Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to divné. Buď pozvu jen sestry a nebo tedy všechny. Že řekne, přítel ano, matka ano ale dítě ne mi přijde uhozené. Kdybych zvala já, pozvu buď celou rodinu a nebo jen sourozence. Ale nějaké je to ode mě a od mého muže, tak tam budeme oba…
kolik jí je? Tohle bych chápala někdy kolem 20. roku, když má prvního vážného amanta, ale jestli je to straší žena tak by mohla mít rozum.
No a nebo ji to jen nedošlo.
Jak nakonec ta sešlost dopadla? Kdo přišel?
Stejný jako ty. Pochopila bych, kdybyste se sešly jen sestry, ale takto nevidím důvod, proč by nemohla jít i tvá dcera. Naštvalo by mě to a už bych nešla. Nebo jedině s dcerou.
Nejsi mimo. Taky mi to přijde divné, že když už teda pozvala tolik lidí, tak vadí to dítě. To dítě vlastně mohla „pohlídat“ ta máma, ne? Moje by to takhle asi vyřešila. Ale tvoje máma asi neznala pozadí celé té akce…
@janickaIII Omluvila jsem se, že to nemyslím zle, jen jsem se těšila, že strávíme čas spolu jen my tři a pokecáme jako ženský. Je mi to líto, protože to vypadá, že jsem nevděčná nebo tam mámu nechci.
Sestře už je třicet, ale na muži hodně visí a je fakt, že podobné situace se už staly, tak jsem na to trochu vysazená (že všude musí být i její muž, jinak on je milý týpek, to zase jo).
A dopadlo to tak, že šli beze mně, onemocněla jsem. Pak jsme se sešly jindy.
@beata84 píše:
Nejsi mimo. Taky mi to přijde divné, že když už teda pozvala tolik lidí, tak vadí to dítě. To dítě vlastně mohla „pohlídat“ ta máma, ne? Moje by to takhle asi vyřešila. Ale tvoje máma asi neznala pozadí celé té akce…
Určitě, ale nevěděla nic a nechtěla jsem ji zatěžovat. Ještě by si to vzala osobně a bylo by jí to líto, nebo by jí byly líto takové „spory“.
Já bych se neurážela. Jako u nás v rodině se teda zveme na návštěvu všichni a člověk sem, člověk tam… Ale chtěla mít asi dámskou jízdu a starat se o zábavu dítěti nestála. Ona asi ani děti ještě nemá, když je nezmiňuješ, třeba časem pochopí
A tvá dcera asi až tak velká ještě není, když pro ni potřebuješ hlídání… Že tam byl i sestřin přítel, tak záleží, pokud spolu žijí, tak fakt bych ho z domova nevyhazovala. Předpokládala bych, že by se s námi najedl, chvilku poseděl a pak si šel za svými zájmy a my holky bychom se pobavily. Však druhá sestra tam taky nikoho neměla ne? Příště je pozvi k sobě a budeš to ty, kdo určuje pravidla a snad i spokojenější ![]()
@Anonymní píše:
@janickaIII Omluvila jsem se, že to nemyslím zle, jen jsem se těšila, že strávíme čas spolu jen my tři a pokecáme jako ženský. Je mi to líto, protože to vypadá, že jsem nevděčná nebo tam mámu nechci.Sestře už je třicet, ale na muži hodně visí a je fakt, že podobné situace se už staly, tak jsem na to trochu vysazená (že všude musí být i její muž, jinak on je milý týpek, to zase jo).
A dopadlo to tak, že šli beze mně, onemocněla jsem. Pak jsme se sešly jindy.
Já tě úplně chápu. Ale na druhou stranu asi chápu i sestru. Je prostě ještě zamilovaná, pravděpodobně bezdětná. Ono počkej až ona sama bude mít dítě, budou mít krizi, to se ještě ráda potká ve třech bez partnerů, dětí a mámy ![]()
A jedna malá rada pro Tebe - omluvit se ze setkání ok, klidně říct proč. Ale říkat, že to vypadá tak a tak je úplně zbytečné. Prostě řekni díky za poznání, z toho a toho důvodu nepřijdu a konec. Žádné další vysvětlování.
@Finkaa To bylo v restauraci, ne u nich. Ale bezdětná je a zamilovaná taky. Má z nás partnera nejkratší dobu.
I když to bylo v restauraci, tak se toho až tolik nemění… Ona zvala její pravidla. Radím znovu, příště zvi ty a určuj pravidla ty. Budeš spokojenější
Jinak jako rodinnou sešlost to moc nevidím, ty jsi tam manžela neměla a ani brát asi nechtěla, tvá druhá sestra to samé a prostě tvá sestra o dítko na oslavě nestála. Důvod ti řekla a to, že se v klidu nenajíš, asi mohla být i upřímnější, těžko soudit, ale v klidu by se nenajedl ani zbytek, včetně ní. Ty jako máma to vidíš jinak, ale dítě, které ještě potřebuje hlídání na sebe obvykle část pozornosti strhává… Líto ti to být samozřejmě může, ale abych kvůli tomu dělala dusno, by mi za to nestálo. Jiné by to bylo, kdyby tam všichni měli komplet rodiny a z mé rodiny bych mohla jen já..
Tak zvala ona s partnerem, přibrala ještě mámu, což mi přijde hezký a prostě o děti tam nestála. Mělo to být posezení pro vás, ne pro celé vaše rodiny. On prostě není každý na malé děti zvědavý za všech okolností.
Taky nemám ráda dodatečně změny v plánovaných setkáních. Sestra to měla nechat na původním holčičím pokecu. Její muž by to doma sám určitě přečkal a jistě by tam měl co jíst. A to i když s ním obě švagrové dobře vycházejí. Není příjemné mít chlapa za zády, když mám dámskou jízdu. S maminkou se holky mohly setkat jindy. Třeba u ní na společné návštěvě, kdy by jedna upekla ke kafi buchty, druhá by donesla k jídlu guláš a knedlík a třetí by ji umyla okna. A společně by se líp užily.
Na dítě zakladatelky teta reagovala proto, že se jí asi už zdálo, že těch lidí je moc a když si akci vymyslela, cítila se asi za její zdárný příběh zodpovědná. Uvědomovala si, že už sama počet lidí o dva navýšila a měla asi pocit, že dítě má nevyzpytatelné chování, které by nakonec mohlo akci posunout do jiné dimenze. Třeba rozbít nechtěně talíř, který by ji při placení zaúčtovali. Nebo by možná neměla pocit dostatečně důstojného průběhu a patřičné pozornosti vůči sobě za to, jak utužuje svými nápady rodinu. Osobního bych v tom nic nehledala. Asi ani záměr ušetřit za nějaké jídlo pro dítě. Jo, jako maminka v situaci buď zaplatit hlídání nebo vzít s sebou bych měla určitě stejný nápad vzít to dítě s sebou, když dodatečně přibyli dva lidé z rodiny. Ale jak říkám. Měl to být mejdan tří sester. Co bylo navíc, by bylo pro mě rušivé.
Chlápek může být milej typek, ale já bych na něj u oběda se sestrami taky zvědavá nebyla. Zvlášť když zaclani opakovaně. Můj by se do toho nehnul a radostně by měl svůj program.
Jo je to divný, buď se sejdu jen s někým, nebo už teda celá rodina. Ale tohle přidávání, to je prostě na tu celou rodinu.
No nevím, proc tam chtěl švagr mermomocí být. A mámu bych pochopila, ale už to není to co to mělo být.
Ségra je teda zavislacka
Asi si nepřečtu nic hezkého, ale asi si to zasloužím. Prosím o objektivní pohled
Nemáme kvůli tomu žádný konflikt, ale vrtá mi to hlavou. Sestra mně a druhé sestře chtěla dát společný dárek a pozvat nás na oběd. Moc hezký nápad, protože jsme všechny hodně zaměstnané a nevídáme se tak moc (jak bych chtěla). Jenže. Ten dárek měl být jakože od ní i jejího muže a tak trvala na tom, žr tam budeme sedět tři ženský a její chlap. Přitom si dárky dáváme mezi sebou, aspoň já to tak vnímám, švagrům dary nekupuju a druhá sestra taky ne.
Pak za ní přijela máma a protože bylo sestře blbé nechat ji doma, tak řekla, že na oběd půjde i máma. Já jsem pak řekla, že bych teda vzala dceru. Měla jsem původně sjednané hlídání, ale stojí to dost peněz a neviděla jsem důvod, proč ho platit, když jdu stejně na rodinou sešlost. Jako že už tam rovnou může i ona.
A najednou sestra, že to teda ne. Prý jsem přece měla mít to hlídání, ať se najím v klidu (dcera jen dost velká a v klidu jí), prostě děti ne.
Já už jsem pak taky byla naštvaná a řekla narovinu, že se mi nelíbí, když tam má být její muž, pak i máma, moje dcera ale ne…a byla za špatnou, protože je to hezké pozvání a uvědomuju si, že „darovanému koni na zuby nekoukej“. Jaký máte názor?