Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Proč by se ma tobě měla nějak negativně podepisovat mateřská? Právě naopak si myslím.
Může se to v tomhle období jevit těžký a můžeš mít i pocit, že ti něco ujíždí. Ale soustřeď se na sebe a potomka ![]()
To ti má dodat sebevědomí.
A nad nějakou blbkou mávni rukou.
Je to tak! Jsem skvělá máma, mám dvě skvělé děti a pro ně žiju ❤️ ❤️ ❤️ nothing else matters!
@Havlova píše: Více
Asi tak ![]()
Manželka ze všech nejlepší do mne občas šije, že prej mám tajemství, ale fakt jsou věci - naprosto podružné a nevinné - co je doma lepší nevykládat.
@KalamityJohn píše: Více
Určitá tajemství by měl mít každý. Tím hned nemyslím nemanželské dítě.
@xB.H píše: Více
Ne, jen mě má žena jistého;) a mně to vůbec, ale vůbec nevadí. Už mi není 20 abych hrál nějaký hry
@Justin Case píše: Více
Jj, jistota…to je to nejhorší, pak se mnohé podle toho chovají
Nedivím se potom tedy těmto názorům ![]()
Oblečení musíš skládat do komínku?
@KalamityJohn píše: Více
Já se připojuji k tomuto názoru, je stručný, výstižný, a zdá se, pravdivý.
Jak bylo řečeno dále, jeho kolegyně je na tom podobně. Není normální takové věci kolegovi v práci vyprávět a je dost možné, že po něm jede. Na druhou stranu nikdo jí nemůže zakazovat, co bude kde vyprávět, určitě ne kolega z práce. ![]()
No jo, zakladatelko, výborně jsi to vystihla ve svém jednom z posledních příspěvků, paradoxy života. Vzdělaná a světa znalá dívčina si vybere za manžela takového?
Co by jiní za takovou dali.
No ale nemám právo soudit a dělat závěry, stále ještě nevíme, za jakých okolností ses to celé dověděla. Stejně si myslím, že není vhodné, i když je to asi pravda, aby ti to manžel takhle dopodrobna převyprávěl.
Já si myslím, zakladatelko, měla by sis ho srovnat do latě, tvé vzdělání i zkušenosti ti na to stačí, jenom si prostě nevěříš.
Tím samozřejmě nepopírám, že by ses neměla věnovat dětem, ale muž je nedílnou součástí rodiny a holt i jeho jednání asi budeš muset dát do pořádku. ![]()
@xB.H píše: Více
Jasně…:D ale protože žijeme se ženou oddělene, respektive pár minut od sebe.ne, že bych musel. Ano, i tak může fungovat vztah ![]()
@Anonymní píše: Více
Jde to změnit, protože to není povaha. Tendence se rozdat je forma people pleasingu. Prostě defacto podlézáte druhým. Je to jenom způsob, jak se dítě adaptuje na něco, co není úplně ok… Blbé na tom je, že když si tohle osvojíte, budou vám do života furt chodit lidi, se kterými přesně taková budete muset být. Zkuste si odpovědět na to, co by se stalo, kdybyste tuhle formu podlézání neuplatňovala? Kdybyste dělala pro druhé jen to, co opravdu chcete. Kdybyste říkala ne. Přestali by vás pak mít rádi? Naštvali by se? Opustili by vás? Zjistěte, čeho se bojíte a pak to ideálně zpracujte na terapii. Pak budete svobodná. A taky nejspíš rozvedená, protože jakmile budete sama sebou, s tímhle hovádkem božím nevydržíte ani minutu… A ano, opravdu primární problém je on. Kdyby on byl rovný chlap, kterému na vás záleží a jste pro něj důležitá, mohly by se všechny ženské na světě postavit na hlavu a nepohly by s ním…
@Justin Case píše: Více
Hele a dokážeš si představit nebo uznat i to, že se dá v být třeba i v té práci společenský a bavit se, nebo dokonce pochválit opačné pohlaví bez nějakých vedlejších a zaječích úmyslů? ![]()
Edit: To, co popisuje autorka, tak je samozřejmě za hranou.
No jo, asi neco na tom vsem co pisete bude. Jsem holka, co se asi o nej az moc stara. Asi si me pak holt nevázi. Mam takovou blbou povahu. Rozdala bych se… nevim jwstli to jde zmenit.. Nakonec já, co mluví 3 cizími jazyky, dokázala sama procestovat svět a postarat se o sebe v kdejakých podmínkách, najít si vždy práci v cizině a prezit, v kazde situaci si u ím poradit… tak tu budu žárlit na takovýhle vemínko. A pochybovat o sobě jwstli nejsem moc taková nebo onaká.. asi se podepisuje i materská, ta na sebevedomi taky hodne vezme. Ale takový je život. Vůbec nechci znít vychlubačně, ale že je to prostě takový paradox. Nechápejte mě zle prosím zle..