Máma mě nenechá dýchat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5185
17.1.22 08:35
@unuděná píše:
Já to nedočítám, ale už jí někdy někdo z vás zkusil říct NE? :nevim: Prostě slušně a jasně, mami, na dovolenou chceme jet jen sami dva. Mami, dnes se nám návštěva nehodí. Nezvednout telefon je takový problém? :nevim:

Napadlo mě něco podobného. Prostě nezvednout telefon, nepřijet a klidně jí neotevřít, pokud se předem nedomluvíme na návštěvě. Pokud to nejde po dobrém, tak to musí jít po zlém. Můj muž by ji už vynesl v zubech dávno. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.1.22 08:37
@Anonymní píše:
Tak mamine je 64, právě že taková nikdy nebyvala, byla hrozně fajn, jo jako takový narcisistni sklony tam byli, ale i manžel co si pamatuje před 12 lety, říkal že byla hrozně supr, pro každou srandu.. Já jsem mame nabízela, že někam zajdeme ale nechce, nemám z ní dělat de..bila, ona má dobrý dny, a pak takový kdy musi být po ní, musí se ujistit že ji chcete, je to zvláštní a napadlo mě to už několikrát, zda to není něco nastupujícího

Zkusila bych nejprve ne, děkuji, nechci, nechoď. Nemusí to být demence, možná se nudí a cítí se nedoceněná. To jako zapřažená domácnosti a prací nemusela být. Prostě se braň a nedovol jí vše, co si zamane. Psychicky zdravý jedinec to pochopí, ustoupí. Dojde mu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.22 09:52

Mám takovou matku. Otec kvůli ní spáchal sebevraždu a já se až ve třiceti letech, po narození dětí, dokázala jí postavit. Zpětně to hodnotím tak, že jsem měla ten mobil hodit do kanálu už když mi bylo dvacet a ušetřila bych si spoustu let utrpení. Vidíme se z donucení dvakrát do roka. Nejlepší telefonáty byly: „Ahoj, já nic nechci.“ Po narození vnoučat vyžadovala kontakt až šestkrát denně a pak jsem se z ní zhroutila. Žádné postupné vysvětlování a vymezování s takovým člověkem nezabere, to jen pro ty, co to nezažili. Musel by se chtít léčit a k tomu nemá důvod - raději přivede do blázince své širé okolí. Prosím anonym nebo smazat.

• Citovat
  • Upravit
53518
17.1.22 10:06
@Anonymní píše:
Mám takovou matku. Otec kvůli ní spáchal sebevraždu a já se až ve třiceti letech, po narození dětí, dokázala jí postavit. Zpětně to hodnotím tak, že jsem měla ten mobil hodit do kanálu už když mi bylo dvacet a ušetřila bych si spoustu let utrpení. Vidíme se z donucení dvakrát do roka. Nejlepší telefonáty byly: „Ahoj, já nic nechci.“ Po narození vnoučat vyžadovala kontakt až šestkrát denně a pak jsem se z ní zhroutila. Žádné postupné vysvětlování a vymezování s takovým člověkem nezabere, to jen pro ty, co to nezažili. Musel by se chtít léčit a k tomu nemá důvod - raději přivede do blázince své širé okolí. Prosím anonym nebo smazat.

A to jako nejde nezvedat telefon? Vypnout si zvuk? Myslíš, že jí to bude měsíve bavit vyvolávat několikrát denně, pokud jí to nebude brát. Já nejsem ochotná být 24 hodin na drátu a prostě si kolikrát ten zvuk na telefonu vypnu. Mám pověst nezvedačky, ale já prosté nechci být 24 hodin k dispozici. Jsou lidi, co volají v době oběda, když uspávám dítě, pozdě večer. S věcmi, co se dají vyřešit jindy nebo jen pouhou SMS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
17.1.22 10:13
@Anonymní píše:
Tak mamine je 64, právě že taková nikdy nebyvala, byla hrozně fajn, jo jako takový narcisistni sklony tam byli, ale i manžel co si pamatuje před 12 lety, říkal že byla hrozně supr, pro každou srandu.. Já jsem mame nabízela, že někam zajdeme ale nechce, nemám z ní dělat de..bila, ona má dobrý dny, a pak takový kdy musi být po ní, musí se ujistit že ji chcete, je to zvláštní a napadlo mě to už několikrát, zda to není něco nastupujícího

To je zvláštní, že taková nebývala. Chtěla jsem ti napsat, že máš hroznou mámu a že bych se z ní zbláznila a dávno utnula styky. Není divu, kdybys z toho měla úzkosti nebo potíže se srcem.
Ale jestli je tam výrazná změna osobnosti od jisté doby, tak to může být nějakou nemocí, často třeba nádor na mozku. Ale někomu fakt stačí odchod do důchodu.
Hele, hlavně ti nedoporučuji brát si ji domů, dělat jí pokojíček nebo minidům. Taková osoba ti udělá z domova peklo. A to ani až nebude zvládat a bude nemocná, prostě ne. Když už teď jsi z ní nemocná, nemáš představu, jak je to těžké mít takového emocionálního upíra doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
17.1.22 11:20

Jestli si nechceš zničit zdraví a vlastní rodinu, musíš ji odstřihnout. Jinak si nepomůžes a akorát si zničíš zdraví, jestli ty takový upír za to stojí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.22 12:08
@Russet píše:
A to jako nejde nezvedat telefon? Vypnout si zvuk? Myslíš, že jí to bude měsíve bavit vyvolávat několikrát denně, pokud jí to nebude brát. Já nejsem ochotná být 24 hodin na drátu a prostě si kolikrát ten zvuk na telefonu vypnu. Mám pověst nezvedačky, ale já prosté nechci být 24 hodin k dispozici. Jsou lidi, co volají v době oběda, když uspávám dítě, pozdě večer. S věcmi, co se dají vyřešit jindy nebo jen pouhou SMS.

Jde nezvedat telefon. V tom případě zkontakuje všechny příbuzné, sousedy, tvé kamarády a klidně i obecní úřad, aby tě někdo přišel zkontrolovat, protože se ti určitě něco stalo. V případě, že se neozveš ani na výzvy okolí, přijede tě do pěti hodin od prvního volání zkontrolovat osobně a udělá ti dramatickou srdcervoucí přednášku, jak se o tebe bála a kde máš mobil. Jak to, že si dovolíš ho nezvednout a zničila jsi jí den.

• Citovat
  • Upravit
895
17.1.22 12:19

Vcelku to řeknu asi tak, nemá žádný koníčky, kamarádů taky moc nemá, jelikož se chová někdy hrozně, povýšeně, nejchytřeji a má obrovské ego…tak to se ani nedivím, že je tak sama a nikdo se s ní nechce kamarádit, kdyby byla hodně stará, tak jasně, přátel ubývá (sešlostí věkem, nemoce…), ale takto, kdyby aspoň třeba se sousedy se bavila, ale předpokládám, že ani to nefunguje.
Prostě matce řekněte NE a hotovo. Jinak toho císaře „zařídit“ nejde, ani kdyby volala 1000krát, to spíš, že jste měla z ní stresy.
Jo a ještě jedno doporučení, rozhodně si takovou maminku k sobě nikdy nestěhujte, to pak zažijete super vydírání a sekýrování. Jestli chcete mít klidný život, tak doporučuji vše na dálku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
17.1.22 12:22
@eumedon píše:
Nic ve zlém, vzpomněl jsem si na tohle: https://www.youtube.com/watch?…
Manipulátorka. Divím se její dceři, že tam vůbec šla, mohla s tím počítat.

@eumedon HUSTÝÝÝ a „nejlepší“ to: Přeju ti nejlepší do života…a za chvíli potom Proklínám tebe a tvé děti!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.22 12:28

To video znám. Bohužel ne všechny matky jsou tak hloupé, aby se takto zdiskreditovaly. Třeba ta moje je za největší chudinku před okolím a to, že mě ve skutečnosti nenávidí, když jsem se jí dokázala vzepřít, vím jen já.

• Citovat
  • Upravit
895
17.1.22 12:47
@Anonymní píše:
To video znám. Bohužel ne všechny matky jsou tak hloupé, aby se takto zdiskreditovaly. Třeba ta moje je za největší chudinku před okolím a to, že mě ve skutečnosti nenávidí, když jsem se jí dokázala vzepřít, vím jen já.

A to je presne ono, pred okolim idealni matka/rodinka, co vic si prat, ale co se deje beze svedku(nekdy staci bez nerodinnych prislusniku),to vi jen zucastneni…a pak se cizi lidi strasne divi, vzdyt to je dobrak od kosti a ty deti se mu takto odvdecily.
Kdysi jsem videla v tv (snad Cerne ovce, uz presne nevim),kdy nejaky stary slepy pan mel 2 syny, kteri za nim nejezdili (to jsem si rikala Proc? za nim nejezdi) a tak majetek chtel prepsat na pecovatelku, ale byla nejak spatne napsana smlouva a tedy i zneplatnena, tak stejne vse slo tem synum…a proste resili, ze ti synove se o pana nestarali atd, ale uz nikdo nezjistoval tu primarni pricinu (vduchu jsem si rikala, jooo oslepl, tak se choval za trest hnusne ke svym blizkym)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
17.1.22 13:30

Jsou bohužel matky,
se kterými se normálně stýkat nelze :?
vyřešila jsem to už v 17, můj brácha ve 12..

časem jsem samozřejmě párkrát vyměkla a snažila se s ní „normálně“ stýkat, jenže tohle jsou lidi, kterým podáš prst a ukousnou ti celou ruku…

pokud nebude akceptovat telefon 2× týdně a návštěvu max. 1× týdně, tak se v zájmu zachování vlastního zdraví a rodiny odstřihni.

Kdo to nezažil, nepochopí.

Neviděly jsme se spoustu let a je to tak bohužel lepší.

Byla schopna mi od tří ráno do pěti psát nenávistné sms.
Ukončené např. Jsi stejná jako tvůj otec. Přesto ti přeju hezký život.
Po hodině (bez mé reakce, na kterou čekala) pak třeba : Uvědom si, kdo tě porodil a komu vděčíš za svůj život a vychování!!
(podotýkám, že běžně u nás doma nebylo co jíst a starala se o nás hlavně babička)..

Léčení také samozřejmě odmítla, nenormální jsme přece my všichni ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.1.22 15:48
@Anonymní píše:
Jde nezvedat telefon. V tom případě zkontakuje všechny příbuzné, sousedy, tvé kamarády a klidně i obecní úřad, aby tě někdo přišel zkontrolovat, protože se ti určitě něco stalo. V případě, že se neozveš ani na výzvy okolí, přijede tě do pěti hodin od prvního volání zkontrolovat osobně a udělá ti dramatickou srdcervoucí přednášku, jak se o tebe bála a kde máš mobil. Jak to, že si dovolíš ho nezvednout a zničila jsi jí den.

Ať zavolá třeba prezidentovi. Myslíš, že jí to bude bavit roky obvolávat příbuzné a ti ji budou ochotně zvedat mobily? Mami, jsem svéprávná a stačí jeden telefonát denně. Víc ti nezvednu. Rozumíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.22 21:19

@Kipa22 pardon, to nepsala zakladatelka. Jen ze zcela jasných důvodů nechci rozebírat tyhle věci neanonymně. Snad má zakladatelka pouze mámu pošuka, já to mám také jen z jedné strany a stačí to :D

• Citovat
  • Upravit
24851
17.1.22 21:31

@Russet ;) myslíš to dobře
ale právě neznáš pošuky
ta moje klidně volá na úřady
i mému řediteli do práce (když mi bylo 18, už je to skoro 30 let),ale nutně mu musela sdělit, že přijal osobu chabého morálního kreditu a že se spletl..
díky bohu byl normální a nevyhodil mě :oops: jen si mne nechal předvolat, protože za jeho x letou éru se mu něco takového opravdu stalo poprvé
a naposled..
Já to říkám pořád - některé ženy by neměly být matkami
neměly by mít na to právo
achjo no ;)
a když si chceš dítě adoptovat, tak tam musíš strávit 40 hodin u psychouše ;)
naštěstí jsem přes to všechno prošla :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová