Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ametyst píše:
@lovethelife napsala jsem něco pobuřujícího![]()
?to si nemyslím. Kazdy píše dle svých zkušeností, to se smí že jo
Já myslím, že ne. My máme prcky stejně staré, já mám jedno a mít to 2×, tak mě zcela určitě trefí
obdivuju. Kolikrát jsem měla co dělat uhlídat jedno, aby se nezabilo, nebo když brečela a člověk má jen jedny ruce… teď už je to konečně pohoda, ale ten první rok byl náročný hodně. Mít to dvakrát, byla bych asi hodně unavená
Na druhou stranu muž není z těch, co by přišli v půl 4 z práce domu, nevím jak u vás, to taky dělá hodně. Jak je vidět u zakladatelky, chlapi to dost často nedávaj a z domu utíkají za koníčky a když ne, jsou totálně v depresi.
Mě by jen zajímalo, jak moc se dostanete ven spolu s partnerem bez dětí? Kdo hlídá v tu dobu? My tak nějak nikam sami nechodíme, právě ![]()
@Liška32 manžel taky chodí až po páté, jeden den v týdnu až třeba v 10vecer(koníček).Zvládnout se to musí…když už k nám přišli dva
. U nás jsou ale takové vymodlene vzhledem i k tomu, že jsem předtím o jedno přišla ve druhém trimestru. Takže určitě je to hodně o chlapovi jak se k tomu stavi.
Bohužel moc je nikdo hlídat nechce, jen na pár hodin, malí jsou torpéda i když zlatíčka. Venku utíkají každý na jinou stranu a tak, nedivím se.
Takže jsme byli jednou na večeři a jednou na muzikale
.V létě jim budou dva. Také bohužel sami běžné nechodíme, ale už jsem viděla i restaurace uzpůsobené dětem, tak jestli někdy najdeme odvahu…
.
Jo a hlídali tchanovci ty dva večery.
Děkuju za podporu a pohodovou rodičovskou ![]()
@lovethelife na minulé stránce jsem našla tento smajlik
u mne, tak jsem se divila proč to
. Asi omyl ![]()
@ametyst jo už jsem se chytla ![]()
Mě jen zaskocilo, to porovnávání kdo má vic nárok být unavený, protože ty máš dvojčata. Takže mi to vyznělo, že zakladatelka nemá nárok.
Upřímně neznám nikoho, kdo to má v životě jednoduché a v různých obdobích nepadá na hubu. Každý má tu svoji hromádku těžkosti, většinou nejde jen o jednu věc. ![]()
@lovethelife samozřejmě že má nárok, a já to především myslela na toho otce co je sprostý na dítě. Ale napsala jsem to záměrně že někdo zvládá(musí)i dvojčata s úmyslem, že to třeba bude tomu svému chlapovi číst..aby se chytil za nos…Třeba.
@Ip man píše:
Ten bod dva byl sarkasmus nebo máte PMS? Jinak si to neumím vysvětlit. Manžel se snaží, pomáhá, do toho doma pracuje, ale nedává to, což je u prvního dítěte, takhle malého, pochopitelné. A manželce regulérně „hráblo“ a tlačí na dalšího potomka.
Chlap ma makat jak barevnej nic mezi tim..
@Královna Kosmíru píše:Řekněte to Vašemu tatínkovi, případně dědečkovi či synovi. A pak napište, s jakou jste se potázala.
Chlap ma makat jak barevnej nic mezi tim..
@Ip man píše: Řekněte to Vašemu tatínkovi, případně dědečkovi či synovi. A pak napište, s jakou jste se potázala.
Proč? Se jich ptat nebudu ![]()
Souhlas s pikolou. Rozdíl tak 6 nebo 7 let určite ideální. Zas se manželovi nedivím, že nechce druhé dítě, on to třeba ani tak nemyslí, jen to z něj vylitlo, ale když mu tam dítě skáče po hlavě, nemá klid, nemáte čas na sebe, teď to všechno 2×, no taky bych neeeee… Dej tomu čas, uvidíš jak se všechno vykrystalizuje, pomohlo by, kdyby manžel šel do práce, nebo klidně i ty, dítě do školky, občas potřebujeme od dětí odpočinutí, ať je milujeme sebevíc. My taky nemáme babičky, resp.jsou daleko, jedna v zahraničí, takže jsme to vyřešili školkou. Nebýt toho, možná jsme od sebe. Zatím tak fungujeme víc jak rok a vyhovuje to všem zúčastněným..