Už nechci půjčovat oblečení - jsem sobec?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Já zakladatelku chápu.. je to vyčůranost. Když něco chci pujčit tak pujčím, když chci dát tak dám, ale přijde mi teda divné, abych si sama říkala, jestli by mi nepujčila. Když něco nemám tak se zeptám, ale nebudu neustále pujčovat věci, snad si můžu koupit sama. To je můj názor. Z druihé strany mám špatnou zkušenost. Švagrová mi dala!!! věci, že si s nima mám dělat co chci, že děti mít nebude, nestála jsem o ně - ne že jsou od ní a nebo, že jsou nějaké hnusné, ale měla jsem spoustu svých, ale když jsem je dostala, tak jsem je využila. Ptala jsem se, co za to chce nic… tak jo, utekl půl rok a vzkázala mně po partnerovi, že jestli bych ji nevrátila to a to - celkem dvě tašky, že to chce zase dát v rodině někomu jinému… hmmm tak já jsem musela snánět věci - které jsem už měla někde odvezené bokem, přepírat a žehlit, protože vím, že by mě pomluvila, v jakém jsem to vrátila stavu… takže rada… něco za něco a hned na začátku si udělat jasno.. sama dávám oblečení sestřenici, ale hned jsem ji řekla, je to už tvoje nic za to nechci, tak to beru, když mi něco dá, tak dá, když ne, tak ne, sama jsem řekla, že nic nechci.. Takže rada pujčit co chceš, nějaké věci na donošení, ty se vždy hodí a ty co máš pěkné nepujčovat, nech si koupí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymko - no tak po takovém vývoji - fakt s ní konec - je dobře vyčůraná -až neskutečně - já takovýhle lidi )naštěstí) vůbec neznám a můžu být tedy ráda.
ještě být tebou tohle všechno přesně řeknu rodičům co vám předhazují to rozhazování - i t ydůvody, i to o „krávě“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak teda od krávy si přece nemůže chtít něco půjčovat, ne? To je síla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,na tom není nic sobeckýho.Já měla ten sám problém se švagrovou.Svoje oblečeníčko po malé jsem měla zachované,švagrové jsem pújčila pár malinkatých věciček na začátek,ale tu hrůzu co mi pak vrátila,zapráno,někdy i nevypráo no prostě jsem se sekla a nepůjčuju nic.Ona si kupuje pro sebe drahý hadříky a pro děti spoléhá na to co jí kdo koupí nebo dá.Takže fakt to není nic sobeckýho.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem moc ráda, že jste sem vložila tento příspěvek, protože jsem se dostala do stejné situaci a momentálně taky přemýšlím, jestli jsem sobecká a lakomá? Ale odpověď je:NE! Je to naprosto normální reakce a souhlasím s vámi v tom, že nechcete půjčovat už oblečení
Já sama jsem to také utla už na začátku a nehodlám na tom nic měnit a hlavně je mi jedno, co si o mě budou myslet ostatní! Lidi si vždycky něco najdou, tak proč ze sebe dělat blbku? Ať si to jde vše nakoupit sama, ať vidí, kolik co stojí! Taky mám šetřivou švagrovou a nemůžu tohle chování vystát, takže ode mě nic neuvidí
Nedokážu totiž pochopit, že někdo nedokáže svému dítěti nakoupit hezké oblečení
však je to radost vidět své dítě v novém oblečení ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jsem moc ráda, že jste sem vložila tento příspěvek, protože jsem se dostala do stejné situaci a momentálně taky přemýšlím, jestli jsem sobecká a lakomá? Ale odpověď je:NE! Je to naprosto normální reakce a souhlasím s vámi v tom, že nechcete půjčovat už oblečeníJá sama jsem to také utla už na začátku a nehodlám na tom nic měnit a hlavně je mi jedno, co si o mě budou myslet ostatní! Lidi si vždycky něco najdou, tak proč ze sebe dělat blbku? Ať si to jde vše nakoupit sama, ať vidí, kolik co stojí! Taky mám šetřivou švagrovou a nemůžu tohle chování vystát, takže ode mě nic neuvidí
Nedokážu totiž pochopit, že někdo nedokáže svému dítěti nakoupit hezké oblečení
však je to radost vidět své dítě v novém oblečení
Diskuze je 13 let stara. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
ahoj, chtěla bych vás poprosit o radu, píši raději jako anonym protože si připadám jako sobec ale nemůžu si pomoctVěc se má takhle, nechci už dál půjčovat všechny dcerky věci mojí švagrové. Ona má také holku a jsou to takový šetřílkové, tak pro ní nekupují skoro nic. My s manželem, teda hlavně já nakupuju dceři všechny možné hadříky není to levné, a je to taková moje záliba že chodí pěkně vyfintěná, už jsem jí napůjčovala hadříky na mimi do 3 měsíců vše co jsem měla, to mi tolik nevadilo protože to byly samé dupačky a bodíčka, a od třech měsíců už mám samý fajnový módní kousky
![]()
a prostě jí to nechci půjčovat, vím že jsem sobecká ale my jsme u rodičů pořád za kre**** že nakupujeme malé věci, které ani nepotřebuje, stále nám někdo promlouvá do duše taková škoda peněz, vy jste tak rozhazovačný, a oni(švagrová +švagr) šetří kde můžou, tak když jsou takový skvělý at si koupí na děti oblečení samy ne? A ani nemluvím o tom, že „oni“ si udělaly novou koupelnu, ale my ne
jenže my jsme takový že raději budeme mít nějaký zážitek než abychom seděli doma v nové koupelně, každoročně jezdíme na dovču na kterou manžel vydělá a já ušetřím a to nikdo nevidí, prostě budeme pořád ty horší, také je problém v tom že až se mě zeptá jestli jí něco půjčím tak určitě řeknu že jo protože jí nedokážu říct že už jí nic nechci půjčit, už si to úplně cvičně nacvičuju
jak jí pošlu do háje, že když jsou tak báječná a dokonalá rodinka snad se dokáží o své dítě postarat samy, a ne pořád spoléhat na nás ty černé ovce rodiny jak jim oblečeme dítě
prosím o vaše názory a samozřejmě i ty zápordé, díky moc
Když nechceš, tak nepůjčuj ![]()
Co je na tom složitého?!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit