Mám strach že nikdy neotěhotním (10 měsíců snažení)

16982
14.2.19 12:34
@Online píše:
10 měsíců snažení, manžel má ukázkový spermiogram.. čím déle se snažíme, tím je to horší a tenhle měsíc mám nějakou depresi, že to snad nikdy nepůjde.. je na tom někdo podobně? V mém okolí otěhotnění každej jak po másle, jen u nás pořád nic :(

Ahoj,

deset měsíců ještě není tak strašná doba. Hlavu vzhuru, blíží se jaro, to ti vleje zase krev do žil a optimismus.

Zatím to zkus podpořit a svoje tělo maximálně připravit - zdravá strava, nějaký pohyb (super je joga, pilates - zpevnit se, udělat něco pro sebe), brát kyselinu listovou, klidně i nějaké vitamíny - třeba Ečko.

:kytka: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
590
14.2.19 12:35

A co máte vy za výsledky vyšetření? My se snažíme dva roky a jsem v klidu. Ne, že by mě to neštvalo, ale řešení už je teď jen a jen v rukách lékařů, kterým důvěřuji a vím, že sama už pro to víc udělat nemůžu, tak proč se stresovat?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
14.2.19 12:35

nevěř tomu, že v okolí otěhotní každý jak po másle, určitě to není pravda… jen se o tom nemluví :)
10 měsíců je ještě málo, teda záleží kolik ti je let a jak moc tlačíš na pilu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
14.2.19 12:40

Začla jsem cvičit hormonální jógu, beru vitamíny, zkusili jsme gel pro podporu početí a nic. Teď jsem brala pět dní clostibelgyt, zítra jdu na ultrazvuk tak uvidím co mi řekne. Z vyšetření mám jen hormonální profil a ten byl v normě…vím že stres tomu vůbec nepomůžeme, čím víc se na to snažím nemyslet tím je to podle mě horší. @chs.jasmin @zuzka2a

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.19 12:41

My se snažíme 20 měsíců, šílená doba ..
Každopádně psychicky jsem na tom stejně jako ty .. Takže nálada a energie na bodu mrazu.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
14.2.19 12:42

@Kaileee jsem mladá 22 let, tak by člověk řekl, že to bude hned 😁navíc jsem nikdy nebrala antikoncepci.. a na pilu začínám tlačit tenhle měsíc, protoze už mám toho nějak dost.. do té doby jsme tomu dávali čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
14.2.19 12:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.19 12:46

@Online jak casto je sex? Ovulaci sledujes?

• Citovat
  • Upravit
14.2.19 12:47

@Online mě bude letos 25,takže taky mladá ale jsem vdaná a zabezpečená už delší dobu,takže miminko už chci dlouho a pořád nic. U mě teda zjistily PCOs. Manža má spermio ukázkový. Teď jsem měla 3 cykly Clostilbegyt s Ovitrelle a nic. Tenhle měsíc jsme měli podstoupit 1 IUI,ale podle lékařů byla nízká delozni sliznice, takže se snažíme přírodně a je to buď a nebo..
Každopádně se hodně snažíme i když přesně nevíme zda a kdy k OVU došlo..ale naděje mě drží, jakž takž nad vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1179
14.2.19 12:50

My se s snažili rok, povedlo se, ale potratila jsem. Pak jsme čekali dlouhých pět let a dočkali se. Prošli jsme řadou vyšetření, 3 IVF. Nakonec se zadařilo přirozeně. A další dítko bylo po čtyřech měsících, co jsme si řekli, že zkusíme sourozence. A to jsem podle Gennetu neměla se svýma diagnózama šanci. U mě totiž bylo opravdu vše jen v hlavě. Ale to jsem viděla až s odstupem. Přeji, ať se brzy dočkás :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DORYnka
14.2.19 12:54

Ahoj 🙋 mě nejde otěhotnět už dva roky . Taky jsem měla měsíce ,kdy jsem byla úplně na dně ,že už nikdy asi neotěhotnim … Už mi taky není dvacet,tak i toho se bojím . Tak moc držím palce určitě je lepší se něčím zabavit a ne furt na to myslet ,ale napsat to jde teda lehčeji :oops: moc držím palce :hug:

• Citovat
  • Upravit
847
14.2.19 13:09

@Online taky se snažíme a nic, pokaždé to čekání na mrchu a pokaždé přijde… zdraví máme oba v pohodě, no ale nedaří se.
Navíc me „stresuje“ partner, který dítě strašně chce a já nejsem schopná mu ho dát :(

Mám radar na miminka a těhotné, za den jich vidím tucty… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.19 13:22

Pokud máš depresi, že to nikdy nepůjde, tak se to stěží podaří. Je to totiž hodně o psychickém rozpoložení, o tom, jak je tělo v pohodě. Vystresované tělo a mimčo nejdou moc dohromady.
Jestli tomu chceš trochu pomoct, začni si měřit teplotu a dělat ovulační testy. Zjistíš, kdy se blíží ovulace. Podle teploty pak poznáš, že a kdy proběhla. Není to nic hrozného, jen si ráno po probuzení strčíš teploměr do pusy a hodnotu pak zapíšeš do nějaké aplikace. Pokud nepracuješ na směny, tak to funguje celkem spolehlivě.
Díky tomu uvidíte, kdy načasovat sex - nejlépe 1-2 dny před ovulaci a ideálně po cca 4-5 denní sexuální abstinenci partnera.

• Citovat
  • Upravit
6873
14.2.19 13:25

Za mě Gynex kapky, otěhotněla jsem po jednom cyklu kapání - 3 týdny, klidně zbytek zašlu za zlomkovou cenu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
14.2.19 14:39

Já mám za sebou jedno zamlkle a jedno biochemicke. Od července jsem byla těhotná tedy dvakrát a nic. Taky mi to docela bere silu:u :? . Ale snazim se to zatím moc neresitpside_down:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí