Už nechci půjčovat oblečení - jsem sobec?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.6.10 23:42
Shílenka píše:
Ahoj Anonymní. Na tohle se nedá nereagovat :-) . Naprosto, ale naprosto souhlasím s Bohunkou v tom, že pes je zakopaný úplně někde jinde. Jo jo vztahy by se měly studovat především. Z tvých příspěvků je víc než patrné, že švagrovou prostě nemusíš. Evidentní mi také přijde, že za to mohou nejspíš rodiče, že si vůbec dovolí, jedněm předhazovat a vychvalovat ty druhé a špinit ty první. TO MI NEPŘIJDE ZROVNA NEJFÉROVĚJŠÍ. Každý jsme jiný a o tom to je. Kdybychom byli všichni stejní, byla by to zatraceně nuda na tom světě :mrgreen: .
Další věc, pokud si ty kupuješ věci pro svou holčičku, jsou to tvoje věci a nikdo nemá právo počítat s tím, že mu je necháš grátis!!! Jsi snad Matka Tereza? Sama si rozhodni, zda půjčíš a co půjčíš. Sama určitě víš, že malé oblečení se dá prodat, za to koupit nové, tím pádem na tom novém ušetřit a můžete mít také novou koupelnu nebo druhou dovolenou a vytřít jim tak zrak. A byl by to pro tebe i dobrý argument, jak to švagrové vysvětlit.
Rozhodně bych se ale na tvém místě nečertila kvůli víceméně hloupostem. Myslím, že jsou na světě mnohem horší věci než vyčůraná švagrová :-) .
Každopádně budu držet palce a hlavně klídek :palec:

máš pravdu, opravdu tu holku moc nemusím, a jsem naštvaná že si musím hrát na kamarádku, prostě musím, v žádném případě nebudu dělat rozbroje, za prvné jezdíme každý týden k rodičům kde se potkáváme a za druhé prostě nechci rozhádávat rodinu opravdu, zatím tu holku nějak přetrpuju, párkrát už jsme posobě vyjely, ale zase se to srovnalo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.10 23:43
Shílenka píše:
Jo a ještě, nebylo by náhodou dobré mít na to s manželem stejný názor????

naštěstí na to máme stejný názor, už jsem to psala výš

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.10 23:47

Já jsem od nikoho nikdy nic nedostala, nebylo od koho,všechno si musela koupit.
A tak jsem taky koukala, když na mě moje máma vybafla, abych všechno hezky schovala, že to DÁME švagrové, až bude potřeba.Nevím dodnes, co jí chtěla DÁVAT, když nic nekupovala :mrgreen: .
Asi se to tak dříve dělalo, já bych i půjčila, ale po tomhle výstupu jsem se úplně šprajcla :lol: a z trucu to pujčila všechno druhé švagrové. Je to nóbl dáma, ale tvrdě jsem narazila. Moje krajková sváteční zavinovačka za tisícovku skončila na podlaze, jako válecí hadr , o oblečení ani nemluvě…
jestli to ještě jednou budu potřebovat, no potěš…
Takže mám, co jsem chtěla. Nedělá to schválně, že by si nevážila věcí, ale ona to dítě tak miluje, že mu dovolí úplně vše. Bryndák ještě neměl na sobě, protože ho nechce…apod. Hrozně mě to mrzí, když vidím, jak ničí naše věci a to ještě před náma.A přijde jí to normál.??? Teď už nic nepůjčuju, páč jsou děcka stejně velikostně.Naštěstí.

Ano, budou v tom asi špatné rodinné vztahy :wink: . Někteří se starají a jiné se jednoduše vezou :think: . U nás taky tak.

Nejlepší je, když tuhle prohnanost ještě podporují prarodiče. A ti hloupí jsme nakonec my :think: .
Anonymní 2

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.10 23:55

když slyšíte samé to mireček tohle a támhleto normálně bych vraždila, můj manžel dře jak de*** v rajchu, vstává ve 4 ráno, vrací se v 7 večer, aby vidělal peníze, nikdo nevidí že chodí z práce sedřenej, ted vzal i soboty, ale pořád bude ten špatný, tak mě napadá že by jsme se asi zavděčily, když by jsme žraly suchej chleba, měly jedny kalhoty a jedno triko, a dítě to samé, tak jak to měly v záčátku oni, přijde mi že je sereme tím, že vlastně jsme si neprožily tu bídu co oni když začínaly, že za první dítě utrácíme, a na jejich děti šily a pletly babičky

snad jsem to napsala k pochopení

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
26.6.10 00:03
Anonymní píše:
když slyšíte samé to mireček tohle a támhleto normálně bych vraždila, můj manžel dře jak de*** v rajchu, vstává ve 4 ráno, vrací se v 7 večer, aby vidělal peníze, nikdo nevidí že chodí z práce sedřenej, ted vzal i soboty, ale pořád bude ten špatný, tak mě napadá že by jsme se asi zavděčily, když by jsme žraly suchej chleba, měly jedny kalhoty a jedno triko, a dítě to samé, tak jak to měly v záčátku oni, přijde mi že je sereme tím, že vlastně jsme si neprožily tu bídu co oni když začínaly, že za první dítě utrácíme, a na jejich děti šily a pletly babičkysnad jsem to napsala k pochopení

No já to moc nechápu, ale asi proto, že jsem nečetla i předchozí příspěvky všechny… :think:

• Citovat
  • Upravit
10052
26.6.10 00:19

sobec nejsi, také se připojuji do klubu :palec: mám to se svojí švagrovou podobné, ale už jsem na to rezignovala, bavím se s ní minimálně a ona sebou, jinak to nešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
26.6.10 07:31
Anonymní píše:
Shílenka píše:
Ahoj Anonymní. Na tohle se nedá nereagovat :-) . Naprosto, ale naprosto souhlasím s Bohunkou v tom, že pes je zakopaný úplně někde jinde. Jo jo vztahy by se měly studovat především. Z tvých příspěvků je víc než patrné, že švagrovou prostě nemusíš. Evidentní mi také přijde, že za to mohou nejspíš rodiče, že si vůbec dovolí, jedněm předhazovat a vychvalovat ty druhé a špinit ty první. TO MI NEPŘIJDE ZROVNA NEJFÉROVĚJŠÍ. Každý jsme jiný a o tom to je. Kdybychom byli všichni stejní, byla by to zatraceně nuda na tom světě :mrgreen: .
Další věc, pokud si ty kupuješ věci pro svou holčičku, jsou to tvoje věci a nikdo nemá právo počítat s tím, že mu je necháš grátis!!! Jsi snad Matka Tereza? Sama si rozhodni, zda půjčíš a co půjčíš. Sama určitě víš, že malé oblečení se dá prodat, za to koupit nové, tím pádem na tom novém ušetřit a můžete mít také novou koupelnu nebo druhou dovolenou a vytřít jim tak zrak. A byl by to pro tebe i dobrý argument, jak to švagrové vysvětlit.
Rozhodně bych se ale na tvém místě nečertila kvůli víceméně hloupostem. Myslím, že jsou na světě mnohem horší věci než vyčůraná švagrová :-) .
máš pravdu, opravdu tu holku moc nemusím, a jsem naštvaná že si musím hrát na kamarádku, prostě musím, v žádném případě nebudu dělat rozbroje, za prvné jezdíme každý týden k rodičům kde se potkáváme a za druhé prostě nechci rozhádávat rodinu opravdu, zatím tu holku nějak přetrpuju, párkrát už jsme posobě vyjely, ale zase se to srovnalo

Řekla bych, že NEMUSÍŠ, ale spíš to bereš jako povinnost. Přecijen rodinné vztahy jsou rodinné vztahy… myslím, že by bylo už na čase, abys to nějak rozumně rozsekla, protože, co čtu další příspěvky, tak to už se mi zdá vyloženě jako alergie na švagrovou a její rodinu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Víš, možná by bylo dobrý se nad to povznést, protože ono se asi ne nadarmo říká, jak vy k nám, tak my k vám. Já jsem zastánce toho, že se věci mají říkat narovinu, je to pak v životě mnohem jednodušší. A zeptám se ještě jinak. Vadilo by ti, kdybys ty věci půjčovala své nejlepší kamarádce, obzvlášť když víš, že se o ně tak hezky stará?
Na druhou stranu, já posílám 99%věcí po dětech (samé značkové a drahé hadříky), ze kterých už vyrostly, do kojeneckého ústavu v Opavě. Dělá mi to radost, že to někde udělá radost. A vidím, že nejsem jediná, komu absolutně nevadí, dávat věcičky pryč jentak.
Takže asi ten postoj, nad tím byych se možná zamyslela.
Jen prosím tě, nemyslím to absolutně nijak zle, spíš jen na zamyšlení :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (takhle poránu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.6.10 08:11

Zakladatelko, dělej jak myslíš, nikdo tě přece nemůže nutit vědi půjčovat! Když nechceš, tak nechceš, vymysli si nějaký důvod a je to.

Já mám švagrové dvě, obě mají po dvou dětech a další neplánují. Od jedné jsem dostala kompletní miminčí výbavičku. Teď už se nám děti srostly, takže už nic a všechno kupujeme. Druhá má děti starší, ale nic jsme od ní nedostali, i když vím, že věcičky doma má. Ale beru to jako fakt a neřeším.

• Citovat
  • Upravit
1713
26.6.10 11:03

Půjčovat věci je přece Tvoje dobrá vůle, né povinnost.
Taky nemám potřebnou asertivitu.

A taky jsem rozčarovaná, že šatičky z nextu /jediné, co jsem kdy koupila, na to fakt nemám/ které jsem švagrové půjčila, jsem najednou viděla na dceři její sestřenice, jakože „dyť vy už je nepotřebujete, tak jsem jim to dala…“ :roll:
Asi je dobře si to vyjasnit hned na začátku, nebo nepůjčovat.Jsem poučená a půjčuju a neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.10 10:19
Shílenka píše:
Anonymní píše:
Shílenka píše:
Řekla bych, že NEMUSÍŠ, ale spíš to bereš jako povinnost. Přecijen rodinné vztahy jsou rodinné vztahy… myslím, že by bylo už na čase, abys to nějak rozumně rozsekla, protože, co čtu další příspěvky, tak to už se mi zdá vyloženě jako alergie na švagrovou a její rodinu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Víš, možná by bylo dobrý se nad to povznést, protože ono se asi ne nadarmo říká, jak vy k nám, tak my k vám. Já jsem zastánce toho, že se věci mají říkat narovinu, je to pak v životě mnohem jednodušší. A zeptám se ještě jinak. Vadilo by ti, kdybys ty věci půjčovala své nejlepší kamarádce, obzvlášť když víš, že se o ně tak hezky stará?
Na druhou stranu, já posílám 99%věcí po dětech (samé značkové a drahé hadříky), ze kterých už vyrostly, do kojeneckého ústavu v Opavě. Dělá mi to radost, že to někde udělá radost. A vidím, že nejsem jediná, komu absolutně nevadí, dávat věcičky pryč jentak.
Takže asi ten postoj, nad tím byych se možná zamyslela.
Jen prosím tě, nemyslím to absolutně nijak zle, spíš jen na zamyšlení :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (takhle poránu)

něco na tom bude, nej kámošce už jsem věcičky přislíbila, a světě div se vůbec mi to nevadí, a navíc také plánuji že až vecičky nebudu potřebovat, odnesu je do porodnice, nějaké kousky si nechám na památku ale zbytečně je skladovat nebudu, její přístup ke všemu a hlavně její prohnanost mi prostě vadí, kdž Vám mezi řečí řekne, at ty svoje vecičky nikam nedávám že si je pak půjčí, tak se jí ptám co by potřebovala, a ona na to že ještě neví, že si pak vybere :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
2972
27.6.10 10:34

Anonymní, tak asi tam bych možná někde začala něco řešit. A nebo naopak vůbec to neřešit a nechat to koňovi, ten má větší hlavu :mrgreen:.
Jak jste spolu vycházely se švagrovou než si začala půjčovat ty věci?
A ještě jeden dotaz, takový na tělo :mrgreen: . Ty sama máš sorouzence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
27.6.10 10:50

Já jsem kdysi byla tak hodná nebo hloupá, že jsem taky půjčovala-mimi košilenky, dupajdy atd., jenže každý se k věcem nechová stejně a když se mi vrátily košilky flekaté od příkrmů, dupačky, svetýrky zaparané řekla jsem dost. Já si zakládám na čistém oblečení-nesnáším ani na tričku „na doma“ fleky. Pak nastala situace, kdy jsem věci po malé - Eliška je po 12.letech po nejml. synovi, tak měla vše téměř nové (sem tam něco ze sekonďáku, ale opravdu pěkné) a já věci co jsme nosili začala rozdávat, když jsem asi od třetí známé slyšela"děkuji", tak jsem řekla dost, že někoho nenapadne se alespoň zeptat „nepotřebujete punčocháčky, kalhotky, tepláčky apod.“.Nyní veškeré oblečení prodávám za pakatel na MMB a tak vím, že když prodám-mohu koupit a pokud chci něco dát-tak dám do charity a vím, že to přijde do rukou potřebným. Nejvíce zamrzí, že vezmou darované věci jako samozřejmost lidé, kteří zdaleka nemají hluboko do kapsy.
Takže můj názor zakladatelko-nepůjčovat-nedávat, prodávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3467
27.6.10 11:19

Ahojky,
tak já věci po NAtálce taky nepůjčuju. Když z věcí vyroste, tak je protřídím - některé si nechávám pro druhé, některé mám dané stranou bokem, že poputují dál.
třeba minulý týden jsem vezla dvě krabice od plen plné oblečení po malé k rodině - mají o rok mladší holčičku. Ale to jsem dala, protože už jsem si je pro druhé schovávat nechtěla. Ale půjčovat by mě to nenapadlo…
Ani já bych si od nikoho věci nepůjčila, pořád bych stejně jen koukala,aby to malá neumazala :roll:
Takže mě to sobecký nepřijde, ale rozhodně bych to nějak švagrový řekla. A ne, že bych se před ní tvářila že o.k. a myslela si něco jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.10 17:41
Shílenka píše:
Anonymní, tak asi tam bych možná někde začala něco řešit. A nebo naopak vůbec to neřešit a nechat to koňovi, ten má větší hlavu :mrgreen:.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.6.10 17:49
Shílenka píše:
Anonymní píše:
Shílenka píše:

no tak nechci tady být sprostá, ale od té doby co švagrovou znám, od první chvíle mi nesedla a je to pro mě hodně jednoduchý člověk, ale velice vyčůraný když jde o ní, na naší svatbě, k večeři byl raut se vším možným, a ona přišla mezi prvníma a začala si šiškovat věci do krabičky které si vezme domu, no hrůza 8-o

jinak to mám za sebou, dneska jsem si s ní promluvila, dohodla jsem se s ní že jí půjčím pár bodíček a dupaček, ale at se nezlobí že ty lepší věcičky si schovám pro své dítě, tak kývala jasně že jo, že to chápe, a pak jsem z kuchyně slyšela, jak říká venku švárovi, že jsem kráva :nevim: v tu chvíly jsem měla chut jí okamžitě sebrat i to co má půjčené, ale to už nehám být, a řekla jsem jí rovnou at nečeká nic, že od krávy nic půjčovat nepotřebuje :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat