Jsem líná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7188
30.12.21 22:13
@Anonymní píše:
Tyjo… tak tohle mě vůbec nenapadlo. Myslela sem si že na mě padla nějaká lenost nepřekonatelná. Dekuju moc. Hned po novém roce se stavím u praktika.

Radši tam zajdi, ale nemusí to být taky nic. Já s tím bojuju už asi rok. Začalo to covidem, to jsem mohla spát třeba celej den. Vstávám na budík třeba hodinu, dám si ho na sedmou a vstanu v osm. Přijdu z práce, šla bych spát, po obědě spát, večer v deset spát. O víkendu jdu spát v deset a spím do poledne. Hrůza děs. Není to tak pořád naštěstí, ale často jo, u mě to asi je fakt lenost nebo nevím, možná kdybych sportovala, tak to nebude tak hrozný. Protože když je pěkný počasí nebo mám nějakej program, tak jsem jak rybka. Ale když jsem doma, a tim spíš na homeofficu, tak jsem jak lemra. Nicméně - dělali mi krevní testy, ne kvůli únavě, kvůli jiným zdravotním problémům - mám krevní obraz ukazkovej, hodnoty všechny OK, borelióza negativní. Za to mi zjistili trombózu, tý přičítám únavu posledním měsíc, ale zcela jistě ne tu celoroční. Bych i řekla, že ta svině covidová ma na tom všem svůj velkej podíl. A to jsem neměla žádnej těžkej průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85367
30.12.21 22:14

Jeste to muzes mit pripadne po prodelanem covidu, i bezpriznakove.
A jinak to, co tu bylo psane, stitna zlaza, nedostatek zeleza, vitaminu D a podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
30.12.21 22:40

Nebereš nějaké nové léky?
Jinak od depresí je určitě únava.

Já u sebe kolikrát nevím, jestli jsem unavená nebo líná. Naštěstí mě za to nikdo nebuzeruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
30.12.21 23:19

Měla jsem to před dvěma měsíci. Nebyla jsem schopná ani vstát z postele něco udělat. Myslela jsem si, že jsem zlenivěla a že se sebou musím začít něco dělat, ale pak se mi začlo i špatně dýchat, bolela mě hlava. Myslela jsem, že jsem nějak vážně nemocna. Z krve mi lékař zjistil nedostatek železa. Nikdy bych neřekla, co vitamíny dokážou. Chvilku to trvalo, ale už je to mnohem lepší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
31.12.21 01:03

A jak dlouho spíš v noci?
Já jak nespím těch svých 10 hodin, klidně i 11, tak jsem prostě přes den unavená a obvykle to na mě taky odpoledne padne… Teď navíc to počasí, plus třeba nedostatek vitamínů, slunce… Jedno k druhému. Já kolikrát ráno odvezu syna do školy a jdu si ještě na „hodinku“ lehnout a najednou je půl 1 odpoledne… 8o :oops: Taky bych mohla spát pořád… Nemocná si nepřijdu.. Ale dělám noční 12 tky a přijde mi poslední dobou, že jsem z toho nějak vyčerpaná… A jak se říká ten nesmysl, že stačí spát 8 hodin, tak to mně fakt ne, těch 10 je minimum, jak je to méně, hned to poznám :nevim: A taky záleží, jak je ten noční spánek kvalitní.

• Citovat
  • Upravit
42459
31.12.21 06:19

Na mě takto působí nedostatek slunce a světla. Takže od března do konce října žiju, jsem hyperaktivní jak blázen, dokážu fungovat skoro nepřetržitě a málo spím. Zato od listopadu do března přežívám a bojuju s věčnou únavou. A mám depky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.22 22:00

Dopoledne funguji, protože musim. Nikdo jiný to za mě neudělá…každý ráno chodím na procházky kvůli zařizování cca 6km kvůli věcem do kanclu…večer home office přes PC.
Jenom výše uvedené, je na jeden den AŽ DOST!
Lidi totiž díky covidu konečně zjistili, že je na ně nepřirozený tlak. Takhle makat nikdo nemá. Všichni kolem mě jsou unaveni. Je toho moc. Na nás všechny. Zvolni a dělej k tomu něco málo z toho, co tě bude hodně bavit. Musíš se nabíjet, abys mohla rozdávat. Jsou ženy, které skutečně baví chovat se jako otrokyně…ok…jejich volba, ale tyhle hlupačky už by standardy nastavovat neměly. Ony nic jiného neumí a tak to řadí na první místo. Ale ostatní ženy by měly žít podle svých potřeb. Ať doma pracují úplně normálně muži. Půl na půl. Myslíte, že je zdravé mít doma sterilní prostředí? Není. Stačí se zastavit a uvědomit si, co je skutečně přirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová