Už nechci půjčovat oblečení - jsem sobec?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.6.10 16:15

Jsem sobec??

ahoj, chtěla bych vás poprosit o radu, píši raději jako anonym protože si připadám jako sobec ale nemůžu si pomoct :nevim:

Věc se má takhle, nechci už dál půjčovat všechny dcerky věci mojí švagrové. Ona má také holku a jsou to takový šetřílkové, tak pro ní nekupují skoro nic. My s manželem, teda hlavně já nakupuju dceři všechny možné hadříky není to levné, a je to taková moje záliba že chodí pěkně vyfintěná, už jsem jí napůjčovala hadříky na mimi do 3 měsíců vše co jsem měla, to mi tolik nevadilo protože to byly samé dupačky a bodíčka, a od třech měsíců už mám samý fajnový módní kousky :mrgreen: :mrgreen: a prostě jí to nechci půjčovat, vím že jsem sobecká ale my jsme u rodičů pořád za kre**** že nakupujeme malé věci, které ani nepotřebuje, stále nám někdo promlouvá do duše taková škoda peněz, vy jste tak rozhazovačný, a oni(švagrová +švagr) šetří kde můžou, tak když jsou takový skvělý at si koupí na děti oblečení samy ne? A ani nemluvím o tom, že „oni“ si udělaly novou koupelnu, ale my ne :roll: jenže my jsme takový že raději budeme mít nějaký zážitek než abychom seděli doma v nové koupelně, každoročně jezdíme na dovču na kterou manžel vydělá a já ušetřím a to nikdo nevidí, prostě budeme pořád ty horší, také je problém v tom že až se mě zeptá jestli jí něco půjčím tak určitě řeknu že jo protože jí nedokážu říct že už jí nic nechci půjčit, už si to úplně cvičně nacvičuju :mrgreen: jak jí pošlu do háje, že když jsou tak báječná a dokonalá rodinka snad se dokáží o své dítě postarat samy, a ne pořád spoléhat na nás ty černé ovce rodiny jak jim oblečeme dítě :-x prosím o vaše názory a samozřejmě i ty zápordé, díky moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46669
25.6.10 16:20

Já na tom nic sobeckýho nevidím. Tys to nakoupila, ty si s tím můžeš naložit, jak uznáš za vhodné. U nás v rodině taky hadříky kolují, ale každá máme pár fajnových věciček, který nedáme z ruky.
Co se třeba se švagřicí domluvit, že ty lepší kousky by odkoupila, pokud je chce? A kdyby nechtěla, ať nechá. Každopádně bych si s tím nelámala hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27000
25.6.10 16:21

Já bych jim nic nepůjčovala,at si koupí svoje ne? :nevim: To pak nebude kupovat vůbec nic a rovnou chodit jen k tobě?Nepřijdeš mi jako sobec…já bych oblečení taky nepůjčila možná pár kousků ale jinak ne bud prodala nebo at si koupí svoje :nevim:
Já malému nakupuji taky pěkné oblčení aby byl frajer,ted to unosí druhý syn a pak to prodám za pár kaček než abyhc to někomu půjčila,může to zničit nebo tak co potom,zaplatí ti to?Asi těžko že…když si dítko pořídili tak asi by si měli oblečení kupovat sami a ne spoléhat na tebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
25.6.10 16:22

Jo a někdo holt musí být vždycky špatnej, tak to zrovna padlo na vás. Já vím, že je to blbý, ale s tím asi taky nic nenaděláš. Jen to docela zamrzí viď? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
25.6.10 16:22

Zřejmě jsem taky sobec.
Ještě když v mém okolí nikdo dítě neměl, jsem rozhlásila, že věci po malém půjčovat nebudu, protože nás to stálo majlant a chtěla bych, aby mi je zničilo naše druhé dítě a né, aby „cizí“ dítě v nich „honilo parádu“. Švagrové bych to v klidu řekla, hlavně né v afektu, jestli je rozumná, pochopí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
25.6.10 16:24

Rekla bych ji ze sorry, ale ze ste zrovna zacali setrit a ze uz budes jenom obleceni prodavat. Jestli neco chce, at si rekne, jinak ze to prodas na netu. Hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.10 16:29

já si je právě také šetřím ještě na další děti, a další důvod co jsem zapoměla napsat je ten že ona je velká pradlena, všechno to malé miminko nosí jen jednou, bodíčko jednou pyžámko jednou, takže ona to stále pere a pere :zed: :zed:

kpkristy pochybuju že by je odkoupila - oni mají ted druhé poslední dítě- takže si nechce nic kupovat protože už to dál neupotřebí, takže jí přijde velice výhodné si to napůjčovat

jak říkáte - zas jí půjčím nějaká bodíčka a dupačky ale ty moje oblíbené prostě ne-e, při nejhorším řeknu že už jsem je půjčila kamarádce, tuhle jsme u nich byly jak byly ty horka,a já dceři koupila prostě nádherný ručně zdobený a vyšívaný šatičky a ona hned jéé ty jsou krásný ty nikam nedávej já si je pak půjčím :-x :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.10 16:32
Cappy píše:
Zřejmě jsem taky sobec.
Ještě když v mém okolí nikdo dítě neměl, jsem rozhlásila, že věci po malém půjčovat nebudu, protože nás to stálo majlant a chtěla bych, aby mi je zničilo naše druhé dítě a né, aby „cizí“ dítě v nich „honilo parádu“. Švagrové bych to v klidu řekla, hlavně né v afektu, jestli je rozumná, pochopí to.

přesně, to jsi vystihla úplně moje myšlenky, taky nechci aby se v těch vecěch chodila předvádět těm svým kámoškám na pískoviště, to jsme se potkaly u doktorky, a první co bylo sestřičky obdivovaly jak má holku oblečenou, no krve by se ve mě nedořezal

• Citovat
  • Upravit
59
25.6.10 16:33

Osobne bych to neresila nejak radikalne, delat si zlo v rodine neni dobre. Ja vecicky nechci pujcovat proto, ze pouzivanim se opiraji a ztraci svoji hodnotu a budou se mi potom hur prodavat nebo je prodam za min. Timhle bych ji argumentovala. Rekla bych ji, ze promin, ale ja chci vecicky pad dobre prodat a cim budou opranejsi, tim za ne min dostanu. Ja tahle odkoupila vecicky od jedne kamaradky a az je budu mit odnoseny, prodam je zase dal.Nevidim na tom nic spatneho. Tvoje svagrova je zrejme pekne vycurana. Prece neni tak blba, aby nevedela, ze ona to ma pekne zadarminko a ty to kupujes. Jenom te vyuziva.Ale jak pisu, sla bych na to trochu diplomaticky, nakonec by to dopadlo, ze budes ta spatna, ktera je lakoma a jeste vyvolava konflikty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
25.6.10 16:35

ahojky, v prvom rade, su to vase vecicky a je na tebe, co s nimi urobis. Nemyslim, ze je to sobectvo. Je trosku chyba, ked si ta holka hned od malicka poziciavala vecicky od teba, zvykla si. Ale i tak, keby mala trosku ferovosti, aspon by som sa na jej mieste spytala na kompenzaciu, ved musi vidiet, ze to nieco stoji.

No, bude asi tazke, zvladnut povedat nie, napadlo ma, povedz jej, ze by si vecicky skusila predat, ze to budes ponukat za to a to, ak bude chciet, mozes jej to dat za lacnejsie…
Ak si vsak chces jednoducho vecicky nechat pre dalsie mimi, tak je to ina vec, netrapila by som sa tym. Je to len tvoja vec, keby nemali fakt peniaze, tak asi by som nevahala, ale inac…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.10 16:37
aalenka píše:
Osobne bych to neresila nejak radikalne, delat si zlo v rodine neni dobre. Ja vecicky nechci pujcovat proto, ze pouzivanim se opiraji a ztraci svoji hodnotu a budou se mi potom hur prodavat nebo je prodam za min. Timhle bych ji argumentovala. Rekla bych ji, ze promin, ale ja chci vecicky pad dobre prodat a cim budou opranejsi, tim za ne min dostanu. Ja tahle odkoupila vecicky od jedne kamaradky a az je budu mit odnoseny, prodam je zase dal.Nevidim na tom nic spatneho. Tvoje svagrova je zrejme pekne vycurana. Prece neni tak blba, aby nevedela, ze ona to ma pekne zadarminko a ty to kupujes. Jenom te vyuziva.Ale jak pisu, sla bych na to trochu diplomaticky, nakonec by to dopadlo, ze budes ta spatna, ktera je lakoma a jeste vyvolava konflikty.

jenomže ono to tak dopadne at udělám o udělám, naštěstí manžel je na tom stejně, tak to asi hodím na něj, at jí to řekně :oops:

• Citovat
  • Upravit
1995
25.6.10 16:40

Anonymní, nejsi sobecká. Také nerada půjčuji věci (už se celkem bojím toho, jestli po mně bude chtít někdo půjčovat oblečení po dítěti, jsem na to asi málo asertivní), protože se vrátí poškozené nebo se nevrátí vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.10 16:41
jayjay píše:
ahojky, v prvom rade, su to vase vecicky a je na tebe, co s nimi urobis. Nemyslim, ze je to sobectvo. Je trosku chyba, ked si ta holka hned od malicka poziciavala vecicky od teba, zvykla si. Ale i tak, keby mala trosku ferovosti, aspon by som sa na jej mieste spytala na kompenzaciu, ved musi vidiet, ze to nieco stoji.No, bude asi tazke, zvladnut povedat nie, napadlo ma, povedz jej, ze by si vecicky skusila predat, ze to budes ponukat za to a to, ak bude chciet, mozes jej to dat za lacnejsie…
Ak si vsak chces jednoducho vecicky nechat pre dalsie mimi, tak je to ina vec, netrapila by som sa tym. Je to len tvoja vec, keby nemali fakt peniaze, tak asi by som nevahala, ale inac…

jayjay - kdyby byly nějací sociálové asi bych se na to dívala jinak, teda ne že by byly nějak extra bohatí, ale mají na spoustu věcí, ona když kupuje něco pro děti na sebe tak zásadně v sekáči, mě se vždycky udělá rudo před očima když bych jí měla půjčovat svoje věci, zatímco ona chodí kupovat do sekáče i bodíčko za 15 kč, opravdu mi z toho není moc hej že takhle přemýšlím, ale jsem pevně rozhodnutá jí ty věci nepůjčit, děkuju všem za cenné rady

• Citovat
  • Upravit
33315
25.6.10 17:02

Taky bych nepůjčila, hlavně pokud se chovají, jak popisuješ. Já si půjčuju věci jen se svojí tetou a to proto, že ona mi dá po starším, a jaá jí dám zase pro mladší. Ale každá kupujeme i svoje čupr věcičky, tak toho mají kluci potom tak akorát.
Pokud ti ona nic nedala, tak bych se na ni s prominutím vykašlala. Jsou to přece drahé věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.10 17:07

Ahojky, já napíšu pohled trošku z druhé strany. Švagrová má kluka o tři roky staršího než my a občas nám zdarma nechávala svoje věci. Já si teda o nic sama neříkala, ale vždycky jsem byla ráda… Teď nedávno dovezla dvě obrovské kabely oblečení, jestli chci ať si něco vyberu a protože tam bylo dost hezkých a značkových věcí, tak mi řekla že by si představovala tak 500,– Já ji je ráda dala a pak jsem jí ještě dodatečně koupila kapsle do kávovaru, protože jsem ušetřila min. 5× tolik.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat