Jsem nenormální..?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
139
16.4.06 22:16

LinkaK:tak popravdě to o těch komplexech,tak to je fakt hloupost první kategorie,nemám komplexy,ale jsem vychovávaná jinak,ale úplně a to je asi jádro problému.Máme rozdílné prioity..nechci aby se od nich malá naučila, že se má posmívat lidem,jak jsou oblečení,nebo je komentovat se slovy,podívejte na toho debila apod…prostě podle mě je i toto jednání hloupé,to je těžko a hrozně na dlouho,to se musí zažít..kdyby malou neměli rádi,tak není co řešit…no,díky moc za názory,jak to vidím já,tak si budu muset stát více za svým a neotálet,když se mi některá věc hodně nelíbí,ale říct to narovinu,slušně,že tohleto ať nedělají a snad to půjde..možná když budu více sebevědomější,tak mě budou více respektovat…ikdyž prý jsem někdy sebevědomá až moc,tak nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ro
2159
16.4.06 22:23

Jůůů, právě jsi mě dostala, naprosto stejnou větu o čaji jsem slyšela od vlastní maminky, která byla udivena mým způsobem vyživování, oblékání a ostatní péče :D
Pže jsem zrovna v tu dobu potřebovala troška pomoci s hlídáním, tak jsem zareagovala, jak bych u sebe nepředpokládala: Jo, tenhle čaj je v pořádku, děkuju - prostě byť mě to děsně naježilo, tak jsem neměla zrovna čas se namíchnout a vyhnat to do nějaké hádky. A ejhle, ono to zafungovalo dokonale - prostě mamka nějak (tedy aspoň načas) pochopila, že jsou věci, kde sarkasmus a ironie není na místě a ani není směšná. A měla jsem na půl roku v jedné oblasti klid.
Já vím, že ty babičky a tety, co chtěj být dokonalé, vlastně nejvíc lezou na nervy, ale s tím nic nenaděláš, já bych tipla, že to chce naučit se chování, které na ně platí, jak někdo přede mnou řekl, přidat na rozhodnosti, nad něčím se usmát, nějaký úsměšek pominout, jako že nebyl, atp. Prostě nebýt tou potrefenou husou, jsi správná máma svého dítěte, tak proč se nervovat nad tím, že se nějaká další ženská snaží být správnou tetou nebo babičkou a hledá tu správnou míru třeba i na tvůj úkor. A o dcerku se neboj, divila by ses, jak moc ovlivňuje táta s mámou verzus ostatní rodina, zažila jsem na synkovi a vím, že byť puboš, prosazuje názory získané od matky navzdory všem - naštěstí si umí vybrat ty pozitivní :D
 Romana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
16.4.06 22:26

RO: tak tohle ti podepisu:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
16.4.06 22:28

Marinka2: bojuj, máš na to právo, je to tvoje dítě :-) Řekni jim jasně pravidla. Možná se naštvou - no a? Za chvíli samy přijdou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
16.4.06 22:50

Marinka 2, ty brdo, tak ja fakt len oci otvaram 8O .
Ja mam nieco podobne v rodine manzela (svagrina nastastie ma prcka takze ta je v pohode) a pyta sa ma aj, ci si sme vziat maleho na ruky a pomuchlovat!!
Tchyne skusa, ale my s manzelom uspesne odolavame :-)
Maleho nikto este na prechadzke okrem manzela nemal ( mimo raz mojej mamky, ktorej verim), a na 5 hodin by som ho nepustila hadam ani s manzelom a ten sa teda vie postarat!! A rocne dieta uz vobec nie.
Svagrinej by som kupila babiku a vysvetlila rozdiely medzi nou a dietatom. :evil:
Jedlo je u mna za:,–(na vec, tiez neznasam, ked mu tchyne da nieco a ani sa nespyta. Po tom co sa minule skoro udusil soletkou, tak sa dost zlakla, dufam, ze ju to zase prejde.
Dalsia za:,–(na vec u mna je, aby sa k nemu nikto nechoval agresivne, nebil ho, nebol na neho prehnane prisny.
Oblecenie tiez stale dostava, pritom by potreboval skor hracky. Ale vynosi sa.
Neriesila by som rozmaznavanie, ked tam nechodite prilis casto, tak malej to neuskodi, v pripade ak ju svagrina nebude stvat proti tebe stylom "ta tvoja mama ti nic nedopraje, je zla " a podobne hlasky.
Ked sa im cche tak nech nakupuju a nech mala chodi podla trendov :-) Ale keby mi maleho zacal niekto prezliekat, tak by som asi vyletela a to hodne.
Proste si matka, tak musis byt levica a branit si svoje dieta.
Podotykam, ze sa necitim byt nejaka semetrika, pravidelne hlidani maleho mi nechyba, a maly je znacne samostatne spolocenske dieta, ktore nema problem s kolektivom a nema problem ani s hliadanim.
Hlidal ho dokonca moj otec a to uz je co povedat :D
Ale keby som to zratala, tak bol hlidany od narodenia mozno 5× a vzdy len tak na 2h.
Drz sa svojich za:,–( a ja sa divim, ze vobec o sebe pochybujes.
keby malemu niekto dal parok a chleba v 4m tak by z toho bola ina hadka. A keby sa to stalo opakovane, tak tam chodit prestanem aj za cenu hadok doma. Viem o com hovorim, tiez som sa snazila obmedzit navstevy z muzovej strany na minimum len z dovodu ochrany zdravia mojho syna. Casom sa to zlepsilo tym, ze videli, ze na urcitych veciach trvame a sme v nich zajedno. Takze dolezita je urcite aj podpora tvojho manzela.
Drzim palce aby sa to aj u vas zlepsilo a radsej bud za semetriku, ako by ti mal niekto ohrozovat dieta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
17.4.06 05:43

Marinko, neboj, jsi úplně normální a zdravě uvažující máma. Naprosto tě chápu. Dobrá zpráva je, že všechno, co pro malou tchýně se snachou dělají, určitě dělají z radosti a lásky a určitě to myslej dobře. Akorát že nejvíc špatností se napáchalo přičinlivejma blbcema, co to mysleli dobře. Nic ve zlým, ale ta tvoje švagrová, jak je mladá, tak je blbá. To se prostě nedá jinak říct. Kdyby Luníčkovi někdo v pěti měsících cpal do pusy párek, tak mu prokopnu prdel a poletí i s párkem. Fakt. V sobotu jí bude rok a naprosto si nedovedu představit, že by jí někdo matlal na prstíčky lak na nehty, zkoušel s ní parfémy nebo na ni věšel korále. Proboha! Vždyť takovej capart z toho vůbec nemá rozum. Tak by ho měla mít aspoň ta osoba, co si s ním hraje. Já si teda nenechám nic líbit a po takovým nějakým excesu, bych HODNĚ DŮRAZNĚ řekla, že to byla blbost, vysvětlila stručně proč a řekla, že si nepřeju, aby se něco takovýho někdy v budoucnu opakovalo. A jak se znám, neodpustila bych si nějakou sakastickou poznámku o něčí inteligenci.
Prostě musíš bejt důrazná. To samý, co s tím hlídáním nebo dárkama. Prkotiny hoď za hlavu. Přebytečný dárky schovej třeba na potom. Ale v důležitých věcech nekompromisně stanov hranice. A sankce, pokud je nebudou dodržovat. Určitě ti pomůže vědomí, že mají tvou dcerku opravdu rádi, takže se můžou urážet jak chtějí, ale když budou vědět, že pokud tě nebudou respektovat, vnouče prostě nebude, tak si to zřejmě rozmyslí a podvolí se. Marinko, ty jsi máma, a i kdybys byla sebevíc praštěná a vychovávala dceru podle bůhvíjak praštěnýho způsobu, pořád jsi ta hlavní autorita! Oni tě musí respektovat. Dupni si, jestli se ti něco nelíbí! Radši bych měla v rodině jednu uraženou zastydlou puberťačku,co si plete panenky s dětma, než špatný svědomí, že jsem zase v něčem ustoupila. Opravdu bud důrazná a trvej na svým.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
17.4.06 06:18

Naprosto souhlasím s většinou. Je to tvoje dítě a NIKDO (kromě tatínka) nemá právo zasahovat do jeho výchovy apod. Díky mé povaze by mě jednání okolí vytočilo do nejvyšších otáček a určitě bych pořádně zaprotestovala. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
17.4.06 08:51

Ahoj,
popravdě, kdyby někdo cpal mému dítěti v pěti měsících párky, tak poletí a to hodně šupem … :evil:
Jsi naprosto normální a prostě si do výchovy nenech kecat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
17.4.06 10:37

Naprosto tě chápu, já mám tchýni, která se sice po porodu změnila a je víc tolerantnější vůči mně, ovšem ne vůči mé péči o našeho chlapečka. Jsou mu 2 měsíce, kojím ho, občas tak jednou za 2 dny dostane večer před spaním tak maximálně 60ml Hamilonu, to se ji nelíbí, protože jsem prý líná kojit, malýnu prostě občas mý mlíčko nestačí, tak mu dám trošku příkrmu, není denně, třeba jen jednou za tři dny nebo tak, má prostě občas po kojení před spaním ještě hlad, není se co divit, přibírá 50g denně, tak mu to prostě někdy nestačí… Pak ji vadí, že mu nedávám čaj, vždyť přece musí mít žízeň, proto taky vzala dudlík a namočila ho do DŽUSU který měla ve skleničce, to bylo malýmu 7týdnů!!! To ji manžel nadal a ona teď dudlík namáčí do normální vody z vodovodu. Pak se ji nelíbí, že mu dávám dudlík, malej si prostě sám dudlík nevezme, musím mu ho do pusinky trošku strčit a v tu chvíli dudlá a je ticho, ovšem když je u toho ona, tak mi tvrdí, že dudlík nechce když neotvírá pusinku a že ho do toho nutím… Když řve, tak ho musím chovat, když je ticho tak ho mám nechat vyřvat, tohle radí… (Trošku si to odporuje, ne?) Nebo jednou malej plakal, ale mně se chtělo fakt strašně na záchod, tak jsem ho položila a šla, ona došla do pokoje a začala nadávat, že přece nemůžu dítě jen tak odložit jako věc… (To jsem se měla pos…? :oops: ) No a největší problém v oblečení, malej měl v 6ti týdnech zánět středního ucha, o tři dny později, když bral antibiotika ho hlídala a vzala ho ven a dala mu jen jednu obyčejnou plátěnou čepičku, ta co se dává miminkám na doma, která mu byla navíc ještě velká a kolem oušek odstávala, bylo 27.března… Podle ní ho prostě pořád oblíkám hodně, už ji ho nepůjčuju, je to moje dítě a já se o něj budu starat, ona si své už vychovala…

Prostě si řekni co ti vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
17.4.06 10:41

pro odlehčení…

Tvoje švagrová asi nemá co dělat…mě by ve 23 ani nenapadlo půjčovat si dítě na hlídání…ale pohrát si, udělat ťu ťuťu, a jít někam randit, nebo pařit. Najdi ji přítele, nebo jí kup permanentku do fitka :P .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1544
17.4.06 10:42

Marinko, ty jsi máma a ty musíš jasně určit pravidla. Řekni jim, co si nepřeješ a proč. Jasně stanov pravidla a trvej na jejich dodržování. Švagrové kup panenku (jak už tu někdo psal) a ještě jí k tomu můžeš napsat, že tu může mordovat jak chce. Obzvlášť když je malá alergická na jídlo, tak musí všechny pokyny dodržovat.
Já jsem řešila opak. Do neteře ve 4 měsících nacpali svíčkovou a knedlík. No a švagrová nic. Já jsem teda protestovala, ať to do ní necpou, že je ještě malá, ale jsem jen teta. Nelíbí se mi víc věcí, ale dělám to podle toho, jak řekne švagrová i když s tím nesouhlasím. Je to máma a já dodržuju pravidla, která určí ona. Jinak jsem si jistá, že u svého dítěte (jednou) to budu dělat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.4.06 11:36

Ahoj, myslím že příbuzní mohou rozmazlovat- ale poslední slovo má mít matka, nechávám je s malým si hrát, ale já určuji kdy půjde spát, co a kdy bude jíst a „doporučuji“ jaké hračky mohou či nemohou pro malého kupovat. Tedy samozřejmě já s manželem:-). Člověk musí být často dost důsledný a je to nepříjemné, ale výsledkem je respekt u mé matky i tchýně. Druhou stranou mince je to, že se musím o malého starat pořád ä pryč jdu maximálně na 2 hodiny občas. Jinak se vše vymkne z ruky. Každý má jiný styl výchovy a myslím že se „jede“ podle toho kdo má zodpovědnost- tedy matka a otec. Např. tchýně by mu chtěla koupit chodítko, tak jsem jí rovnou řekla ať nekupuje, že to používat NEBUDEME a bylo. Chce to důslednost. S tchyní nemám problém, ale mámě už jsem párkrát řekla- kdo je matka? a stačilo to. Tak pevné nervy, nenechte si s manželem do výchovy kecat, ovšem napřed je potřeba názory sjednotit- to je už jiná kapitola. ahoj kačka

• Citovat
  • Upravit
139
17.4.06 19:34

Tak jste mě holky potěšily,opravdu..já už to řeším delší dobu,už jsem to i probírala s jiným lidma a měli vesměs stejné názory.Jde o to, že jsem taková debilní povaha, že se snažím pokud to jde nevyvolávat spory,chci ať jsme všichni v pohodě,ale tím si asi spíše škodím,když jim ustupuji v některých věcech.A cítím se dost blbě,když udělají více seků za sebou,jako že jeden den mi vadí, že ji lakuje nehty,druhý den, že ji bez dovolení vzala na tak dlouhou procházku,třetí den, že ji koupila Jupík atd.nakonec nebudu dělat nic jiného než jen řeíkat co by neměli,to mi příjde fakt jako základ pro blbý vztah s nima,ale na druhou stranu,kdyby se mě nejdříve zeptali (někdy se ptají,to bych jim zase křivdila),tak jde vše úplně krásně..vždyť až bude malá větší a nebude mít třeba už žádné zdravotní problémy a bude v pohodě,tak se jí ještě nakupují různých sladkostí,juiců (ikdyž ji na tyhle nápoje zvykat nebudu,tak občas to určitě přežije),nalakují nehtíků apod,když na to bude,jde o to, že mi příjde, že se vším moc spěchají,nic jim přeci neuteče..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
17.4.06 19:42

Márinko paradoxně tím situaci zhoršuješ, když jsi pokaždé ticho jen proto, aby nebyly spory. Je lepší to ujasnit narovinu a ihned a pak až na občasné menší spory nemusí být žádné, pokud tě budou respektovat. Není důvod být pořád potichu, když jde o zá:,–(ní věci, jen aby nebylo zle. Naopak. Protože když teď budeš „tolerovat“ jejich chování a pak najednou jim to vyčteš, tak to už jen těžko obhájíš.
Jinak musím říct, že když jsem o tom dneska přemýšlela, tak jsem některé věci dělala u synovce taky. A dneska coby matka nad tímto jednáním sama kroutím hlavou:) Často je to nevědomostí a tím, že starší generace moc neakceptují dnešní životní styl a názory.
Držím palce:)
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
18.4.06 20:50

Ahoj,
jsem asi úplně stejně nenormální jako Marinka2.
Bohužel u nás moc metoda dialogu nezabírá :lol: oni totiž na dialog vždycky musí být dva lidi, a když ta druhá strana pouští Tvé prosby a představy o výchově dítěte jedním uchem tam a druhým ven, tak to člověka fakt omrzí. Navíc mně osobně se zdá, že čím víc o něco žadoním (nekupujte toho tolik - nedávejte jí tu pálivou omáčku - přijďte prosím z procházky nejpozději za dvě hodiny!!!), tím spíš se oni snaží nějakým způsobem dosáhnout svého, aby ukázali, že stejně vyhrajou…
Někdy už si taky připadám trochu paranoidní, jako že oni to snad ani tak nemyslí, ale já už si to vykládám proti sobě a jsem vztahovačná.
Ale říkám si - až půjdu já do práce a dítko do školky, do školy… tak se tohleto snad trošku rozptýlí.
Na druhé straně je pravda, že je mnohem lepší, když naše tchýně rozmazlujou dítě spoustou dárků, než kdyby naše děti odmítaly a chovaly se k nim jako k cizím.
Ale stejně - mě ty nesmyslný hromady darů pod stromečkem a vůbec kupování blbin po celý rok prostě štvou!!!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová