Dárky a výbavička pro nenarozené miminko

125
16.1.22 19:01

Dárky a výbavička pro nenarozené miminko

Ahoj, chci se zeptat na rady a tipy zkušenějších. Čekáme na léto miminko a zanedlouho to plánujeme říct v naší rozvětvené rodině- 4 páry prarodičů. Bude to první vnouče. Jenže už zhruba rok poslouchám to, že jakmile budeme mít miminko, že bude mít tuhle židličku protože je nejlepší, tchyně zase koupí od kolegyně hnízdečko, protože šije, od táty zase autosedačka, protože četl dtest atd. Máme velkou a celkem movitou rodinu, sami na tom nejsme vůbec zle a můj problem je v tom, že si ty věci chci vybrat sama. Napadlo mě udělat seznam s věcmi co se mi líbí a pak jim to dát, jakože “jestli chcete něco koupit, vyberte si”-ale zároveň nevím, jestli to není hloupé.. Nevím jestli se mi pak doma nesejdou 4 židle a já budu mít dilema kterou nechat, aby se někdo neurazil :lol: Hračky ať si kupují jaké chtějí, necháme je u nich nebo něco vezmeme domů, ale co taková výbava? Díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6019
16.1.22 19:12

Tak je slušnost se s tebou domluvit.
U nás to bylo tak, že se mě rodiče i tchánovci ptali co potřebujeme/chceme a jestli něco konkrétního.
Já jsem vděčná za každou věc, ikdyž na tom taky špatně finančně nejsme, takže jsem výběr nechala většinou na nich. Ono to mimino stejně většinu používá třeba půl roku.
Chtěla jsem si vybrat jen vajíčko a kočárek.
Jo a židličku budu řešit, až ji budu potřebovat - logicky :mrgreen:

Příspěvek upraven 16.01.22 v 19:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
16.1.22 19:13

@Amber03 já to udělala tak, že rovnou po oznámení, jakmile s tímto někdo začal, jsem jim řekla něco ve stylu: jé, to je škoda, že jsem o tom nevěděla dřív, my už to a to máme objednané a dorazí to za cca 6 týdnu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
16.1.22 19:15

Tak řekni, ať koupi oblečení, plenky, hračky, dudlíky apod, prostě věci, kterých víc nevadí a ty velké věci si vyber a kup sama. Moje tchýně by taky nakupovala jak blázen, musela sem ji zarazit, protože bych pak měla spoustu věcí zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
16.1.22 19:24

Jste zlaté, že chápete mou situaci. Je to naše první miminko, takže si chci i ty dudliky prostě vybrat sama :D nevím jestli to moc nehrotím, ale nápad s tím že už jsme to objednali je skvělý!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
16.1.22 19:29

Nás se teda všichni ptali, co bychom pro miminko chtěli. Každému, kdo měl zájem, jsem řekla konkrétní značku a typ produktu, co jsem si vytipovala. Tchán měsíc před narozením první vnučky přitáhl kolíbku - klasickou dřevěnou. V duchu jsem protáčela oči v sloup. Tchán za týden zemřel :,(. Nikdy jsem mu už nemohla říct, že ta kolíbka je boží. Všechny děti ji měly do půl roku v obýváku plus i neteř. Večer měl chlap na noze provázek a kolíbal mimino než usnulo od televize. Nedala bych ji z ruky, takže i ostatní mohou mít dobrý nápad. Jinak bych jim řekla při oznámení “hlavně nic nekupujte bez dohody, máma, teta, babička, ten a ten už něco koupili, ať to nemáme 2×”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
16.1.22 19:30

Ty sama musíš vědět, jaké máte v rodině vztahy a v jaké jste „pozici“. My mame od začátku nastavené, že pokud někdo chce něco malé pořídit, tak jisté, budeme moc rádi, ale… vybereme si a pokud to bude moc drahé, doplatíme. Stejně tak jsme nastavili pravidla, že žádné plastové a řvoucí hračky. Dceři je 2,5 roku a musím říct, že to v 97% funguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.1.22 19:31

@Amber03 oznam a řekni, z víš, z chtěli něco kupovat a že jim můžeš později dát typy, co vyuzijes.. pak se ti doma nesejde vše víckrát :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
16.1.22 19:33

@masima děkuji za názor. Asi bych neřekla že nechci kolébku, ale spíš že ji chci v přírodním dřevě než v bílé. A já mám strach z toho že někdo z nich přinese růžovou a druhý mahagon :D takže to bude dvakrát a ještě v hrozných barvách. Radám starších se určitě nebráním, ale zatím jsem jich dostala málo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
16.1.22 19:36

@fíkofka Máme vztahy až na tchýni velmi krásné. A jsme v pozici, že všichni máme dost peněz a každej to malému můžem koupit. Prostě že tvrdohlavý tchán to koupi protože je to drahé tak to logicky bude dobré, ale barva nebo další funkce nebo můj názor už ho nejspíš zajimat nebude. Manžel mi pořád říká, že to bude těžké, protože z toho budou všichni na větvi a přetrhnou se :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
16.1.22 19:37

@martina.se já bych nejradši rozeslala sdílený Excel a v druhem sloupci by se podepsali, když to koupí :lol: :lol: ale to už je moc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
16.1.22 19:50

Taky by mi vadilo, kdyby mi koupil někdo něco, co nepotřebuju, nevyužila bych nebo co bych si chtěla vybrat sama.
Naštěstí rodina i třeba přátelé (když dáváme dětem dárky na Vánoce), tak se mě zeptají, co by se mi hodilo, co bych si pro malou přála.
Nevadí mi například, když švagrová dovezla vlhčené ubrousky (naštěstí se trefila do těch, co používám :lol: ), oblečení už větší velikosti, plenky. To jsou věci, co se neztratí.
Nebo klasika, dostáváme peníze a jsou vyloženě pro dceru.
Já dávala poukazy do drogerií, aby si za to koupila třeba něco i maminka pro sebe. :)

Takže bych se s nima narovinu domluvila tímto stylem, určitě to pochopí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
16.1.22 19:52
@Amber03 píše:
@martina.se já bych nejradši rozeslala sdílený Excel a v druhem sloupci by se podepsali, když to koupí :lol: :lol: ale to už je moc..

Jestli máte pěkné vztahy, tak proč ne. U nás v rodině by to nikoho nepohoršilo. A nemusí se podepisovat, ale jen označit, že toto už je zařízeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
16.1.22 20:02

Líbil se mi způsob našich mladých ohledně svatebních darů a šlo by to použit i u mimi. Založili webovou stránku svatba- organizace a jedna záložka byla dary. Tam měli v tabulce napsáno, co by chtěli.
Link webovek poslali všem svatebním hostů, aby se zapsali do vybrané kolonky u svatebních darů.
Tím pádem nebylo nic dvakrát.
Můžeš tam připsat, že si přejete být u výběru větších věci pro mimi nebo že si je vyberete sami.

A nebudeš muset poslouchat řeči, že jedni chtěli koupit toto a už to koupili druzí.

Link na webovky pošleš najednou hromadně a kdo si dřív dárek pro mimi zaregistruje, ten ho koupí😉

• Citovat
  • Upravit
1540
16.1.22 20:07
@Amber03 píše:
@fíkofka Máme vztahy až na tchýni velmi krásné. A jsme v pozici, že všichni máme dost peněz a každej to malému můžem koupit. Prostě že tvrdohlavý tchán to koupi protože je to drahé tak to logicky bude dobré, ale barva nebo další funkce nebo můj názor už ho nejspíš zajimat nebude. Manžel mi pořád říká, že to bude těžké, protože z toho budou všichni na větvi a přetrhnou se :lol:

Hele těch věcí je tolik.. jakoze do budoucna, že je to v konečným důsledku fajn. Malá má třeba u našich (domů se nám to už nevejde) díky tomuhle nadšení z jedinýho vnoučete obrovslou Sleich farmu a to příbuzné nechávám, ať se klidně přetrhnou. Jinak dobrý tip na dárky pro mrňku můžou být třeba i kurzy plavání, cvičení do budoucna angličtiny. A excelova tabulka… jako proč ne. Pokud myslíš, ze to unesou… já třeba před Vánoci a narozeninami rozesílám mail s tipy na dárky. Kromě toho, že tím mírně eliminuji ty „nevhodný“ dárky, tak se nám nesejde nic víckrát. Nikdo a tím. problém nemá, naopak mě vždycky už tak 2 měsíce před narozkama uhání o „Seznam“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová