Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Fee-bee píše:
@Fukitol Ano, z jakého důvodu o tom pochybuješ?
To je matka jejího otce, její babička.
@arinecka Tak to jsem přehlédla, omlouvám se. Každopádně platí, že příbuzné si nevybíráš. ![]()
Mas pusu a jazyk? Jestli jo, nechápu v čem je problém. Mu to řekni
@Fee-bee píše:
@arinecka Tak to jsem přehlédla, omlouvám se. Každopádně platí, že příbuzné si nevybíráš.
To je pravda, bohužel.
Asi máš 2 možnosti.
1. s tátou hodit řeč a něco mu vysvětlit a taky třeba zmínit, že protahování návštěvy je pro Tebe únavné (třeba že malá nespí atd.),
2. nebo to nechat být a nachystat jim pak kafe s dortem do vedlejšího pokoje a nechat je tam si popovídat.
Pokud Ti dělá potíže to tátovi tak na rovinu říct a pokud Tě babička nebije
, tak to přece přežiješ. ![]()
@Cimada píše:
Asi máš 2 možnosti.
1. s tátou hodit řeč a něco mu vysvětlit a taky třeba zmínit, že protahování návštěvy je pro Tebe únavné (třeba že malá nespí atd.),
2. nebo to nechat být a nachystat jim pak kafe s dortem do vedlejšího pokoje a nechat je tam si popovídat.
Pokud Ti dělá potíže to tátovi tak na rovinu říct a pokud Tě babička nebije![]()
, tak to přece přežiješ.
Tenhle argument „však to přežiješ“ tady vídám pořád. Mně by docela zajímalo, jestli je fakt tak neslýchané, že bych si významné události v mém životě chtěla třeba i užít, nedej bože někdy o rozhodnout JAK si je užiju, než je neustále jen „přežívat“ pro blaho všech kolem.
Na smrtelné posteli si pak řeknu co, „to jsem ráda jak jsem vždy udělala to, co chtěli všichni ostatní, svoje přání a potřeby jsem zadupala do země, a úžasně jsem to přežila“? ![]()
@Fee-bee píše:
@arinecka Tak to jsem přehlédla, omlouvám se. Každopádně platí, že příbuzné si nevybíráš.
Příbuzné ne. Toho, koho si chceš pozvat do svého domova, si ale vybrat můžeš.
Neni náhodou máma tvýho táty tvoje příbuzná?
Ty nechces pohostit svou babičku?
@Liberalissima píše:
Tenhle argument „však to přežiješ“ tady vídám pořád. Mně by docela zajímalo, jestli je fakt tak neslýchané, že bych si významné události v mém životě chtěla třeba i užít, nedej bože někdy o rozhodnout JAK si je užiju, než je neustále jen „přežívat“ pro blaho všech kolem.
To já s Tebou souhlasím, možná v mém příspěvku dostatečně nevyznělo, že jsem to mínila fakt jako jen takovou jakousi poslední možnost, kdyby nebylo vyhnutí. Je možné, že se to tátovi nějak ostýchá říct atd., neznáme jejich vztahy. Vždyť jinak už by to měla s tím otcem vyříkané a nemusela by se ptát tady. myslela jsem to tak, že kdyby se tomu nějak nedalo vyhnout, tak ať teda holt je nechá si povídat a třeba jde s dítětem do jiné místnosti (nevím, jen mě to tak napadá). I proto jsem to ostatně uvedla až jako druhou možnost. Ten dodatek jsem pochopitelně myslela spíš odlehčeně.
Prostě logicky|: buď se vzchopí a bude po jejím bez babičky, nebo se nevzchopí, tudíž nezbývá než si říct, fajn, tak tu bábinu nějak přežiju.
Stejně si to moc neumím představit, my jsme nikdy tak špatné vztahy doma neměli.
@Adela623 píše:
Ahoj, holky jak vám přijde tahle situace?
Dcera má o víkendu oslavu prvních narozenin. Přijedou moje rodiče a z manžela strany rodiče. Máme malý byt, neděláme nic velkého.
Ale můj táta si sem pozval svojí mámu. Až prej odjedou přítelovi rodiče, že by přišla, protože se delší dobu neviděli a chtěla by je vidět. My se s ní neschazime na oslavu pozvana nebyla.
Nelíbí se mi to. Táta to domluvil jako hotovou věc, že se sejdou večer prostě u nás. Ani se nás nezeptal jestli to třeba nevadí. Podotýkám kdyby tu rodiče s bráchou nebyli, nepřijela by dceři sama od sebe popřát.
Nechci se teď hádat a řešit to, ale po oslavě budu muset. Kazí mi to celý den hezký den..
Jeho máma není tvoje babička? Pokud máte špatný vztah, tak to tátovi vysvětli. My máme taky malý byt, co bych za to dala, kdyby přijela babička, ale bohužel už je mrtvá.
@Fee-bee píše:Čti pořádně!!
Patří k manželově rodině? Patří. Tak to ber jako fakt a nedělej zle. Představ si, že by si manžel vybíral, s kým se z tvé rodiny stýkat chce a s kým ne. Líbilo by se ti to? Asi ne, viď? Příbuzné si člověk nevybírá…
@topazio Jejej, chytrolína se zase přihlásila. Možná nejdřív pročti vlákno, než z tebe začnou padat tvé výlevy.
@Fee-bee píše:
@topazio Jejej, chytrolína se zase přihlásila. Možná nejdřív pročti vlákno, než z tebe začnou padat tvé výlevy.
Sklapni a dej si pohov děvenko. ![]()