Manzel uz nechce druhe dite

Anonymní
20.3.22 08:03

Manzel uz nechce druhe dite

Ano, je to tak a bohuzel si s nasi situaci nevim rady. Dceri jsou dva a pul roku a je trochu narocnejsi uz od narozeni. Kojeni neslo, strasne koliky, naucila se chodit az v roce a pul, nemluvi, nocnik odmita, sama jist nechce, ma ted docela narocne zachvaty vzteku..

Ja to nejak zvladam, ale manzel uz posledni dobou ne. Nemame zadnou pomoc a jsme na vse sami. Ja 90 procent veci v domacnosti zvladam sama, plus peci o malou, plus jeste studuju. Volny cas proste neni, konicky ted nejsou, jediny cas co mame je kdyz usne mala. Manzel se snazi pomahat, ma home office a zacina az kolem 9:30, takze se snazi me kazde rano nechat odpocinout a vezme si malou tak na hodinku a pul, nekdy ji vezme o vikendu ven.
Dcera uz pres den nespi, takze pak az do vecera je to na mne, kdyz usne, tak pak jeste delam do skoly nebo dalsi povinnosti a pak padam do postele.

Posledni dobou manzel porad jen nadava, nekdy uz i sproste, nekdy je dost neprijemny i na malou. Pry je frustrovany, ze nema zadny volny cas. Kolikrat i rika, ze by malou nejradsi ani nemel :,( Dokonce posledni cca mesic prohlasuje, ze na dalsi dite at zapomenu. Jsem z toho zoufala a nevim co pro nej muzu udelat. Snazim se, aby o vikendu nic moc nemusel, vetsinou si dela svoje nebo lezi, ale stejne se pry citi vyzdimany. Ma plno konicku a je frustrovany, ze na ne nema energii a dostatek casu.

Uprimne fakt nevim co mam delat, jak tohle resit. Mit vedle sebe nekoho, kdo akorat krici a je neprijemny na me i dite je hrozny. Snazila jsem se s nim o tom mluvit, ale bez vysledku. Pry zadne reseni neni a musime pockat az pujde mala
do skolky, nejradsi by ji tam nechaval cely den.. :roll: Mate nekdo radu jak z tehle situace ven?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35792
20.3.22 08:09

Nic, vydržet. Taky mám doma 2,5 roku a je to na prd období. Ale bude to lepší, půjde do školky, začnou víc mluvit s chápat a bude a nima lepší komunikace a vše. My měli druhý až v první třídě první :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35876
20.3.22 08:10

Ty chceš druhý dítě s někým kdo na vás křičí a to první říká, že by ani neměl? Ještě kolem něj skáčeš aby panáček nic nemusel dělat. Jo, řešení je ale to asi slyset nechces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
20.3.22 08:10

No, jako prvni krok manzel do kanceláře, celkem ho chapu, dlouhodobě pracovat, když kolem lita zive dite se na cloveku proste podepíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
20.3.22 08:13

Jako upřímně, tohle je prostě na palici, manželovi se nedivím. Ono se to zlepší, jak malá poroste, ale o dalším bych tedy taky neuvažovala, to přiznám na rovinu. Smutným faktem je, že spoustu páru děti prostě položí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
20.3.22 08:14

Nebudu patřit k místním super matkám a nadávat na manžela. Já ho chápu. Zeptám se tě takto - proč ji nedáváš do jeslí, abyste si odpočinuli? Není to už žádné mimino a od dvou let ji dávat na pár dní v týdnu mezi děti ji jen prospěje.
Pokud sto důvodů, proč jesle ne, tak nech manžela chodit do práce, ať z toho vašeho blázince vypadne. Ať si aspoň jeden z vás má šanci odpočinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.22 08:22

Ahojky, mám to podobně. Přítel od začátku pandemie na homeoficu, syn po dvou operacích teprve dohání vývoj. Já nevyspalá, protože vstávám co hodinu.
Osobně bych netlačila na přítele a poslala ho mezi lidi. Já se teda ještě hodně bojím Covidu, ale třeba to domluvím a jdeme s kamarádkou a jejím manželem na procházku, aby kluci pokecali. Nebo jsme je poslala na venkovní únikovku, aby si zařadili… Myslím, že takový relax by pomohl i tomu tvému, ideálně každý týden. Chápu, že by to pomohlo i tobě, mě taky, ale radši budu se synem. :srdce:
Jinak přítel třeba na homeoficu vaří a chodí nakupovat jídlo… Taky relax od povinností práce-syn.
Prosím anonym, synovi zdraví.

• Citovat
  • Upravit
42502
20.3.22 08:25

Tady jsem na straně tvého muže. Proč chceš nasílu další dítě, když to první je opravdu náročné? Dej tomu čas a až se to všechno časem srovná, třeba to bude muž, kdo přijde jako první s návrhem na další dítě.
A rozhodně bych nikdy nechtěla dítě s mužem, který po tom netouží, naopak, vyloženě si to nepřeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2587
20.3.22 08:26

Tak jestli si dovedeš představit, že druhé bude stejně náročné jako první a ještě zůstaneš na obě sama, tak do toho jdi. Myslím, že manžel právě dosáhl svých limitů. Měla by jsi mu spíš pomoct a malou dát na chvilku do skupinky nebo on ať jde do práce.
A ještě poznámka pod čarou, to tě při plánování druhého nezastaví ani to, že bude možná válka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8761
20.3.22 08:29

Manžel ať nepracuje doma a ten čas na koníčky si oba prostě udělejte. Jde to. Vyhradte si dvě odpoledne nebo večer týdne, jeden budeš ty sama s dcerou a manžel bude někde pryč s kamarády, kde chce. Ten druhy den naopak. On s dcerou a ty pryč. Základ je být mimo domov. I kdybyste se měli sami procházet po lese. A apson jednou za čas sezente hlídání a běžte běžte spolu. My jsme byli včera s manželem na rande v Lidlu :mrgreen: taková blbost, ale jakou jsme měli radost. Na nějaký delší čas moc hlídání nemáme, tak si užíváme i ty pul hodinky, kdy jedeme něco zařídit a děti necháme babicce.. nemate ani jednu babičku, tetu, kamarádku, sousedku… u nás třeba elanek nabízí jednorazove hlídání, ty možnosti jsou, stačí chtít. Nechápu, jak jste mohli dopustit vaší situaci a ještě místo řešení se v ni snad dobrovolně utapite. Dítětem život nekončí, koníčky nekončí… taky mám aktuálně stejně starou dceru, k tomu další dvě děti. Byt s nimi 24/7 a ještě mít pořád manzela doma, tak už visim na hrusce na zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
20.3.22 08:30

Podle mě když půjde manžel do kanceláře, hodně to pomůže a vyčistí vzduch. Pokud do kanceláře nemůže skrz opatření zaměstnavatele, ať si pronajme pracovní místo v nějakém share centru. Jinak jdete za chvíli od sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.22 08:30

@Betty MacDonald @mokkk Zeny, ale ja nechci dalsi dite hned ted. Sama jsem uplne vyrizena a ta valka tomu taky nepridava. Ale treba za rok si to predstavit dokazu. Kdyz bude situace ve svete lepsi. Bojim se, ze manzel uz druhe dite chtit nebude. Jsem taky uplne vystavena, ale jedinacka si taky predstavit neumim…

• Citovat
  • Upravit
Lenka76
20.3.22 08:32

Ahoj, asi to nebudes chtit slyset, ale ja se tvymu manzelovi nedivim. Kdy mate cas jen vy dva na sebe? Myslim, ze az vase mala bude starsi, zklidnena, vy si uzijete chvilku klidu tak druhe bude treba chtit.
Ja osobne bych to taky nechtela, skocit z jedne honicky do jeste vetsi.

• Citovat
  • Upravit
35792
20.3.22 08:33
@Anonymní píše:
@Betty MacDonald @mokkk Zeny, ale ja nechci dalsi dite hned ted. Sama jsem uplne vyrizena a ta valka tomu taky nepridava. Ale treba za rok si to predstavit dokazu. Kdyz bude situace ve svete lepsi. Bojim se, ze manzel uz druhe dite chtit nebude. Jsem taky uplne vystavena, ale jedinacka si taky predstavit neumim…

Tak to teď neřeš, nemysli na to a ono to nějak bude. Udělejte si teď život lepší, najdi dítěti a sobě nějakou zábavu pokud ho nechceš ještě dát si školky a muže pošli z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.22 08:34

@Midaku babicky mame nekolik stovek kilometru daleko. Fakt moznost hlidani nemame. Jedine za penize, ale ty ceny tady jsou sileny, zijeme ve Francii.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky