Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, holky jak vám přijde tahle situace?
Dcera má o víkendu oslavu prvních narozenin. Přijedou moje rodiče a z manžela strany rodiče. Máme malý byt, neděláme nic velkého.
Ale můj táta si sem pozval svojí mámu. Až prej odjedou přítelovi rodiče, že by přišla, protože se delší dobu neviděli a chtěla by je vidět. My se s ní neschazime na oslavu pozvana nebyla.
Nelíbí se mi to. Táta to domluvil jako hotovou věc, že se sejdou večer prostě u nás. Ani se nás nezeptal jestli to třeba nevadí. Podotýkám kdyby tu rodiče s bráchou nebyli, nepřijela by dceři sama od sebe popřát. ![]()
Nechci se teď hádat a řešit to, ale po oslavě budu muset. Kazí mi to celý den hezký den..
Pokud ji tam nechceš řekni to tátovi hned a zrušte to. Proč potom?!
@Myška zlatá Myslím, že by nepochopil, že ji u nás nechci. A nechci se před oslavou pohadat.
Asi nemas s babickou dobre vztahy…nezbyva ti, nez vykomunikovat s tatou, co ti vadi a at to nedela..asi vi, ze s babickou nemate buh vi jake vztahy? Treba si to jen neuvedomil, co to zpusobi..Nekaz si prvni narozeniny dcery, oslavte to, jak bylo v planu a pak teda prijde (pra)babicka…pokud ale vis, ze to zpusobi nejake problemy, ze je zla, nebo nevim, co mate za problemy, tak tatu popros, at to odvola a at se s mamou sejde nekde sam…
@Adela623 Normálně bych tátovi řekl, že se omlouváš, ale že je to váš byt, že rozumíte jeho přání, ale jestli by mohl respektovat Vaše právo na soukromí v tom bytě a jít s ní třeba do kavárny.
@Adela623 píše:
Ahoj, holky jak vám přijde tahle situace?
Dcera má o víkendu oslavu prvních narozenin. Přijedou moje rodiče a z manžela strany rodiče. Máme malý byt, neděláme nic velkého.
Ale můj táta si sem pozval svojí mámu. Až prej odjedou přítelovi rodiče, že by přišla, protože se delší dobu neviděli a chtěla by je vidět. My se s ní neschazime na oslavu pozvana nebyla.
Nelíbí se mi to. Táta to domluvil jako hotovou věc, že se sejdou večer prostě u nás. Ani se nás nezeptal jestli to třeba nevadí. Podotýkám kdyby tu rodiče s bráchou nebyli, nepřijela by dceři sama od sebe popřát.
Nechci se teď hádat a řešit to, ale po oslavě budu muset. Kazí mi to celý den hezký den..
Tak to budeš muset tatínkovi říct a čím dřív, tím líp. Asi netušil, že by prababička dítka na oslavě vadila
zavolej mu ještě dnes a prober to s ním…
Mu to řekni ne, od čeho máš pusu? Já bych to nedovolila a ještě si vymýšlet, že bude nějaká další návštěva po návštěvě. Ať buď dojde jako všichni, nebo ať si políbí.
Patří k manželově rodině? Patří. Tak to ber jako fakt a nedělej zle. Představ si, že by si manžel vybíral, s kým se z tvé rodiny stýkat chce a s kým ne. Líbilo by se ti to? Asi ne, viď? Příbuzné si člověk nevybírá…
@Adela623
Nelamala bych si s tím hlavu a zvedla telefon, otcovi řekla ať to zruší a hotovo.
Snad je to váš byt, ne.
Mě to rodiče taky dělají, už to beru jako danost. Naprsto mi přeorganizují plány a sdělí mi toaž v průběhu akce. Na naší svatbě jsme třeba hodinu čekali na příjezd mého otce z místa obřadu do místa hostiny, protože se rozhodl, že je nezbytné, aby již na hostině byly hotové fotografie z obřadu a odjel je domů tisknout. A nikomu to neřekl, kdyby řekl, tak na něj nečekáme ![]()
jestli se s babičkou nějak sneseš, tak to prostě vydrž a příště ho požádej, aby to nedělal. ne teď, ale až těsně před příští příležitosti, jinak zapomene a udělá to zas.
@Fee-bee píše:
Patří k manželově rodině? Patří. Tak to ber jako fakt a nedělej zle. Představ si, že by si manžel vybíral, s kým se z tvé rodiny stýkat chce a s kým ne. Líbilo by se ti to? Asi ne, viď? Příbuzné si člověk nevybírá…
umis cist a pochopit text? ![]()