Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nikdo mi děti nikdy nehlidal, ani chlap. Nemohla jsem sama nikam. Všude jsem je tahala s sebou, můj zubař, můj doktor, nákupy… Doma jsem se prostě s nimi nudila. Ne vyloženě s nimi, ale neměla jsem přístup k jiným lidem. Žádné kamarádky, protože prostě mám doma žárlivce. Jelikož chlastal uz od rána, nikam jsme nejeli. Seděli jsme doma. Člověka to prostě nudí, ten strasnej stereotyp. Energii na sex…všehovšudy ten sex byl třikrát. Kde jsem ji našla? Když jsem byla u mámy, děti spaly. Šla jsem prostě na kafe. Že mi nasliboval hory doly? Já vím že jsem pitomá. S manželem už jsme pak spolu ani nespali, protože usínal i během dne když byl pod vlivem. Můj manžel není zlej když nepije. Teď jde vidět že na sobě pracuje, snaží se. Říkal že ani ten alkohol mu nechybí. Je to přes dva měsíce. Já jsem po covidu, neustále unavená, nervy mám pořád na pochodu. Nevím jak se mám prostě uklidnit. Potřebovala bych být chvíli sama. Prostě celej den pečují o dvě maličký děti, všechno doma bylo špatně, já jsem byla špatná. V noci dvakrát vstávám, po ránu si musím brát Ibalgin na migrénu z nevyspalosti. Teď se chlap opravdu snaží, ale já bych si nejradši lehla do hrobu. Je mi všechno strašně líto. Kdybych mohla vrátit čas, tak to hned udělám…
Když se koukám na tvůj příspěvek, tak mi přijde, že nejsi nevzdělaná, nebo hloupá.
Příspěvek má hlavu a patu a je napsán gramaticky správně.
Ty opravdu přitahuješ špatný lidi. Přeji ti, aby se manžel opravdu polepšil a ty jsi to nezvrzla. A pokud se nepolepší, tak ať si najdeš někoho slušného. Věř si.
Možná by sis měla zajít k nějakému terapeutovi zpracovat, proč přitahujes idioty. Jestli je tam nějaký blok z dětství, nebo něco se stalo kdysi? Jde o to že ať chceme nebo ne, podvědomě si hledáme partnera takového, který vychází z našich zkušeností z dětství…neměla jsi otce alkace, co řezal tvoji mámu? Jit z bláta do louže je stejný nesmysl bez budoucnosti, jako věřit tomu, že chlap který mlátil se najednou změní jako mávnutím kouzelného proutku. Ty máš problém hlavně u sebe a ten by jsi primárně měla řešit…pomocí psychologie, terapii…přijít na to proč jsi tam kde jsi. O zahánění nudy pomocí nevěry se zmiňovat nebudu…že je to totálně mimo a řešení k hounu, které udělalo více škody než užitku je to asi jasné. Pokud nebudeš primrane hledat odpovedi kdo jsi ty a nezpracujes nejsem svoje bolesti a zažité vzorce, budeš na tom pořád stejně. Jeden blb, druhý blb, třetí blb…pokud chceš odejít od chlapa, odejdi sama a ne hned do další náruče a pár let se dávej do kupy…jinak na stará kolena stejně zůstaneš sama a nešťastná.
@biedronka105 Otec mě bil, a byl alkoholik. Byla jsem na kineziologii, ale moc mi to asi nepomohlo… Kinezioloska říkala že se mám vyzivit zevnitř. Vyhledat své vnitřní dítě. Najít sebeúctu, sebedůvěru. Ale jak se takový věci dělají…
@biedronka105 Neverna jsem nebyla. Ukoncili jsme to s manželem, měsíc jsem byla pryč, a pak jsem se vrátila…
@Anonymní píše:
@biedronka105 Otec mě bil, a byl alkoholik. Byla jsem na kineziologii, ale moc mi to asi nepomohlo… Kinezioloska říkala že se mám vyzivit zevnitř. Vyhledat své vnitřní dítě. Najít sebeúctu, sebedůvěru. Ale jak se takový věci dělají…
Tak se jí znovu ozvy a zeptej se na to. Nebo se obrat na někoho jiného, přece když něco nevím, nebo mi není jasné, tak se zeptám. A to je přesně to. Měla jsi otce naprd a tak kopírujes tyto vzory.
@Anonymní píše:
Nevím, jestli jsem to špatně nenašel, ale mě to našlo že jsi byla u fyzioterapeuta.
Asi je dnes těžké najít někoho dobrého, ale zkus to. Je dobré mít někoho, kdo ti ukáže cestu.
Kdysi to byly třeba starší kolegyně, co měly respekt a moudrost. To se ale dnes už moc nenosí.
@pouzitychlap taky jsem to našla. Třeba se spletla a myslela kognitivně behaviorální terapii, to by možná odpovídalo.
@biedronka105 píše:
@pouzitychlap taky jsem to našla. Třeba se spletla a myslela kognitivně behaviorální terapii, to by možná odpovídalo.
Pro někoho je kineziolog jako šarlatán. Je to psycholog, duchovno, energie… Hodně mě zavedla do minulosti.
@Anonymní píše:
Pro někoho je kineziolog jako šarlatán. Je to psycholog, duchovno, energie… Hodně mě zavedla do minulosti.
Aha. Tak nechoď k šarlatánům, když ti nepomohli a zkus oficiální cestu.
@Anonymní píše:
Zkus pohledat někoho jiného, případně na doporučení. Nalézt a uzdravit své vnitřní dítě by ti mohlo pomoci, ale toto málokdo zvládne sám, zvlášť, pokud mas takové zážitky. Říci někomu, že si má sám nalézt vnitřní dítě je trochu divné. ![]()
Také můžeš zkusit Rodinné konstelace, ale toto je vše o tom, že ti bude moci někdo pohlidat děti. Já si takto kvůli terapii pro sebe platila na par hodin soukromé jesle.
Vykašlat se na oba, být chvíli sama a dát se dohromady, zvýšit si sebevědomí a nepřitahovat si už podobné typy..
A pokud milence - tak hlavně by s nim měl bejt super sex! K tomu patří i ten zájem a lichotky, to nám ženám dělá hodně dobře, zvlášť pokud to doma chybí, tady v tom tě chápu naprosto..
Ze vztahu do vztahu už bych já osobně nešla.. byla to strašná chyba a doteď se v tom plácam. Tak přeju hodně štěstí! ![]()
Taky mám mala dvojčata a upřímně vůbec nechapu jak můžeš mít náladu při nich ještě hledat jiný chlapy.
@Anonymní píše:
Ahoj, v tvém případě to půjde blbě. Vyživit zevnitř se dá hlavně tak, když budeš spokojená sama se sebou. S tím co děláš, jak to děláš a co tě naplňuje. Naučit se být ráda za maličkosti, vnímat svět trošku jinak. Nehledat někoho, aby ti dával pocit, že jsi potřebná a žádaná. To totiž jsi! Pro své děti. Nevím, jak moc to s manželem máš špatný. Dej mu šanci. Stanovte si pravidla a řekněte si, co od vztahu očekáváte. Vylepšujte váš vztah a pokud manžel nebude chtít, tak buď raději sama.
@karkarka píše:
Vykašlat se na oba a najít si někoho normálniho. Jestli tě tedy někdo normalni bude chtít. Podle tvého příspěvku nebudeš žádný terno. Protože řešit nudu na mateřský píchání s jiným chlapem, no comment.
Všichni „normální“ už dávno vzali nohy na ramena ![]()
Nikdo mi děti nikdy nehlidal, ani chlap. Nemohla jsem sama nikam. Všude jsem je tahala s sebou, můj zubař, můj doktor, nákupy… Doma jsem se prostě s nimi nudila. Ne vyloženě s nimi, ale neměla jsem přístup k jiným lidem. Žádné kamarádky, protože prostě mám doma žárlivce. Jelikož chlastal uz od rána, nikam jsme nejeli. Seděli jsme doma. Člověka to prostě nudí, ten strasnej stereotyp. Energii na sex…všehovšudy ten sex byl třikrát. Kde jsem ji našla? Když jsem byla u mámy, děti spaly. Šla jsem prostě na kafe. Že mi nasliboval hory doly? Já vím že jsem pitomá. S manželem už jsme pak spolu ani nespali, protože usínal i během dne když byl pod vlivem. Můj manžel není zlej když nepije. Teď jde vidět že na sobě pracuje, snaží se. Říkal že ani ten alkohol mu nechybí. Je to přes dva měsíce. Já jsem po covidu, neustále unavená, nervy mám pořád na pochodu. Nevím jak se mám prostě uklidnit. Potřebovala bych být chvíli sama. Prostě celej den pečují o dvě maličký děti, všechno doma bylo špatně, já jsem byla špatná. V noci dvakrát vstávám, po ránu si musím brát Ibalgin na migrénu z nevyspalosti. Teď se chlap opravdu snaží, ale já bych si nejradši lehla do hrobu. Je mi všechno strašně líto. Kdybych mohla vrátit čas, tak to hned udělám…