se tedy o 1 den sekl… :mrgreen:

Jaké máte zkušenosti s Jonášovou metodou?

No já nevím, ale pokud menstruovaly o novoluní, tak ovulace nebyla za úplňku, protože ten je za 28 dní. To by měly cyklus ideálně 56 dnů. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí