Jsem dobrá máma dvojčat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49
11.12.20 15:57

Upresnim situaci v me rodine. Moje mama moje deti jeste nikdy nevidela. Pry neni cas. Tata bydli daleko, hodne pracuje, ale je moc hrrr a vubec by to nedal. Partnerovi rodice zajem nejevi. Videli je, kdyz byli kluci malinkati. Jeho mama ma vsechny nemoce sveta. Je doma, ale na hlidani se neciti. Partner tatu nema. Je to slozite. Opravdu asi nejake jine hlidani, jenze ta duvera? Vidim sama jake to je pro me, natoz pro cizi osobu. Vim, ze se deti obcas prasti a jede se dal, ale tady je to obcas extrem. Mam strach, ze na ne proste nikdo nedohlidne. Sama mam co delat a to jsou me deti.
Nevim jestli se vyjadruju ted spravne. Ja si nestezuji, deti mam dve naraz, chtel to osud. Doma uklidim, nemame bordel, spinu, venuji se jim…ale ten kolotoc, kdyz vas neco boli, rano se budite protivni s tim, ze vite, ze to bude cele zase dokola…asi nejaky splin, fyzicka bolest a vse dokola.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
11.12.20 15:57

@didinka123 hele sama za sebe proste ty deti se musi otrkat a musi se otrkat a zacit na sebe davat vic pozor… proste hold dokud si nerozeseknout hlavu a nebo nezlomi ruku/nohu tak si davat vic na sebe pozor nebudou no. A za sebe kdyz si udelaji bebi po xty ve dne tak proste nechat lezet a brecet a neutesovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.12.20 16:02
@didinka123 píše:
@lleennttiillkkaaOn je osvc, takze bohuzel osetrovacku nemuze…i kdyby chtel zustat doma, tak to nezvladne…i kdyz je to tata ja vim :(

Co to je za kecy, že to nezvládne?? Pokud k tomu nikdy neměl příležitost, a budeš ho pořád omlouvat, pak si rovnou šetři na vozík a bezbariérový byt. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22532
11.12.20 16:03
@lleennttiillkkaa píše:
@Oriseka mě by tedy zajímalo, kde se berou kamarádky, které ti pohlídají x dní dítě, v tomto případě děti. Mám výborné kamarádky, opravdu se na sebe můžeme vzájemně spolehnout, ale každá má svoje děti a kdybych jí přidala ještě jedno až dvě roční batolata, tak nevím. Jasně pohlídat hodinku, když si dojdu k doktorovi, ale celé dny?

Nevim, jestli ta citace ma byt na me. Zakladatelka psala, ze ma kamaradku, ktera by ji jedno dite par dni pohlidala. Tak jsem psala, ze bych to nakombinovala s dalsimi lidmi, aby na tu operaci mohla jit. Ja taky nemam zadnou kamaradku, ktera by mi pohlidala deti. Vsechny maji sve deti a nebo praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
11.12.20 16:03

@didinka123 Jako s dvojčaty to fakt musí být záhul. Vím, jak to myslíš, já se ráno taky budím hotová a nervní, protože u nás se prostě nespí (třeba včera mezi 20 a 24h byl syn vzhůru 5× - nekecám - hrozný), přes den také ne a je strašně aktivní. Ale to mě právě naučilo trochu se oprostit od toho dohlížení a pečování za všech okolností. Prostě to nejde :? když nemají zájem prarodiče, musí to být teda hodně těžký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
11.12.20 16:06

Jinak opravdu radím začít manžela zapojovat. Já to dělala od novorozence a velmi se mi to vyplatilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
11.12.20 16:15

Zakladatelko, pokud na to máte finančně, tak pomůže chůva. ;) Nebudeš jediná. Hodně maminek s dvojčaty si jí na výpomoc berou. Chce to pořádně jí proklepnout a když si osobně sednete, tak se ti značně uleví.
Sama jsem porodila dvojčata a vím, že je to záběr, jak psychicky, tak fyzicky do tří let značný. Helmičky bych nedávala. Chce to trpělivost. Až se naučí chodit, tak tolik padat nebudou.
V posledních třech letech jsem dělala jiným dvojčatům chůvu a byla nádhera si vzpomenout na ty mé, protože mým už je 24 :hug: A maminka s tatínkem byli rádi, že se můžou chvílemi svobodně nadechnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22532
11.12.20 16:25
@didinka123 píše:
Upresnim situaci v me rodine. Moje mama moje deti jeste nikdy nevidela. Pry neni cas. Tata bydli daleko, hodne pracuje, ale je moc hrrr a vubec by to nedal. Partnerovi rodice zajem nejevi. Videli je, kdyz byli kluci malinkati. Jeho mama ma vsechny nemoce sveta. Je doma, ale na hlidani se neciti. Partner tatu nema. Je to slozite. Opravdu asi nejake jine hlidani, jenze ta duvera? Vidim sama jake to je pro me, natoz pro cizi osobu. Vim, ze se deti obcas prasti a jede se dal, ale tady je to obcas extrem. Mam strach, ze na ne proste nikdo nedohlidne. Sama mam co delat a to jsou me deti.
Nevim jestli se vyjadruju ted spravne. Ja si nestezuji, deti mam dve naraz, chtel to osud. Doma uklidim, nemame bordel, spinu, venuji se jim…ale ten kolotoc, kdyz vas neco boli, rano se budite protivni s tim, ze vite, ze to bude cele zase dokola…asi nejaky splin, fyzicka bolest a vse dokola.. :think:

Profi chuva to asi zvladne, ale u nas plati, ze kdyz chci hlidani pro dve deti, tak potrebuji 2 hlidace. Manzel zvladne oba. To jo. Ale taky bych nemela uplne duveru k nejake mlade studentce, ze zvladne oba naraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
11.12.20 16:35

@Mutlice je to záhul, to nepopírám. Jsou situace, kdy jsem opravdu vdecna za dvojcata. Zabavi se mezi sebou, neco si kutali, smejou se. Jenze tohle obdobi trva asi dva mesice a dava mi to zabrat. Jsem s nima rok doma, vse jsem zvladala, ale posledni dobou si pripadam jako trotl. Ze mam zmrzaceny deti a buhvi co jeste :)
Podporu v rodine nemam. Nebojim se, ze bych to nezvladla. Proste musim…jen me to vse mrzi. Rada bych si zdravi a vse vyresila v klidu. I kdyz clovek psychicky nebude v klidu ani v nemocnici. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
11.12.20 16:38

Holky opravdu je to tak, ze kdyz chci hlidat dvojcata mam mit chuvy dve. Uz mi to bylo receno, miminka spici by jeste chuvy zvladaly v jedne osobe, ale rocni pohybliva jedna chuva uz pry ne. A to je podstatne..na dve chuvy proste nemame, jsou to silene palky a pidiskolky ani jesle u nas nefunguji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.12.20 16:50
@didinka123 píše:
@martina.se nad helmickama uz vazne premyslim. Tohle opravdu psychicky ani fyzicky nedavam. Staci opravdu se jen otocit a uz jeden pada v jedne mistnosti a druhy zase jinde :zed: Nemuzu se rozpulit, i kdyz bych chtela tak moc :)

Tak je kup a máš klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22532
11.12.20 16:52
@didinka123 píše:
Holky opravdu je to tak, ze kdyz chci hlidat dvojcata mam mit chuvy dve. Uz mi to bylo receno, miminka spici by jeste chuvy zvladaly v jedne osobe, ale rocni pohybliva jedna chuva uz pry ne. A to je podstatne..na dve chuvy proste nemame, jsou to silene palky a pidiskolky ani jesle u nas nefunguji :think:

Profesionalni chuva by dva zvladla. Treba se objevi nejaka, ktera ma i praxi s dvojcaty. To ja myslela normalni hlidani, ze moje kluky musi hlidat babicka i dedecek, kdyz je to na cely den. Maji uz svuj vek, ze. Taky si nemyslim, ze by to dala treba 18-leta studentka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24841
11.12.20 16:57

Ahoj,
takže - zkus se uklidnit, vydýchat a udělej s manželem ráznou dohodu..
tohle období s dvojčaty BYLO FAKT NEJNÁROČNĚJŠÍ (ona i nyní puberta je výživná :-) ale od roku do dvou to byla největší soda), neboj, bude líp..

my se s mužem střídali, zvládl vše (od jídla, plínky, celodenní péči),
chodili jsme oba na směny (už i v tomto věku), občas pomohla sousedka (zlatááá), jinak NIKDO!.. Od dvou let to pak za pár kč zvládla občas na 8hodin moje kamarádka, která si nutně potřebovala přivydělat - je mateřský typ (byla nezaměstnaná v té době a s dětma to uměla, holky byly hodné a zdravé, pohyblivé holt běžně jako ti tvoji ;) ),
ta mi za peníze vykryla někdy šichtu v případě potřeby..

od 2,5roku jsem jim zařídila školku (ale musely zvládat základ sebeobslužnosti..)
bez pomoci manžela skončíš s únavovým syndromem, nebo ti ta plotýnka znemožní už pohyb úplně.. tím si tvůj muž fakt teda nepomůže.. nemůže se prostě ve vaší situaci péče zříkat.. začni si vyřizovat operaci.. prostě to zvládnout musí (i kdyby si měl jednu chůvu na pár hodin denně připlatit..) - mezi náma, lidi mívají doma i víc malých dětí jak dvě… ;)
neboj, tohle období pomine a bude super :srdce: :srdce: jak si začnou spolu hrát a chodit do školky a školy, tak bezva :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.12.20 17:07
@didinka123 píše:
@lleennttiillkkaa
Sama uz pocituji, ze to sranda neni. Jenze vsichni vidi, ze se normalne pohybuji a smeju se, jen obcas prohodim par slov o tom, ze me to boli. On se o ty deti proste nepostara, ja to vim. Mozna par hodin, ale kdy? Neresi, kdyz upadnou. Rekne, ze jsou to kluci a musi si zvykat. Malej pak lezi na zemi s bouli, ani se nezveda. Ja aspon jdu a utisim ho, kontroluji ho. On ho prejde…prej se to musi naucit. Ja bych trnula hruzou, kde vsude je necha lezet a co jim bude :( Da jim najist atd, ale tyhle veci? Necha je v jedne pline cely den a porad rika jak je to dobre :think: ( to jednou vyjimecne ted nedavno hlidal na den, byla jsem ale po ruce a koukala co se bude dit). Sam mi rekne, ze to neda… :zed:

A to se bude donekonečna vymlouvat? Dělat děti uměl, tak když má nemocnou manželku, měl by ji zastoupit. Až padneš, odveze je své mámě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
11.12.20 17:15

Tvuj muž je bezohledný hovádko, sorry. „Nezvládl by to“? Kecy a výmluvy.

Bez se proboha s těmi zády léčit a postav ho před hotovou věc. Přece kvůli jeho lenosti/srabáctví neskončíš na vozíku. Děti pár modřin navíc přežijí a zmrzačit je přece nenechá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML