Močení po porodu

Anonymní
11.8.23 11:22

Močení po porodu

Ahoj všem🌷
Jsem momentálně 2. den po porodu a trápí mě únik moči. Moč nejsem schopna udržet, když jsem na záchodě, tak moč zkrátka teče a já nejsem schopná proud regulovat. Setkala jste se některá s podobnýma obtížema? Pomáhalo vám cvičení? Jak často jste cvičily? Děkuju všem🤕.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37132
11.8.23 11:44

A ty nejsi v nemocnici? U nás po porodu chodila rehabilitacni sestra a vysvětlovala jak cvičit, aby se tělo po porodu dalo dohromady. Ptala bych se přímo tam odborníků, dokud je možnost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
11.8.23 11:46

Setkala, po druhém porodu, byl dlouhý a přes tři hodiny jsem tlačila, ale nebyla dost otevřená, takže hádám, že svěrače celkově dostaly zabrat. Měla jsem problém i se stolicí (to by měli dávat do reklamy na antikoncepci mimochodem ;) )
Do půl roku se citlivost vrátila a všechno v pořádku. Posilovala jsem pánevní dno tak nějak klasicky, nic extra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
11.8.23 11:49
@Kriss Tina píše:
A ty nejsi v nemocnici? U nás po porodu chodila rehabilitacni sestra a vysvětlovala jak cvičit, aby se tělo po porodu dalo dohromady. Ptala bych se přímo tam odborníků, dokud je možnost :nevim:

Fakt? U nás teda při prvním stoprocentně nikdo takový nechodil, u druhého jsem pravda odcházela do 24 hodin.
Ono se i poslední dobou mluví o tom, že by žena měla zůstávat v péči porodní asistentky aspoň po šestinedělí, s čímž souhlasím. Tělo dostane strašně zabrat a teď mi připadá, že porodem péče o ženu končí. Takže rehabilitační chválím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.23 12:12

Ano měla jsem to a byl to děs. Po šestinedělí jsem začala cvičit na pánevní dno a do dvou týdnů moč zase udržela. Takže to trvalo celkem osm týdnů po porodu, než se to srovnalo. Chce to čas a relaxaci v šestinedělí a poté začít cvičit nebo zajít na fyzioterapii.

• Citovat
  • Upravit
19388
11.8.23 12:21

@Villanelle u nás nechodí bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.23 12:50

Děkuju všem za reakce.. jsem v nemocnici, ale když jsem se ptala, bylo mi řečeno, ať cvičím podle instrukcí na jedné A4ce textu, kterou mi přinesli.. Dr mi řekla, ať cvičím nebo mi to zůstane. Samozřejmě se snažím cvičit, ale chtěla jsem vědět, jestli jsou to časté obtíže a jaké vyhlídky na lepší zítřky tak nějak mám😕.

• Citovat
  • Upravit
35914
11.8.23 12:59
@Anonymní píše:
Děkuju všem za reakce.. jsem v nemocnici, ale když jsem se ptala, bylo mi řečeno, ať cvičím podle instrukcí na jedné A4ce textu, kterou mi přinesli.. Dr mi řekla, ať cvičím nebo mi to zůstane. Samozřejmě se snažím cvičit, ale chtěla jsem vědět, jestli jsou to časté obtíže a jaké vyhlídky na lepší zítřky tak nějak mám😕.

Ano, naprosto normální. Vytlačila jsi ze sebe parkilovy dítě. To není žádná sranda. Posiluj pánevní a dno a časem se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí