Už nechci půjčovat oblečení - jsem sobec?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
No tak řekni, že je chceš mít ještě pěkné pro další dítě, nebo že to chceš prodat. Ono mimino toho moc nezničí, ale batole všechno pobryndá, to je pak každé nošení znát.
Sobecké mi to nepřijde - jen pěkně vyčůrané od té tvé švagrové.
Na druhou stranu, já si taky půjčuju/dědím spoustu věcí, občas za to aspoň kupuju ségře třeba prací prášky, kámoškám dám peníze, ale platím míň než dostávám a byla bych moc ráda, kdyby mi to řekly na rovinu, pokud jim by to vadilo, nebo mi to rovnou přestaly nabízet a ne aby se tvářily jak svaté obrázky a v duchu na mne žehraly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
vítej v klubu - jsme prostě takové povahy - já to taky neumím - říct NE.
Ale pár zážitků mě naučilo vybírat co,kdy,kde a komu půjčím. Takže už si umím vymyslet,promiň,ale momentálně to nemám doma, promiň,ale ještě to používáme,ještě si s tím hrajou… ![]()
Přeji hodně sil!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus jí říct, že větší věci už jí půjčovat nebudeš, protože malá začne jíst příkrmy a nechceš je mít špinavý, že si je chceš schovat pro druhý atd. Nebo jí řekni, že máš nabídku to prodat, tak jestli má zájem, že to přednostně prodáš jí. Jinak nic sobeckýho na tom nbevidím, já jsem taky nikomu nepůjčovaloa, protože jsem brzo plánovala druhý dítě a celou výbavu jsem měla novou.
- Citovat
- Upravit
Vycházej z toho, že to oblečení je váš majetek - zaplatili jste za to, takže veškeré právo - ať už faktické nebo morální na to máte vy. Švagrová tě může poprosit, abys jí něco půjčila a ty máš plné právo odmítnout a nebo dle svého uvážení vyhovět. Musíš si to v sobě napřed srovnat a pak se ti to povede realizovat. Když neumíš odmítnout, tak se nediv, pláčeš tu na špatném hrobě - to nemyslím nijak špatně proti tobě (i když to tak vyznívá, omlouvám se, snažím se pomoct).
Jak už radily ostatní, prostě jí řekni, že potřebuješ kvůli dalšímu dítěti, aby se to co nejméně obnosilo a tys to pak mohla prodat za dobrou cenu, abyste taky trochu ušetřili … A případně jí nabídni, že to co se jí líbí, jí odprodáš. A klidně jí i řekni, kolik ktkerý kousek konkrétně stál, ať ví, že to nebylo zadarmo (lidi na to občas rádi „zapomínají“).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jasne, nabidni ji, at je odkoupi - pokud setri, odmitne.
Jako ja na jejim chovani nevidim zavadu - me toho taky spoustu lidi nam napujcovali a dali a jsem za to mooooc vdecna. Od nikoho to neocekavam automaticky. Pokud se u vas tak nejak nastolilo, ze ji vsechno pujcujes, je logicke , ze to ocekava i nadale - je tedy na tobe, abys sebrala odvahu a rekla ji, ze konec. Duvody, ktere tu padly, jsou logicke a ona je jiste pochopi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každý má právo rozhodnout, jestli a komu bude půjčovat věci, které mu patří…
Já mám od kamarádky napůjčovaný na Helenku prakticky celý šatník - prostě když Nikolka z věcí vyroste, putují k nám… Ale nikdy by mne nenapadlo to vyžadovat, iniciativa jde z kamarádčiny strany - a nikdy bych se nepohoršovala nebo neurazila, kdyby se rozhodla nadále nepůjčovat… A vím úplně jistě, že nejlepší Nikolčiny kousky k nám nedoputují… přece si je nenechá zničit.
Sama za sebe naprosto nechápu, jak se podaří udělat rodinný problém z takové hlouposti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
SiMiikk píše:
Taky bych nepůjčovala. Jako třeba u nás v rodině je teď hodně malých dětí a většinou už je to jejich druhý nebo třetí dítko, ale nenapadlo by mě si půjčit oblečení, i když vím, že třeba další neplánují, radši si to odkoupím,protože ta výbavička není zrovna nejlevnější, tak aby se jim něco vrátilo z toho zpět. A taky bych nikomu nepůjčovala už z toho důvodu, že moje skoro švagrová měla půjčený oblečení, zavinovačky atd. od sestřenky a když jsem viděla jak se k tomu chovalaa bylo tam hodně neutrálního, tak si to nechala, že se ji to bude hodit na druhý, nechápu to
![]()
A pak mi řekne, jestli nechci něco půjčit, bych se zeblila, když si vzpomenu její styl praní po týdnu, na oblečení div ne plíseň
tak to je taky vážně nechutný, jak jsem psala ona zase ty věcičky neskutečně propírá, ty bodíčka chápu, já taky dávám každý den nový, ale pyžámka rozhodně nepotřebují prát každý den, tyhle věci ona má vypíglované, byt má sterilní bez jediného chloupku, hlavně že celý těhu hulila balený cigára ![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní - je to prostě tvoje věc jestli půjčíš nebo ne - myslím, že důležité je nenechat se do toho tlačit- Proč bys měla půjčovat když nechceš? a zvlášt jestli jeste planujete dítko, a oni nekupují nic, tak ti vrátí jen to cos jí opravdu dala a budeš kupovat zas.
hele, já to mám sice jinak, půjčuju skoro každýmu kdo si řekne, nebo kd ovypadá, že by potřeboval v mém okolí - ale naprosto nikomu svůj přístup nenutím - dokonce si třeba myslím, že kamarádka která si věcičky udržuje v perfektním stavu - stará se o ně lépe než já - tak by půjčovat neměla - bo jí to pak zbytečně bude mrzet když se něco zničí (to jen pro příklad)-
já když si půjčuju, tak pak obvykle zas přihodím něco našeho (když tedy je doúvod, protože mají mladšího prcka) nebo nějakou hračku či tak pro děcka. Ale nepřeměřuju to moc „spravedlivě“ - někdo půjčí íc mně, někomu víc já, tak trochu doufám ve svéprávnost kamarádek - doufám, že se všemi to mám tak, že si vzájemně řekneme.
Fakt se na to vykvajzni a nepůjčuj to, co by te pak mrzelo - nestojí to za to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
BohunkaP píše:
Každý má právo rozhodnout, jestli a komu bude půjčovat věci, které mu patří…Já mám od kamarádky napůjčovaný na Helenku prakticky celý šatník - prostě když Nikolka z věcí vyroste, putují k nám… Ale nikdy by mne nenapadlo to vyžadovat, iniciativa jde z kamarádčiny strany - a nikdy bych se nepohoršovala nebo neurazila, kdyby se rozhodla nadále nepůjčovat… A vím úplně jistě, že nejlepší Nikolčiny kousky k nám nedoputují… přece si je nenechá zničit.
Sama za sebe naprosto nechápu, jak se podaří udělat rodinný problém z takové hlouposti…
pro jednoho hloupost pro druhého problém, je toho víc ale to už by bylo OT
prodat jí nic nechci, protože to chci mít na další děti, sice nevím jestli to bude také holka, když nebude tak oblečení prodám, a když bude tak nechci aby nosila tolikrát obnošené a oprané věci,
Pudloslavo - já věřím že to bdne když si můžeš půjčovat věcičky, ale ona to bere jako samozřejmost a pak chodí a chlubí se jaký má oháklý děti, já jsem si od nikoho nepůjčila ani bodíčko, a celou výbavičku jsem si pořídila sama, a jak jistě víte nebyla to malá částka, a možná by se věc měla úplně jinak kdyby nás za to rodiče stále nekomandovaly jak největší *******, proto to nechci, oni se pořád vytahují jak jsou báječní, a spoleháají se na druhé, navíc mě několkrát pomlouvala, prostě se mi to nelíbí
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
já to mám dobré. Mám 2 sestry, mladší a starší.
Když jsem měla dceru, starší měla také holky a starší.
Dávala mi věci, co pro ně kupovala.
A tedˇ mám kloučka, 7 měsíců, tak to dávám mladší sestře, která má 4 měsíčního kloučka. Tak to takhle putuje dokola. Starší sestra mě, já mladší.
A žádné značkové nekupujeme, stejně dětem je to jedno, co mají na sobě, časem to i roztrhají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
věřím že to bdne když si můžeš půjčovat věcičky, ale ona to bere jako samozřejmost a pak chodí a chlubí se jaký má oháklý děti, já jsem si od nikoho nepůjčila ani bodíčko, a celou výbavičku jsem si pořídila sama, a jak jistě víte nebyla to malá částka, a možná by se věc měla úplně jinak kdyby nás za to rodiče stále nekomandovaly jak největší *******, proto to nechci, oni se pořád vytahují jak jsou báječní, a spoleháají se na druhé, navíc mě několkrát pomlouvala, prostě se mi to nelíbí
Ono nejde tak o ty věci… pes bude zakopaný v rodinných vztazích… a to je těžko radit… řekla bych, že už jsi naštvaná z principu, za všechno dohromady, takže prostě nepůjčuj a je to.
A mmch, já se taky chlubím, jak mám krásně oblečenou holčičku… a kámoška poradí, co a jak sladit dohromady a ještě si ji vyfotí, „jak to Helence v těch žlutých šatech sluší… to Nikče spíš slušely ty zelené… hele, dej jí k tomu ještě ten klobouk…“ To snad je normální - jako když to mám půjčené, tak si ji nesmím nastrojit? ![]()
Příspěvek upraven 25.06.10 v 19:56
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
fakt myslíš, že chodí a chlubí se, jak má voháklý děti? Jak to jako vypadá, chodí po návštěvách a ptá se, jak to jejim dětem sluší?
Víš mě to přijde jakože jí nemáš moc ráda a chceš si to nepůjčování ještě nějak odůvodnit. že by se to onosilo je dostatečnej důvod, nemusíš ji ještě nasazovat psí hlavu.
Já taky jednu svou švagrovku moc nemusim, na tom není nic špatnýho všechny kolem sebe nemilovat, to je normální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
BohunkaP píše:Anonymní píše:Ono nejde tak o ty věci… pes bude zakopaný v rodinných vztazích… a to je těžko radit… řekla bych, že už jsi naštvaná z principu, za všechno dohromady, takže prostě nepůjčuj a je to.
věřím že to bdne když si můžeš půjčovat věcičky, ale ona to bere jako samozřejmost a pak chodí a chlubí se jaký má oháklý děti, já jsem si od nikoho nepůjčila ani bodíčko, a celou výbavičku jsem si pořídila sama, a jak jistě víte nebyla to malá částka, a možná by se věc měla úplně jinak kdyby nás za to rodiče stále nekomandovaly jak největší *******, proto to nechci, oni se pořád vytahují jak jsou báječní, a spoleháají se na druhé, navíc mě několkrát pomlouvala, prostě se mi to nelíbí
jojo, to jsem tím myslela
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tohle já beru, ty jsi si sice půjčila nebo vzala od ní věci, ale zase si jí za to naoplátku něco dala, ale ona mě ne, ani náhodou, a to mi ještě jakoby rozkazuje abych ti věci nikam nedávala že si je půjčí, ted sjme měly narozeniny obě a já jí koupila aby měla vlastních pár hezkých hadříku na malou a ona mě šampon z lídlu