Máma mě nenechá dýchat

Anonymní
17.1.22 00:15

Máma mě nenechá dýchat

Ahoj ženy, potřebovala bych radu, vypovědět se nebo zda se někdo zabývá psychosomatikou, jsem už vcelku vyčerpaná… Moje mami totiž mi volá třeba i 6 krát denně, kvůli blbosti, třeba mi zavolá a řekne.. Taky u Vas svítí sluníčko? (přitom bydlí od nás pár kilometrů) a tento telefonát je třeba hodinu po prvním telefonátu jak se máme, pak mi zavolá jen tak, že si šla dát kávu, pak za hodinu jak se máme… Vcelku to řeknu asi tak, nemá žádný koníčky, kamarádů taky moc nemá, jelikož se chová někdy hrozně, povýšeně, nejchytřeji a má obrovské ego, to byste musely zažít, protože máma o sebe moc extra nedbá, a přesto je a byla vždy nejlepší a největší kočka, ale jo dobrý, bývala to za mě normální, hezká ženská a nevím proč ji takto přeskočilo, ale je to k nevydrzeni, zůstala doma a nic než práci neměla, a nudí se, jezdí za námi ob den, nebo i každý den a manžel už toho má taky dost, chce mít chvíli klid. Do toho mamina mu kecá i do dárků, ani se nezepta a koupí mi nějakou blbost, knížku co nemám ráda, ale přece mi nebude kupovat ty hrůzy co já čtu například. No a taky pořád poslouchám, že ji máme v baráku udělat její pokojíček, nebo z nové pergoly mini barák (abyste pochopily mame malý dům i zahradu, máma má vlastní byt) jo a jakoby citově vydira, že ji necháme doma chcípnout apod. Moji sourozenci ji vozí denně obědy, vnoučata za chodí, bydlí kousek od sebe. My bydlíme o kus dál, kdy už musíme dojíždět ale vidíme se několikrát týdně. No a tak je to i s dovolenou, vynucuje si abychom jeli s ní, jeli jsme jednou a nikdy víc, tahle pláž je moc kamenitá, moc písku, moc trávy, moc lidí a celý týden na dovolené jsme jezdili autem jak blbci, ještě s roční dcerou, na jiné pláže, a když jsem jí řekla že se jí nelíbí žádná, že už fakt nevím a nikam nejedu.. Tak se sbalila, a odjela, bohužel i s našimi doklady, klíči a penězi, vzala si taxika a prostě někam odjela. Chová se jako rozmazleny spratek, já ji nechci hanit ale už jsem fakt úplně zničená, a teď to graduje i s našimi dětmi, nerespektuje nic, rocnimu synovi dala pizzu, předemnou do pusy a šíleně jsme se pohádali, malý samozřejmě průjem, plakal mi odpoledne, není zvyklý jist taková jídla, u dcery nerespektuje že ji necpeme sladkým, občas dostane ale ona když nesni oběd, tak máma, že ji dá sušenku nebo medvídky, pak zase nastane hádka, odjede a já jsem ta špatná. No a nejvíc co asi mě teď dostalo, že jsem šla nakoupit s detma, a máma mi volá a jeci na mě do telefonu že jsem šla nakoupit s oběma?! Že jsem teda odvážná, vzít děti na nákup.. Že mi někdo dceru vezme, znásilní a zabije.. A takto mě doslova už psychicky mučí, já nechci být zlá ale já začínám mámu nesnaset… Cítím se jak její otrok, malé dítě, a když nemá náladu, tak si na mě schladí zahu třeba i několikrát denně.. Už nemůžu, nevím jak ji zabrzdit, pokaždé když začnu mírně brzdit, něco namitnu, tak z toho udělá takovou scénu, že se pak cítím jeste špatně, že jsem něco řekla, udělala a že nechci být na ni zlá, úplně se nevím jak to popsat, ale bolí mě srdce a cítím se hrozně svázaná, chtěla bych se odstěhovat někam úplně pryč.. Ale už ji slyším jak jde s nama, že ji uděláme pokojíček :zed: :pocitac: a úplně to ve mě vyvolává vztek.. Samozřejmě že kdyby nemohla, tak si ji vezmeme domů a pomůžeme ji, ale co jsem se odstěhovala mě prostě takto vydira a co se narodily děti je to horší, mimochodem, jeste při porodu volala do porodnice kde má známé a já ji začala teď podezirat, že díky ní jsem měla císaře, protože se všeho tak moc bojí, a ještě před porodem mi to říkala, že ségra ho měla taky a bylo by to lepší.. Já si přála přirozený porod.. Možná že tohle už je fakt jen v mojí hlavě, ale prostě to byste jo museli znát.. Tenkrát mi na sestinedeli, bez mého vědomí zařídila nadstandard, udělala scénu sestrám a ty si mě fakt podávali, nechtela jsem ani nadstandard, holky na pokoji byli super a najednou přiběhla sestra, že se stěhuju.. Prostě vše zařizuje za našimi zády, tak jak se to jí libi… Já vím že preskakuju a některé věty nebudou dávat asi smysl, ale je toho hodně, fakt hodně.. A já nevím jak dál, když jsem navrhla společně sezení u psychologa, tak jsem dostala vynadano, že z ní dělám de…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1096
17.1.22 00:34

Občůrej si patníky. Tohle po dobrým evidentně nešlo, tak zapoj manžela, a jděte na zadní. Nebo jí najděte chlapa/práci/koníček/starost… Ale připravil bych se na boj. Ségře do všeho taky mluví? A o jakým věku aktérů se cca bavíme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.22 01:23

S otcem mám vztahy dost podobné, ale on je alkoholik s bipolární poruchou. Např. včera psal uprostřed noci, že mu je hrozně zle, asi infarkt. Dneska jsem se tam stavovala a akorát obědval a neřekl k tomu ani slovo. Volá klidně 20× za den, přesně jen kvůli blbostem. Pokud nereaguji, je schopný volat mému partnerovi. Když mu řeknu něco co se mu nelíbí, tak mi to položí a pak mám den dva klid :lol: jednu chvíli tvrdí jak nás má rád, druhou, že jsem největší svině. Když není po jeho řekne, že se jde zabít.
Už to tak chodí přes 10 let. Časem člověk otupi a začne to brát s humorem, i když černým. Telefony beru, jen když je to v rozumný čas a mám na to nervy. Bydlí dost blízko, pokud nikoho nečekám, ignorují zvonky (a všichni jsou na to zvyklý), nebo řeknu, že jedeme na vikend pryč. Také má tendenci vše mám zařizovat za zády, takže se snažím o ničem nemluvit. Jedině pak až když už je problém vyřešen a nemůže se do toho montovat.
Nepracuje, ženu ani koníčky už nemá, většinu dne prospí a v noci pak volá, píše… Nejdřív to zkouší po dobrém, pak výhrůžky, přes lítost a nakonec nadávky.

Úplně nevím co s tím, prostě se nad to povznést. Vytyčit hranici, třeba v týdnu jsem k ruce, víkendy chci klid. Tel zvedám jen od do. Nesnažit se na toho dotyčného brát ohled, ona si taky nedělá starosti s tím, zda ti neublíží. Chce kupovat dárky podle sebe? Tak ať, obratem to můžeš prodat. U nás teda dárky nekupuje ani dětem.
Znám i ten pocit, že si musíš vše co řekne ověřovat. Např. Napsal mé mámě, že je má ségra v nemocnici, aby si vynutil z její strany komunikaci. Nebo po známých vykládal, že má máma rakovinu, jindy zas, že ji má on. Prostě se neštítí ničeho. Je to manipulátor

• Citovat
  • Upravit
5959
17.1.22 01:31

Musíš si dupnout. Na férovku jí říct, že toho máš dost, že se nudí a volat třeba 6× denně je mazec, že i jednou denně není normální a lítat ti do bytu každý den, že s tím okamžitě přestane nebo zamkneš dveře a zablokuješ jí telefon. A dodržet to. Bude asi řádit, ale nepovol, řekni, že už se nenecháš terorizovat. Víš, ona žádné výčitky svědomí mít nebude, bude vydírat a kopat a tlačit k tomu, abys měla výčitky svědomí ty. Neboj, když jí utneš tohle, tak ona neumře, ztropí jen scénu, aby sis myslela, že je s ní konec a tys toho vina. Prostě vydrž a nepovol. Je to narcis a manipulátor a ti žádné svědomí, empatii a výčitky svědomí nemají, to mají ti všichni okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
17.1.22 01:34
@Anonymní píše:
S otcem mám vztahy dost podobné, ale on je alkoholik s bipolární poruchou. Např. včera psal uprostřed noci, že mu je hrozně zle, asi infarkt. Dneska jsem se tam stavovala a akorát obědval a neřekl k tomu ani slovo. Volá klidně 20× za den, přesně jen kvůli blbostem. Pokud nereaguji, je schopný volat mému partnerovi. Když mu řeknu něco co se mu nelíbí, tak mi to položí a pak mám den dva klid :lol: jednu chvíli tvrdí jak nás má rád, druhou, že jsem největší svině. Když není po jeho řekne, že se jde zabít.
Už to tak chodí přes 10 let. Časem člověk otupi a začne to brát s humorem, i když černým. Telefony beru, jen když je to v rozumný čas a mám na to nervy. Bydlí dost blízko, pokud nikoho nečekám, ignorují zvonky (a všichni jsou na to zvyklý), nebo řeknu, že jedeme na vikend pryč. Také má tendenci vše mám zařizovat za zády, takže se snažím o ničem nemluvit. Jedině pak až když už je problém vyřešen a nemůže se do toho montovat.
Nepracuje, ženu ani koníčky už nemá, většinu dne prospí a v noci pak volá, píše… Nejdřív to zkouší po dobrém, pak výhrůžky, přes lítost a nakonec nadávky.Úplně nevím co s tím, prostě se nad to povznést. Vytyčit hranici, třeba v týdnu jsem k ruce, víkendy chci klid. Tel zvedám jen od do. Nesnažit se na toho dotyčného brát ohled, ona si taky nedělá starosti s tím, zda ti neublíží. Chce kupovat dárky podle sebe? Tak ať, obratem to můžeš prodat. U nás teda dárky nekupuje ani dětem.
Znám i ten pocit, že si musíš vše co řekne ověřovat. Např. Napsal mé mámě, že je má ségra v nemocnici, aby si vynutil z její strany komunikaci. Nebo po známých vykládal, že má máma rakovinu, jindy zas, že ji má on. Prostě se neštítí ničeho. Je to manipulátor

No, ty máš tedy štěstí na rodiče. Jeden větší blázen než druhý. Musíš to utnout, nebo se zblázníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10989
17.1.22 02:11

Já už bych nic neřešila a nevysvětlovala už toho bylo dost.
Můj pohár trpělivosti by přetekl už dávno. Zpřetrhla bych kontakt s ní a dala jí jasně najevo, ať u vás zazvoní, až se začne chovat přiměřeně.
Dozajista musí snad mít nějakou psychickou nemoc, která vyžaduje zásah. Těžko říct jaký. To bych ji řekla, že dal je to na ní co s tím udělá.
Co si někteří lidé nechají líbit od vlastní rodiny mi fakt hlava nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
17.1.22 05:49

Řekni jí na rovinu, že tě tím obtěžuje :nevim:
Pokud má duševní problém a nepochopí to tak zablokuj její číslo u vás obou a když přijde osobně tak ji svůj názor zopakuj.
Potom už nezbývá nic jiného než ji dostat k patřičnému doktorovi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
17.1.22 07:20

Ona si dovolí jen to, co dovolíte vy. Tuhle válku si musíte vyhrát vy dva s manželem, nikdo jiný to za vás neudělá, divím se, že on ji nechytí za límec a nevynese v zubech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
17.1.22 07:31
@Kipa22 píše:
No, ty máš tedy štěstí na rodiče. Jeden větší blázen než druhý. Musíš to utnout, nebo se zblázníš.

O otci nepíše zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
17.1.22 07:37

Nic ve zlém, vzpomněl jsem si na tohle: https://www.youtube.com/watch?…
Manipulátorka. Divím se její dceři, že tam vůbec šla, mohla s tím počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
17.1.22 07:43

Zakladatelko, musíš si uvědomit, že ty pocity viny v tobě vyvolává zase jen ona. Pokud se přes ně nepřeneseš, lepší to nebude. Jak tu píšou holky, musíš si nastavit svoji komfortní zónu a nenechat se matkou manipulovat. Předpokládám, že není stará ani vážně nemocná, abyste se jī denně museli věnovat. Obávám se, že dotlačit ji k psychologovi nebo psychiatrovi nebude možné dříve, než si připustí, že nějaký problém má. Musíte jí nastavit zrcadlo. Je to ve vašich rukách. Držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.22 07:54

Já právě ji kolikrát odstrihla, nebo jsem ji řekla že takhle ne, pak to vydrží tak týden, když to řeknu blbě, nejlepší je když se naštve, to se pak neozve jekl

• Citovat
  • Upravit
53518
17.1.22 08:00

Začala bych tím, že bych jí telefon zvedla jen jednou denně. Řekla bych jí, dnes nechoď, nikdo není doma. Kdyby to přesto zkoušela, prostě jí neotevři. Ona nemá právo takhle se chovat, ale někdo jí musí dát najevo opravdu rázně, že se mu to nelíbí. Padlo tady, kolik je mámě? Nemůže jí prostě začínat demence nebo to dělá odjakživa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.22 08:07

Tak mamine je 64, právě že taková nikdy nebyvala, byla hrozně fajn, jo jako takový narcisistni sklony tam byli, ale i manžel co si pamatuje před 12 lety, říkal že byla hrozně supr, pro každou srandu.. Já jsem mame nabízela, že někam zajdeme ale nechce, nemám z ní dělat de..bila, ona má dobrý dny, a pak takový kdy musi být po ní, musí se ujistit že ji chcete, je to zvláštní a napadlo mě to už několikrát, zda to není něco nastupujícího

• Citovat
  • Upravit
53190
17.1.22 08:08

Já to nedočítám, ale už jí někdy někdo z vás zkusil říct NE? :nevim: Prostě slušně a jasně, mami, na dovolenou chceme jet jen sami dva. Mami, dnes se nám návštěva nehodí. Nezvednout telefon je takový problém? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová