Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máme to podobně. Já do toho napoprvé taky spadla brzy, a to jsem se ale na to upínala a hlídala plodné dny a tak. Moc jsem si to přála a vyšlo to téměř hned. No, teď se už 9 měsíců snažíme o druhé a nejde to. Po císaři, asi srůsty či kdo ví co, brzy začnu řešit s gynekoložkou. Je mi tedy 33 let, což není taková hrůza, ale.. Ale vím, že ta psychika napoprvé u mě roli nehrála.
Mně je také 37 a o druhé se snažíme už víc jak rok. Četla jsem, že v tomto věku to v průměru trvá rok a půl, než se zadaří. Prostě ta plodnost není taková jako v 25 nebo 30 letech.
@Anonymní píše:
Mně je také 37 a o druhé se snažíme už víc jak rok. Četla jsem, že v tomto věku to v průměru trvá rok a půl, než se zadaří. Prostě ta plodnost není taková jako v 25 nebo 30 letech.
Drzim moc palce
at to brzy vyjde. Verim, ze ano. Klidne sem dej potom vedet, az se tak stane!!
![]()
@Anonymní píše:
Máme to podobně. Já do toho napoprvé taky spadla brzy, a to jsem se ale na to upínala a hlídala plodné dny a tak. Moc jsem si to přála a vyšlo to téměř hned. No, teď se už 9 měsíců snažíme o druhé a nejde to. Po císaři, asi srůsty či kdo ví co, brzy začnu řešit s gynekoložkou. Je mi tedy 33 let, což není taková hrůza, ale.. Ale vím, že ta psychika napoprvé u mě roli nehrála.
Drzim palecky, at to uz konecne brzy vyjde
. 33 je jeste krasny vek. Srusty jsou svina, ale vubec to nemusi byt Tvuj pripad. Az se to povede, budu rada za info ![]()
@Anonymní píše:
Drzim moc palceat to brzy vyjde. Verim, ze ano. Klidne sem dej potom vedet, az se tak stane!!
![]()
Díky. No, snažím se na to neupínat, ale ovulaci teda sleduju (měřím si celý ten rok teplotu a cca půl roku dělám ovulační testy), abychom to lépe načasovali. Největší krizi jsem měla po cca 8-9 měsísích snažení, byla jsem z toho opravdu hodně smutná, že se nedaří. A taky byl partner teď na spermiogramu, prý vše v pořádku, tak jsem ráda.
Je to tak, ale mas proste nejvetsi pravdepodobnost diky nacasovani. A muzete to klidne dalsi mesic opakovat.