Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ono trva klidne rok,nez se Ti telo ocisti pd tech umelych hormonu a zacne pracovat normalne,takze bych to zatim nejak moc neresila,maximalne zavolala na gyndu ![]()
@Twixinka a jak dlouho trvá, než se srovná po porodu a kojení?
@Twixinka píše:
Tak ono trva klidne rok,nez se Ti telo ocisti pd tech umelych hormonu a zacne pracovat normalne,takze bych to zatim nejak moc neresila,maximalne zavolala na gyndu
Minulý měsíc jsem byla u dr a ta my řekla že tělo funguje jako dřiv ještě před braní ha že je všechno v pořádku tak nevim
@Anonymní píše:
Minulý měsíc jsem byla u dr a ta my řekla že tělo funguje jako dřiv ještě před braní ha že je všechno v pořádku tak nevim
A jak to zjistila?
Zkus další test. Pokud bude negativní máš to jen rozhozene po ha. A nevím jak dr mohla říct že tělo funguje jako před ha.
hele já brala HA asi sedm let pak jsem přestala a první tři měsíce to bylo sem tam a pak jako hodinky ale o dost silnější tedy… občas mám pocit jako by mi tam podřízli prase ![]()
@Martanka92 píše:
@Twixinka a jak dlouho trvá, než se srovná po porodu a kojení?
Každá jsme jiná. Některá dostane MS za půl roku jiná za rok atd. Pokud kojis tak se ustálí až po ukončení kojení. Ale zase to není u všech stejná.
@Martanka92 to netusim,ani to nemuzu rict z vlastni zkusenosti,jelikoz ja jsem si nechala dat hned po sestinedeli telisko a diky nemu jen jednou za tri mesice jeden,dva dny spinim a jinak nic ![]()
@Anonymní píše:
Promin,ale myslim,ze ani doktorka tohle nemuze poznat,to by Te musela pozorovat cely cyklus
mozna tim spis myslela,ze normalne prichazi ovulace,kterou jsi pri brani HA nemela ![]()
@Saxána 35 píše:
hele já brala HA asi sedm let pak jsem přestala a první tři měsíce to bylo sem tam a pak jako hodinky ale o dost silnější tedy… občas mám pocit jako by mi tam podřízli prase
Pravě ja sem to měla taky silný hodně i bolestivý 7 měsícu už ha neberu a pořád ms chodila jak hodinky ale tenhle měsíc je to jiný nic ani náznak tak právě mě to zaskočilo dr mi řekla že to funguje tak jak má jelikož jsem se zmínila že mam silnou a boletivou ms ona mi řekla to je zcela normální že se ms dostala tak jak byla před braní ha a že funguje tak jak ma tak sem docela prekvapena kdys ms nedorazila.
@Anonymní píše:
Pravě ja sem to měla taky silný hodně i bolestivý 7 měsícu už ha neberu a pořád ms chodila jak hodinky ale tenhle měsíc je to jiný nic ani náznak tak právě mě to zaskočilo dr mi řekla že to funguje tak jak má jelikož jsem se zmínila že mam silnou a boletivou ms ona mi řekla to je zcela normální že se ms dostala tak jak byla před braní ha a že funguje tak jak ma tak sem docela prekvapena kdys ms nedorazila.
no na začátku jsi psala o dvou cyklech a potom na 25 dní, tak to vyznělo tak, že jsi cca 3 měsíce bez HA. Tak to je potom jiná věc, pokud už je to 7 měsíců a délka se ti ustálila. Tak je potřeba psát přesně ![]()
No a jinak ti napíšu jako všem. Tělo není stroj, aby pokaždé fungovalo přesně tak, jak je člověk zvyklý. Stačí stres a nebo nějaká nemoc a cyklus se může prodloužit. A nebo taky můžeš bt těhotná. Těch věcí je hodně. Počkala bych ještě chvíli, kdyby nic tak bych udělala test, a kdyby byl negativní, tak zavolala k Dr. a případně se domluvila na vyvolávačku.
@P4ja píše:
no na začátku jsi psala o dvou cyklech a potom na 25 dní, tak to vyznělo tak, že jsi cca 3 měsíce bez HA. Tak to je potom jiná věc, pokud už je to 7 měsíců a délka se ti ustálila. Tak je potřeba psát přesněNo a jinak ti napíšu jako všem. Tělo není stroj, aby pokaždé fungovalo přesně tak, jak je člověk zvyklý. Stačí stres a nebo nějaká nemoc a cyklus se může prodloužit. A nebo taky můžeš bt těhotná. Těch věcí je hodně. Počkala bych ještě chvíli, kdyby nic tak bych udělala test, a kdyby byl negativní, tak zavolala k Dr. a případně se domluvila na vyvolávačku.
No ja sem to napsala špatně 😀 tak se omlouvám no kez by to bylo těhu z přítelem se snažíme tak nevim no jinak to dostavam po 25 dnech dnes už potvora meška 5 dni ![]()
@Verun83 píše:
A jak to zjistila?
Tak ha už neberu 7 měsícu a ms chodila jak hodiny až do teď tak mi topřijde nakí divný.už 5 dni zpožďení a nejdelší cykl mám po 28 dnech minulý měsíc jsem byla u dr a ta mi řekla že ms chodí pravdelně zmínila jsem se otom že jí mam silnou bolestivou ona rekla ze je to zcela normalni ze se ms dostala tam nez sem zacla uzivat ha tak nevim ale tento mesic nic tak prave nevim no zkusim pockat do pondela jestli nic skusim tt.
@Anonymní píše:
Tak ha už neberu 7 měsícu a ms chodila jak hodiny až do teď tak mi topřijde nakí divný.už 5 dni zpožďení a nejdelší cykl mám po 28 dnech minulý měsíc jsem byla u dr a ta mi řekla že ms chodí pravdelně zmínila jsem se otom že jí mam silnou bolestivou ona rekla ze je to zcela normalni ze se ms dostala tam nez sem zacla uzivat ha tak nevim ale tento mesic nic tak prave nevim no zkusim pockat do pondela jestli nic skusim tt.
Menstruaci ovlivnuje spousta veci. Stres, nemoc, jidlo, fyzicka aktivita. Ja mam menstruaci od 26-36 dni. Nekdy o ni nevim, jindy je mi zle. Telo neni robot.
Psalas, ze dr ti rekla, ze je vse jako driv pred branim ha a ja se ptam, jak na to prisla, protoze do tela ti nevidi, staci lehka nerovnovaha stitne zlazy a muzes mit vykyv.
@P4ja právě, že cca od listopad nekojim a menstruace si litá, jak se jí chce. Tedy v řádu 20-30 dnů
Ahoj holky potřebuji radu.Vim že těch diskuzí je to habaděj atd ale, nevyhledala jsem to co bych potřebovala. Po vysazení ha kterou jsem brala 4 roky jsem měla první dva cykli stejné po 28 dní pak se mi posunula o 3 dny dřív takže to dostavam po 25 dnech.Ms jsem měla každý měsíc pravidelně až na teď poslední ms 17.1 do 22.1 a nevím jak to mám počítat kdybych počítala těch 25 dní tak sem to měla dostat 10.2. A nedostala tak jsem počkala až to bude 28 cykl a pořád nic mám 4 dny z poždění tt dělán ještě před očekavanou ms negativní po utření jsem měla jako flíček narůžuvěly jeste nez vubec mela prid ms tt jsem zatim nedelala myslíte že se takle může posunout cykli z ničeho nic? Příznaky mám prsa podbříšek zlobí tak nevim
jěště se mi to takle nestalo díky