Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co si koupit nějakou chatu? Realizovala by ses tam (vše zařídit, nechat opravit, povrtat se v hline), víkendy a dovolené naplnene a třeba by to partnera také pritahlo? Přijde mi, že si partner nechává otevřená vrátka - žádné závazky a kdyby něco, tak tě za 2 hodiny vystehuje a osobnimi vecmi a pápá.
Začněte si psát deník. Ne o tom co se dělo, ale abyste si vyčistila to, co se vám honí hlavou. Navykněte si na to dělat to ideálně každý den, před spaním napsat pár věc zaznamenávající aktuální stav a obsah mysli. A také tam pravidelně pište co vás ten den potěšilo - bez toho, když si aktinvě nepřipomínáme ty dobré věci, tak je zapomínáme. A co zapomeneme, tak to už navždy zmizí.
To je nějaká základní psychohygiena, jednoduchý nástroj sebereflexe a sebepoznání.
No a pomalu začněte měnit to, s čím jste nespokojená - že nemáte okolo sebe svoje lidi, že neděláte nic jiného než domov a práci. Neupínejte se na dávné představy jak to má být, věnujte se tomu co je teď.
a vždycky je možnos začít ve volném čase, když u sebe nemáte dceru, muž je v práci a vy doma začít pomáhat lidem nebo zvířatům, kteří jsou na tom hůř než vy. Najít si nějaké užitečné dobrovolničení.
A možná - četla jste nějakého Frankla? https://www.kosmas.cz/…osti-zivota/
Neporadím, ale neboj - nejsi jediná, kdo řeší životní splíny, ikdyž má vlastně vše - u mě manželství v pohodě, dvě zdravé děti, byt, práce, finanční situace dobrá…Přesto splín přichází…ale já už teď vím, kde je ten jeden zásadní problém. V době splínu mi přijde špatně úplně všechno, ale příčinou je ten jeden problém. Myslím, že i u tebe je jedna věc, která ten kolotoč splínů rozjede. To je důležité si uvědomit a pak už dumáš jen nad tím jedním problémem a řešení může být snazší.
Mimochodem u mě je ten zásadní problém téměř nulová pracovní seberealizace. Ač to trvá dva tři roky, nedokážu udělat změnu, protože by to mohlo znamenat veliký třesk nejen v mé rodině ale i v širší rodině. Snažím se alespoň nějak realizovat jinde - aktivně jsem se zapojila do organizací, kde mé děti sportují a přichází alespoň částečné naplnění té mé představy o seberealizaci ![]()
Zakladatelko, tebou popisovane charakteristiky pritele (nechce NIC trvaleho, spolecneho) vyhodnocuji jako VADNE a pro tebe k nicemu. Jiste, kazdy nemusi mit deti a svatbu, ale takovy clovek by mel byt s nekym, kdo to ma stejne. Pak se nedivim, ze zasadni nedostatky ve vztahu a zadne jistoty ti okolni svet delaji sedivym.
@Myssicka píše:
Zakladatelko, tebou popisovane charakteristiky pritele (nechce NIC trvaleho, spolecneho) vyhodnocuji jako VADNE a pro tebe k nicemu. Jiste, kazdy nemusi mit deti a svatbu, ale takovy clovek by mel byt s nekym, kdo to ma stejne. Pak se nedivim, ze zasadni nedostatky ve vztahu a zadne jistoty ti okolni svet delaji sedivym.