Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem byla těhotenstvím vždy posedlá od doby, co jsem začala pomýšlet na dítě, do doby, než jsem otěhotněla. A povedlo se vždy hned na první pokus. U mě to tedy žádný vliv nemělo.
@Anonymní píše:
@chaela tak mozna jsi prave byla posedla jen chvilku.
Naopak
ta touha mě vždy přepadla o několik měsíců dřív, než bylo reálné a rozumné si to dítě pořídit. Ale je pravda, že ta největší zblblost byla vždy jen chvíli, když už jsme byli v podstatě dohodnutí, že ano a jen se čekalo až…
Co se třeba zabavi něčím jiným? Kamarádka otěhotněla v době státnic. Předtím ji to nešlo. Samozřejmě nemusí jít hned o státnice. Dovolená třeba, rekonstrukce, inovace bydlení, nákup auta… Prostě něco na čím musí člověk přemýšlet.
Taky jsem byla posedla. U prvniho dva roky.
az mi dr nacasovala ovulaci a bylo. ![]()
@Anonymní píše:
Krasny vecer, prosim o utechu, radu nebo aspon jen pokec. Uz mam 6ti leteho syna, ktereho jsem pocala ani nenvim jaksamozrejme s manzelem, ale prislo to nejak hned po te, co jsme se do toho pustili naostro. Ovsem nyni bychom chteli druhe dite, uz asi 3 mesice na tom precujeme a ja se na to hrozne upinam. Pozoruju se, ctu ruzne clanky, diskuse vnitrne to hrozne chci. Je mi 37 a proste mam strach, ze jsem uz stara a ze je proste na case si pospisit. Mne hlavne zajima, jestli je tu nektera, ktera se na to upinala a presto otehotnela? Ja se znam a vim, ze se jen tak nezklidnim.
Moc dekuji!!! Prominte mi anonym.
Ja bud otehotnet nechci nebo chci a pak to resim a pozoruju se. A otehotnela jsem, po 7 mesicich.
Musis si priznat, ze jsi o 6 let starsi, dele to muze trvat. 3 mesice nic nejsou. Po 6 mesicich muzete jit kdyztak na vysetreni. U mladsich se dela az po roce snazeni.
Mne je 35 a snazime se 4 mesice, zatim me to nestresuje
@lolink
Tyjo, ale aby ti ji mohla nacasovat, potrebovala jsi mit pravidelny cyklus. Nebo jsi brala asi hormony, ze? Ja mam prave cyklus nepravidelny. Cca 22 az 28. A do leku se mi zatim nechce.
My s manželem měli prvního syna také na první dobrou a na druhého jsme si počkali 15 měsíců… byla jsem už úplně vyšinutá, pozorovala se, měřila i neměřitelné a nic… a ano, opravdu mi pomohlo na to nemyslet… v dubnu jsme si zamluvili stěně, takže jsem nakupovala a zařizovala vše potřebné pro jeho příchod domů a koncem května, den poté co jsme si ho přivezli jsem měla pozitivní tt…
sama vím jak moc je těžké se od myšlenek na těhotenství odpoutat ale pokus se najít si jinou zábavu, třeba to pomůže
držím palce ![]()
@Anonymní píše:
@lolink
Tyjo, ale aby ti ji mohla nacasovat, potrebovala jsi mit pravidelny cyklus. Nebo jsi brala asi hormony, ze? Ja mam prave cyklus nepravidelny. Cca 22 az 28. A do leku se mi zatim nechce.
Nemela. Ona ti vysleduje utz vajicko, pak ti pichne injekci na nacasovani a pak na to v tu dobu vlitnete ![]()
@Týna K. Dekuji moc. Nooo, stene manzel z prakt.duvodu nechce
zkusim se od toho odprostit. ![]()
@lolink píše:
Nemela. Ona ti vysleduje utz vajicko, pak ti pichne injekci na nacasovani a pak na to v tu dobu vlitnete
I kdyz se presne trefite, je sance na otehotneni u zdraveho paru jen 15-20 %. Stesti
my se trefili vzdy, ovulku poznam a potvrzeno i testy. Ale i tak 7 mesicu
@Anonymní píše:
I kdyz se presne trefite, je sance na otehotneni u zdraveho paru jen 15-20 %. Stestimy se trefili vzdy, ovulku poznam a potvrzeno i testy. Ale i tak 7 mesicu
Tyjo, jenom 20 procent? To neni moc
![]()
@Anonymní píše:
I kdyz se presne trefite, je sance na otehotneni u zdraveho paru jen 15-20 %. Stestimy se trefili vzdy, ovulku poznam a potvrzeno i testy. Ale i tak 7 mesicu
Opravdu? 20 %? To jsem nevedela…
![]()
Krasny vecer, prosim o utechu, radu nebo aspon jen pokec. Uz mam 6ti leteho syna, ktereho jsem pocala ani nenvim jak
samozrejme s manzelem, ale prislo to nejak hned po te, co jsme se do toho pustili naostro. Ovsem nyni bychom chteli druhe dite, uz asi 3 mesice na tom precujeme a ja se na to hrozne upinam. Pozoruju se, ctu ruzne clanky, diskuse vnitrne to hrozne chci. Je mi 37 a proste mam strach, ze jsem uz stara a ze je proste na case si pospisit. Mne hlavne zajima, jestli je tu nektera, ktera se na to upinala a presto otehotnela? Ja se znam a vim, ze se jen tak nezklidnim.
Moc dekuji!!! Prominte mi anonym.