Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobrý večer. Potřebovala bych poradit. Neustále už několik let (cca 6) jsem neustále nastydlá. Zhruba 1× do měsíce na cca 10 dní - bolest v krku - opravdu hrozně silná bolest, kašel, rýma - není to rýma jako rýma, pokaždé totálně ucpaný nos, hned ztratím čich a chuť… žádné léky mi na to nepomáhají - vincentka, kapky do nosu s léčivo látkou (např muconasal), tantum verde, strepfen, modafen… Nic… Jen mě ofoukne tak jsem 14 dní úplně jako kdybych měla těžkou chřipku. Lecim se na alergologii, alergie na pyl, trávy, seno a květy jarních stromů…. Beru na to dasseltu, sprej do nosu dymistin, pastilky místo vakcín Oralair…
Ale stejně je to nachlazení horší, jsem z toho úplně zoufalá, nemůžu si nic plánovat dopředu abych nebyla nemocná… krevní obraz mám v normě.
Mate to tak taky někdo?![]()
Prosím o anonym
a u lékaře jsi to řešila? přípravky na imunitu, ale na předpis, ne placeba za drahé peníze, ti nikdo nepředepsal?
Já jsem jednu dobu trpěla na opakované infekce dýchacích cest… fakt na mě skočil snad každej bacil, co se kolem mě mihnul… doktorka mi předepsala Luivac a od tý doby mám klid…
Třeba by ti něco podobného (nějaké imunoterapeutikum) taky pomohlo… ![]()
Příspěvek upraven 14.04.23 v 21:13
@stinga to je prave ten Oralair… jsou v tom mrtvé buňky alergenů na které mám alergii já a tím se tato imunita posiluje
@Anonymní píše:
Dobrý večer. Potřebovala bych poradit. Neustále už několik let (cca 6) jsem neustále nastydlá. Zhruba 1× do měsíce na cca 10 dní - bolest v krku - opravdu hrozně silná bolest, kašel, rýma - není to rýma jako rýma, pokaždé totálně ucpaný nos, hned ztratím čich a chuť… žádné léky mi na to nepomáhají - vincentka, kapky do nosu s léčivo látkou (např muconasal), tantum verde, strepfen, modafen… Nic… Jen mě ofoukne tak jsem 14 dní úplně jako kdybych měla těžkou chřipku. Lecim se na alergologii, alergie na pyl, trávy, seno a květy jarních stromů…. Beru na to dasseltu, sprej do nosu dymistin, pastilky místo vakcín Oralair…
Ale stejně je to nachlazení horší, jsem z toho úplně zoufalá, nemůžu si nic plánovat dopředu abych nebyla nemocná… krevní obraz mám v normě.
Mate to tak taky někdo?![]()
Prosím o anonym
Taky prosím anonym.
Já to tak mám, jenže mě to nepřejde a několikrát za rok dostanu ATB, protože to jinak nejde. Jím vitamíny, ovoce, zeleninu, měla jsem léky na imunitu a nic. Jak píšeš, nic neplánuju, protože stejně onemocním. Krev taky v pořádku.
@Anonymní píše:
@stinga to je prave ten Oralair… jsou v tom mrtvé buňky alergenů na které mám alergii já a tím se tato imunita posiluje
Tohle není na imunitu, ale na léčbu alergie. Stálo by za to nechat udělá detailní rozbory na imunitu a řešit to s imunologem.

Mate to tak taky někdo?
Prosím o anonym