Manzel uz nechce druhe dite

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2164
20.3.22 11:10
@Serpentini píše:
Proč jste dceru nedali do školky dřív? A pokud manžel od rána do večera pracuje, tak přece musí mít hezké peníze. Opravdu si nemůžete jednou měsíčně dovolit placené hlídání?

Já se obávám, že ve Francii je zvykem chodit do práce brzy po narození dítěte a cenová hladina je nastavena na dva příjmy, takže i kdyby měl manžel slušný příjem, tak dva nenahradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
20.3.22 11:16
@Mariane.B píše:
Já se obávám, že ve Francii je zvykem chodit do práce brzy po narození dítěte a cenová hladina je nastavena na dva příjmy, takže i kdyby měl manžel slušný příjem, tak dva nenahradí.

V tom případě by ale melo byt možné dat dite nekam do indtitice víceméně hned, ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
20.3.22 11:23

Dělám na home Office 80 procent času a když je malá doma neudělám nic hodně telefonují s klienty a lidmi a když vám na noze visí dítě že se něco stalo tak to fakt nejde. V tom případě to řeším tak že to nenutnejsi dělám když je v posteli a nebo ji šoupnu na 3 hoďky k babičce.

Malé děti ( cest výjimkám) se moc neslučují s home office

• Citovat
  • Upravit
9046
20.3.22 11:45
@Mariane.B píše:

Ve Francii není zvykem být tři roky doma, proto se ptám proč teda dítě nechodí do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
20.3.22 11:59
@j.a.n.i1 píše:
V tom případě by ale melo byt možné dat dite nekam do indtitice víceméně hned, ne :think:

To mělo, ale těžko říct, jakým způsobem tam přihlašují, to zase nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
20.3.22 12:15

Je docela smutný nabourávat vztah kvůli touze po druhém dítěti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
20.3.22 12:17
@Anonymní píše:
@Betty MacDonald @mokkk Zeny, ale ja nechci dalsi dite hned ted. Sama jsem uplne vyrizena a ta valka tomu taky nepridava. Ale treba za rok si to predstavit dokazu. Kdyz bude situace ve svete lepsi. Bojim se, ze manzel uz druhe dite chtit nebude. Jsem taky uplne vystavena, ale jedinacka si taky predstavit neumim…

Procetla jsem diskuzy a myslím, ze tady padly hodně dobrý rady, ze kterých by sis určitě mohla něco vzít :andel:
Ty ted nepotrebujes řešit co bude za rok a jestli bude / nebude další dítě. Vy oba ted primárně potřebujete řešit, co se děje ted, protože sw mi zda ze vám vztah jede do pruseru.
A nedivím se vůbec! Ja bejt s chlapem a dítětem zavřena nonstop tak by to dobře nedopadlo 8o 8o
Mladšímu je taky 2,5 je to náročný věk, ale ono se to brzo začne lámat, okolo těch 3 let už je zas s dětmi jiná domluva, uvidíš. Až bude ve školce, uleví se ti ale přece jen to je ještě půl roku a do ty doby potřebujete fungovat nějak normálně a ne na sebe doma jen řvát.

Začala bych tím, ze si každý uděláte jedno odpoledne / večer v tydnu pro sebe a minimálně jednou za měsíc si sežene hldidani a vyrazíte si spolu oba. Ten čas jen pro sebe udela zázraky. Taky bych manzelovi nedavala dceru ráno na hodinu, nebo minimálně ne každý den před tím než mu začne kancelářská práce, to by chtělo taky nějak poresit. A věř, ze i ty mas právo na to si odpočinout a byt chvíli jen sama, matky nejsou stroje, jedno dítě te nemůže zničit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
20.3.22 12:48

Ó, jak mu rozumím…dcera má takové děti dvě, vídám je jen po skypu, nežijí v Čechách. Jen to vidět těch 10 minut je síla…

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
20.3.22 14:42

Hele tvůj manžel má docela pravdu v tom, že v tuhle chvíli fakt nemáte kapacity na další dítě.

Pro začátek ať si manžel najde nějaký coworking a chodí pracovat pryč z domu. Přejde vás ponorka.

Začněte řešt školku, pak se vám oběma uleví a až se zaběhá to že budeš zpátky v práci a dcera ve školce, tak teprve bude prostor řešit další těhotentví.

Teď potřebujete řešit aktuální vyčerpání a narušený vztah mezi vámi. To je aktuní. Ne vzdálenou představu dalšího dítěte. To bude daleko snazší vyřešit, po té co zvládnet to, co skřípe teď.

Tvůj mažel není údajně frustrovaný, ale zcela reálně. Ty za to nemůžeš, ty děláš co můžeš, ale prostě je vyčerpaný. Takže další dítě řešte až se tohle srovná.

Nemá smysl si představovat vzdálenou budoucnost a ještě se vztekat že tvůj partner tu vzdálenou budoucnost vidí jinak, když vám jaksi teď hoří půda pod nohama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
20.3.22 15:01

A proc to dite neni uz davno ve skolce nebo v jeslich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
20.3.22 15:19

Druhe dítě si s nim nedělej.,1.
kdybych mohla po tom co se děje ve světě si obě decka narvu zpatky!
2,
Mas doma vynervenyho idi.Ota, o kteryho se nemuzes opřít… tak dej dítě do skolky.. dodelej školu a toho hňupa se co nejdřív zbav než ti zničí život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
20.3.22 15:38

No jako když jsem měla druhé 22 měsíců po prvním, tak jsem to nějak neřešila, rozmyslet si nebylo co, si ani nepamatuju jaké to je mít jen jedno dítě. Ale kdybych měla třetího jako prvního, a teprve bych třeba v jeho 2-2,5 letech uvažovala o druhém, tak ani omylem. Natož bez hlídání. Bez možnosti být chvíli jen a manželem. Nedivím se tvému, že je na pokraji sil. My máme teda teď tři děti, naštěstí k tomu babičku, ale nemoci někam spolu jít, na večeři, do kina, do sauny, na blbý nákup..tak bychom byli frustrovaní a neslunickovi oba. Syn je teď hrozně únavný, vyčerpávající. V dubnu jdu do práce, bude mu 3 a čtvrt a neskutečně se těším.
O tom jak vám je musíte mluvit spolu a chápat se navzájem. Mít v takovém ovzduší další dítě bych si rozmyslela. Je potřeba si trochu odfrknout, posílit vztah, najít si čas na sebe samotné. Práce, ho, batole a studium a bez pomoci, popravdě klobouk dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
20.3.22 15:55
@kve-tinka píše:
Mám to stejně, a momentálně to je peklo na zemi :zed: 2,5 a 9 je smrtelné :zed: :mrgreen:

Měla jsem to stejně. Být na ně přes den sama pořád by byl děs. Moje optimistická představa, že budu se starším na hřišti a mladší bude spát v kočárku pod stromem, nebo že budou mít podobný režim byla velmi naivní. Bez babičky bych byla asi v blázinci. Otec děti taky moc nedával, nezvládal být s nimi oběma ani 15 minut. Občas vzal ven staršího. Mezi druhým a třetím mám rozdíl 7 let. Třetí brzy po druhém byla noční můra. Obdivuji všechny kdo mají tři po sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
20.3.22 17:47

Manželovi se vůbec nedivím, lehký to evidentně nemáte. Akorát - docela mě zaráží, že řešíte nějaký potenciální druhý dítě, když vám hoří půda přímo pod nohama - evidentně na tom manžel není psychicky dobře, nemusí to být pouze dítětem, takový ďábly vyfasuje kde kdo, může to být soubor všeho - HO, sociální izolace, ta náročnost o péči tomu moc nepřidává… Tohle už mi přijde na odbornou pomoc za pět 12. V první řadě bych se ho snažila dokopat k dr., mně to prostě nezní dobře, jak na tom je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
21.3.22 07:41

Máme mala dvojčata, taky náročná a opravdu nechápu že vás jedno dítě tak může položit :D :think: (pardon, pochopí jen mámy dvojcat).
Každopádně tvoji touhu naprosto chápu, ale za prvé víš že to můžou byt klidně dvojčata -zvladl by to muž?,za druhé ještě bych tak rok dva počkala a pak se o tom znovu pobavila.Az půjde malá do školky, bude to opravdu vše lepší. Jinak osobně mi nepřijde nějak extra náročná, že špatně ji a nemluvi.to spousta dětí jejího věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí