Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jestliže první bylo bílý a nyní bude černý, jsi prvorodička!
@NickKV píše:
Jestliže první bylo bílý a nyní bude černý, jsi prvorodička!
Kdyztak si ten dotaz klidne precti znova, jestli ho nechapes a trvas na tom reagovat ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, cekame druhe ditko, jsem 38 tt. Porod u prvniho probihal takto - telo nepripravene na porod -prenaseni, hamilton, kvuli prenaseni umele vyvolani porodu (tabletky a prasknuti plodovky sestrou).
Otevrela jsem se na 8cm, po 12h kontrakci akutni cisar (duvod-nepomer hlavicky a mych porodnich cest, tisen plodu, zkalena plodovka). Dite po narozeni 3,3kg.Premyslim teda, jestli se mam brat po porodu cisarem jako prvorodicka nebo ne?:)) Myslim z hlediska, jestli se ted treba budu rychleji otvirat a porod bude kratsi? Vim, ze je to individualni, ale preci jen se dost rika, ze druhorodicky to maji „lehci a kratsi“.
Diky za nazory i anonym.
To jako fakt myslíš vážně?
![]()
Ani tomu anonymu se nedivím, i když je naprosto zbytečný. ![]()
V porodnici tě budou brát jako druhorodičku. A z mé zkušenosti, první porod byl císařem a druhý porod byl klasika přirozený, rychlý, skoro bezbolestný - zvládla jsem ho bez léků - a šlo to jako po másle. Třetí porod, opět přirozený klasický, byl naprostý očistec - bolesti, poranění, rekonvalescence.. Fuj prostě.
Každopádně tě budou víc hlídat a pak i víc chválit
mě u obou dalších porodů po tom prvním císaři neustále chválili, jak je to skvělý, i sám primář se na mě byl podívat aby mi pogratuloval. Jako bych byla jediná na světě, co po císaři rodí přirozeně
ale potěšilo to, to jo. Kor při třetím porodu, že i tak to ocenili. Jako by se báli, že to pokaždý skončí císařem..
Dobre, uznavam, ze jsem asi spatne formulovala dotaz a nadpis
Omlouvam se vsem, ktere to rozcertilo do nepricetna ![]()
Slo mi o to, jestli je velka sance, kdyz jsem neprosla kompletne prirozeny porod, ale bolesti ano a finale bylo cisar, ze budu zase trpet jak pes a tak dlouho. Nebo je sance, ze to bude kratsi a rychlejsi.
Dekuji Acinore za odpoved.
@Anonymní píše:
Dobre, uznavam, ze jsem asi spatne formulovala dotaz a nadpis![]()
Omlouvam se vsem, ktere to rozcertilo do nepricetna
Slo mi o to, jestli je velka sance, kdyz jsem neprosla kompletne prirozeny porod, ale bolesti ano a finale bylo cisar, ze budu zase trpet jak pes a tak dlouho. Nebo je sance, ze to bude kratsi a rychlejsi.
A jak s tím souvisí, zda se budeš považovat za prvo nebo druhorodičku? Hlavně si nedělej nervy, ono to nějak dopadne.
@Anonymní píše:
Je šance, že to bude rychlejší a kratší. A je taky velká šance, že to bude delší a masakr
Prosímtě to je ti 15?
Že máš takové blbé dotazy?
@Anonymní píše:
To ti nikdo neřekne, každý porod je jiný. První jsem měla taky zakončený akutním císařem, ale byl to docela rychlý porod. Teď podruhé jsem rodila už normálně, rychlý to bylo taky. Jen ty porody zacinaly jinak.
@Anonymní píše:
Každý porod je individuální, tohle ti nikdo neřekne. Obecně každý další porod bývá rychlejší, ale taky záleží, po jaké době rodíš znovu atd.
@Anonymní píše:
Kazdy porod muze byt uplne jiny.
A trpela jsi jako pes mozna i proto, ze ti ho v porodnici cely tak pokur*ili.
@Anonymní píše:
Ano, je šance, že to bude kratší. Taky je šance, že to bude delší 🤷♀️. Moc ten dotaz nechápu, vždyť to je tak individuální…
@Anonymní píše:
Ahoj, cekame druhe ditko, jsem 38 tt. Porod u prvniho probihal takto - telo nepripravene na porod -prenaseni, hamilton, kvuli prenaseni umele vyvolani porodu (tabletky a prasknuti plodovky sestrou).
Otevrela jsem se na 8cm, po 12h kontrakci akutni cisar (duvod-nepomer hlavicky a mych porodnich cest, tisen plodu, zkalena plodovka). Dite po narozeni 3,3kg.Premyslim teda, jestli se mam brat po porodu cisarem jako prvorodicka nebo ne?:)) Myslim z hlediska, jestli se ted treba budu rychleji otvirat a porod bude kratsi? Vim, ze je to individualni, ale preci jen se dost rika, ze druhorodicky to maji „lehci a kratsi“.
Diky za nazory i anonym.
Rodila jsem v 21tt. I tak jsem v dalším těhotenství byla braná jako druhorodička. Je jedno, jestli jsi porodila vaginálně nebo sekcí, pokud bylo tvoje těhotenství ukončeno jakýmkoliv porodem, tak jsi prostě druhorodička. Co se týká porodu, bohužel to nezaručuje jednodušší a rychlejší porod. Jen si z toho prvního můžeš vzít poučení a některý věci udělat líp.
Otevrela jsem se na 8cm, po 12h kontrakci akutni cisar (duvod-nepomer hlavicky a mych porodnich cest, tisen plodu, zkalena plodovka). Dite po narozeni 3,3kg.
Premyslim teda, jestli se mam brat po porodu cisarem jako prvorodicka nebo ne?:)) Myslim z hlediska, jestli se ted treba budu rychleji otvirat a porod bude kratsi? Vim, ze je to individualni, ale preci jen se dost rika, ze druhorodicky to maji „lehci a kratsi“.
Diky za nazory i anonym.