Jsem špatná žena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.8.11 15:14

S prominutím anonym - manžel mi opravdu chtěl pomoci, vařil večeři, ale v hrozně nešťastném čase, kdy už děti lezly únavou a hlady po stropě. Takže jsem fofrem do nich dotlačila chleba s máslem, hodila je do vany, umyla a uspala. Hodina v trapu. A manžel uražen, že vařil zbytečně! Vždyť mi chtěl pomoct! A já si sedám v půl devátý ke studenýmu! A připomínka, že začít vařit v sedm je špatně? Dřív on neměl čas! :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
5320
29.8.11 15:16

ahoj, tak mě by to, stejně jako jeho, moc trápilo a svému partnerovi bych to řekla, což je dobře, že on udělal. Potíž vidím spíše v tom, že Tvůj zájem o trávení společných chvilek opadl, ne, že by na ně nebyl čas. To by určitě šlo zařídit (babičky, teta na hlídání jednou za čas, hlídání v mateřském centru apod.). Já si myslím, že pokud Ti dva spolu poté, co se mimčo narodí, rapidně uberou na společně strávených chvílích, tak se vztah „musí“ nějak nabourat, dříve či později. Já taky pracuji a mám na starost domácnost, ale jednou za čas cca 14 dní dáme prcka na hlídání babičkám a máme třeba jeden půlden jen pro sebe. Časově se to zvládnout dá. Zkusila bych ho požádat o pomoc při praní, skládání prádla, mytí nádobí, něco, co nemůže „pokazit“ a zato bych mu nabídla čas strávený společně. Navíc, pokud školu dokončuješ, tak bych ho zkoušela navnadit, že jak ji doděláš, budete mít na sebe více času. Ale jak jsem psala na začátku, myslím, že problém je v tom, že Ty nemáš tu „potřebu“, že Tě plně uspokojuje role matky a roli partnerky jsi naprosto odsunula do pozadí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
29.8.11 15:16
chuanitka píše:
Mar__tanka1983 píše:
chuanitka píše:
Můj postoj bude malinko jiný než předchozí názory.
Buď ráda, že ti to řekl. On prostě není spokojený s tím, jak to teď mezi sebou máte. Zkus se nad tím zamyslet a trošku mu vyjít vstříc. (Třeba může udělat nějakou práci místo tebe a v ušetřeném čase půjdete do kina).
Je lepší podchytit případný problém v začátku než v době, kdy už bude pozdě :)

já to třeba vidím podobně - jen mě „naštvalo“ jak místo nabídnutí pomoci si rovnou stěžuje…

jako je to o přístupu, kdyby za mnou přišel, že za mě - vyžehlí, uvaří, povozí kočár, co já vim, abysme pak měli chvilku pro sebe, tak by tím upozornil na situaci a zároveň by rovnou nabídl řešení.
takhle mi to přijde, že, jak bylo psáno, najednou má pocit, že se mu nevěnuje dostatečná pozornost a tak brblá… :think:
Vždyť je to jenom chlap no :mrgreen:

Je to Janek! NO prááávě! :mrgreen: :mrgreen:
jako jo, pravdu máš, ten můj je, a i bude, určitě stejnej, ale i tak si můžu povzdechnout „kristova noho“ :mrgreen: taky takový druhý mimino, ale já ho už varuju dopředu, že dny klidu, míru a nohou nahoře mu končí…že buď bude pomáhat (aspoň tím, že nebude doma zvětšovat bordel) nebo ho vrámci hysterického záchvatu umlátím kojeneckou lahví nebo pokaděnou plínkou :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
29.8.11 15:17

rozhodně nejsi špatná žena, ael být alespoň jednou za čas jen vy dva spolu, vztahu jen prospěje :wink: stejně tak jako jednou za čas má člověk zajít nějak jen sám bez partnera, jen s kamarádkou, přáteli… ono to stačí jednou za měsíc za dva… To si myslím je pro vztah i pro život důležité ale je jasné že ne vždy je to možné ať už z časových nebo finančních důvodů :-? ale jestli jednou za čas nějaký čas pro sebe ušetříte tak to rozhodně nebude na škodu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.11 15:17

Nezlob se na mne, ale nechápu, proč si z toho auta nevylezla a alespoň jim nedala najevo, že je sice ráda vidíš, ale že pospícháte domů?? Na druhou stranu, nejspíš ještě kojíš, tak proč si nevyndala malého z auta, když měl hlad a nešla ho nakojit ke tchýni? Protože bylo osm večer? Na místě tchýně by mne to od tebe teda taky mrzelo a já sama bych se styděla za to, kdybych ani nevylezla auta!!

• Citovat
  • Upravit
14721
29.8.11 15:18
Anonymní píše:
Moc děkuji za takové reakce. Já bych nerada očerňovala svého partnera. On totiž opravdu pomáhá. Jenom poslední dobou řeší to, jak já se nikam nemám. Mě totiž opravdu nenapadne sednout k počítači a začít lustrovat, kde co dávají. Teď jsem se o tom bavili, že z mé strany není vidět žádný zájem o nějakou společnou aktivitou. Ale popravdě řečeno výlety mě moc nebaví (se synem jsme se docela nacestovali do mé školy, takže když můžu jsem raději doma) a s tím se přítel tak nějak smířil. Jen to kino nebo večeře. Vlastně bych mohla být rád. Co by jiná žena za to dala, ale já jsem asi divná. Čas na kino by se asi našel, ale přítel řeší to, že já neprojevuju zájem. Podle něj bych měla právě senout k internetu zjistit, kdy a kde co dávají říct mu to, pak naplánovat hlídání. Přitom si říkám, že když on tolik stojí o společný večer, tak by mohl být on ten aktivní. Dnes jsem si opravdu říkala, že jsem divná a špatná, když nedokážu zařídit ani to kino. Moc děkuju za podporu - Zakladatelka

Divná rozhodně nejsi! Zkus mu to vysvětlit polopatě, jako dítěti, že jsi prostě s dítětem v jednom kole :) A nebo navrhni, ať vymyslí program on, je přece gentleman a romantik a nenechá se někam zvát ženskou ne? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
29.8.11 15:19

anonymní: není divu, že se ti nikam nechce - si prostě očividně vyšťavená ( a třeba si to ani moc sama neuvědomuješ) a pak se ti nechce vůbec nic…asi by to fakt chtělo zvolnit, než se zblázníš a dopadne to na tebe jak balvan - nejsi nějaká superžena… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
Anonymní píše:
Nezlob se na mne, ale nechápu, proč si z toho auta nevylezla a alespoň jim nedala najevo, že je sice ráda vidíš, ale že pospícháte domů?? Na druhou stranu, nejspíš ještě kojíš, tak proč si nevyndala malého z auta, když měl hlad a nešla ho nakojit ke tchýni? Protože bylo osm večer? Na místě tchýně by mne to od tebe teda taky mrzelo a já sama bych se styděla za to, kdybych ani nevylezla auta!!

Ježiši omlouvám se!! tohle patří do jiné diskuse !!!

• Citovat
  • Upravit
4724
hamika píše:
ahoj, tak mě by to, stejně jako jeho, moc trápilo a svému partnerovi bych to řekla, což je dobře, že on udělal. Potíž vidím spíše v tom, že Tvůj zájem o trávení společných chvilek opadl, ne, že by na ně nebyl čas. To by určitě šlo zařídit (babičky, teta na hlídání jednou za čas, hlídání v mateřském centru apod.). Já si myslím, že pokud Ti dva spolu poté, co se mimčo narodí, rapidně uberou na společně strávených chvílích, tak se vztah „musí“ nějak nabourat, dříve či později. Já taky pracuji a mám na starost domácnost, ale jednou za čas cca 14 dní dáme prcka na hlídání babičkám a máme třeba jeden půlden jen pro sebe. Časově se to zvládnout dá. Zkusila bych ho požádat o pomoc při praní, skládání prádla, mytí nádobí, něco, co nemůže „pokazit“ a zato bych mu nabídla čas strávený společně. Navíc, pokud školu dokončuješ, tak bych ho zkoušela navnadit, že jak ji doděláš, budete mít na sebe více času. Ale jak jsem psala na začátku, myslím, že problém je v tom, že Ty nemáš tu „potřebu“, že Tě plně uspokojuje role matky a roli partnerky jsi naprosto odsunula do pozadí :nevim:

nečetla jsem vše tak nevím jak to teda fakt je ale odsunout roli partnerky (milenky, ženy) je fakt špatně, souhlasím s tím že to vztah může hodně nabourat, pokud se to neřeší tak až nevratně :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.11 15:26

Také máme zrovna rok, hlídání 100 km vzdálené a i když jsme teď měli babičku doma a mohli někam vyrazit sami, tak k tomu nedošlo (a jak jsem slibovala kino a večeři a muchlování !!!!). Já prostě kolikrát večer vytuhnu rovnou s miminem už v 8, protože vstává nejčastěji kolem půl šesté ráno a když s malým babička někam vyrazila a doma byl klid, tak jsem si ho ukradla pro sebe - přelouskala knížku co jsem dostala k vánocům, ležela u TV a pročítala časopisy - prostě jsem vypnula. Manželovi jsem se omluvila, uznala, že ho zanedbávám (sex je u nás na pořadu tak max 1× za měsíc :lol: ), slíbila mu, že teď už to bude snad jen lepší a že si to jistě ještě vynahradíme :mrgreen: Uznal to a chápe, myslím je důležité si o tom všem říct. Je zlatý.

• Citovat
  • Upravit
12978
29.8.11 15:50
chuanitka píše:
Můj postoj bude malinko jiný než předchozí názory.
Buď ráda, že ti to řekl. On prostě není spokojený s tím, jak to teď mezi sebou máte. Zkus se nad tím zamyslet a trošku mu vyjít vstříc. (Třeba může udělat nějakou práci místo tebe a v ušetřeném čase půjdete do kina).
Je lepší podchytit případný problém v začátku než v době, kdy už bude pozdě :)

Mám stejný názor..
My též nikam moc nechodíme, ale nevadí nám to..
Kdyby mi partner něco takového naznačil, spíš bych se zatetelila štěstím, že o mě stojí sám o sobě a né jen o jako součást rodiny, prostě jako o ženu..Pro mě by ten zájem byl pozitivní a snažila bych se mu alespon částečně vyhovět..

Když si tu žena stěžuje ,že manžel příjde z práce a sedne k tv či pc a nic nepodnikají, tak je to automaticky vůl, ale když si postěžuje muž, tak žena je chudinka co nemá na nic čas??
nevím jak to mají s hlídáním, ale opravdu bych nepřehlížela to, že partner je v nějakém směru nespokojený..to se nevyplácí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
29.8.11 21:44
:palec:
Mar__tanka1983 píše:
kristova noho… řekni manželovi, že jak máš chodit po kinech, když si v jednom kole, starost o roční mimčo, příprava do práce a ještě škola??? kolik má milostpán pocit, že má den hodin?
a ještě v tobě vyvolává pocit, že TY jsi špatná partnerka??
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
29.8.11 21:52

Ahoj Zakladatelko,
na rozdíl od některých přispěvovatelek jsem na tvojí straně :palec: (plus klobouk dolu za VŠ a práci při ročním mimču :potlesk: )
Nicméně i tak jsem přesvědčená o tom, že i přes odpor se budeš muset k akci dokopat. Nic jinýho ti asi nezbejvá, pokud se nechceš dostat do spirály vedoucí k nalomení partnerskýho vztahu. Začne to kvůli „prkotině“ typu kino a může to končit hádkama krz dítě.

Takže vycházejme z toho, že prostě kino se konat bude muset, holt no.
Další krok je ten, směrovat to tak, aby to tebe co nejmíň zatěžovalo a co nejsnáz se to zorganizovalo.
Jestli můžu přidat svojí invenci, tak teď běží upoutávka na podle mýho soudu kvalitní film Strom života (oceněný Zlatou palmou Cannes, Brad Pitt etc. - více zde http://www.csfd.cz/…trom-zivota/). Mrkni do pgmu vašeho kina, domluv předběžně umístění prďoly a na ten den se jednoduše těš, mluv o něm s partnerem. Hele - třeba to nakonec ON SÁM zabojkotuje a nikam se nepůjde a budeš z obliga, že kvůli tobě se nikam nechodí, ne? :mrgreen: Ale to jen taková hypotetická odbočka ad absurdum.

Pokud jsi ty, kterýmu vyhovuje vše dopředu plánovat, klidně si určete, že třeba každou druhou středu v měsíc se prostě jde - někdy kino podle programu, někdy večeře, někdy jen procházka při západu slunce, nebo skvoš, bezén, sauna, koncert, dívadlo, projížďka na kole … cokoliv, hlavně jen vy dva sami pro sebe. Oznamte to dopředu hlídači mimča, ten se taky může dopředu přizpůsobit a těšit se, žádný stresy a překvápka.
Každopádně neposílej svýho drahýho hned k šípku, přestože jsi určitě hodně vyčerpaná, přetažená, je toho na tebe teď naložeho hodně najednou - paradoxně o to víc možná potřebuješ day-off, přehodit výhybku na chvilku a bejt zas „jako za mlada“, ne?

Chápu tvoje pocity, že jsi ráda mámou, a to mámou na 100% kapacit pro svý dítě. Taky to tak mám a nepřipadám si kvůli tomu nějak omezovaná. Dělám nárazově na částečnej úvazek, jsem za to vděčná, že mám takovou příležitost vypadnout z mateřský a bejt zase ve starých kolejích v zaměstnání, ale i tak bych stejně nejradši vždycky doma s malým.
S manželem moc času jen sami dva na sebe nemáme (spíš jen tak po kapičkách sosáme sem tam minutky během dní), ale on je naštěstí taky taková „mamka“ a nejradši s náma společně, jsme naštěstí oba už hooodně vybouřený z mládí a teď jsme rádi doma jako pecky :hug: Ale chápu tvýho partnera, že se mu nelíbí, aby se příchodem potomka život razantně smrsknul o oblíbený aktivity.

Jak se říká: s chutí do toho a půl je hotovo. S chutí si vyraž do kina a ono to tak hrozný nebude, jak se ti to možná dneska zdá. Držim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jrk
494
30.8.11 11:48

Dokud se nenaucis mit sama sebe rada, nikdo ti nepomuze. Navstiv psychologa, nebo nejakou meditaci.
Jsou i cviceni kterymi si vybudujes osobnost a sve vlastni ja. Ovsem s tim ti mohou pomoct teprve az budes chtit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
30.8.11 13:47
Anonymní píše:
Maminky, manželky, ženy, potřebovala bych poradit a zároveň se vypovídat. Omlouvám se za anonym.
Připadám si jako špatná žena - partnerka. S přítelem vychováváme ročního synka. Dokončuji VŠ a začínám se připravovat na novou práci, kam nastupuji od září (pár hodin měsíčně), ovšem už nyní je to časově náročné - stáže, školení. Což mě nevadí, mě má práce a škola naplňuje. Zatím stíhám domácnost, syna i to ostatní. Problém je však tento - mám velmi málo času na partnera. Já přijímám tak nějak normálně, že na sebe máme málo času. Oba toho máme hodně, ale přítel (který je milující a úžasný) má takové připomínky. Jako, že nikam spolu nechodíme, že se málo angažuju do společných aktivit např. kino. Má pravdu. Opravdu mi příjde méně důležité trávit volný čas jenom spolu. Jsem máma a to pro mě moc znamená. Nevnímám jako újmu, že spolu nejdeme do kina. Fungujeme jako rodina. Společně se věnujeme synovi a to je pro mě to nejdůležitěší. Ano, ráda bych se zašla podívat na nějaký film, ale nelpím na tom. Jak to máte vy? Věnujete se svému partnerovi? Jsem opravdu špatnou partnerkou? Chodíte někam jenom spolu? Moc prosím o rady i zkušenosti. děkuji

ja mela tohle s exmanzelem, citil se porad tak, jako by byl svobodny, pronasel mezi kamarady to, ze „ostatni jsou uz otcove rodin (v te dobe jsme uz meli dite) a nikdo se mnou nechce chodit na pivo, to je hrozne“, tak na nej ostatni koukali docela blbe a skoncilo to tak, ze ne, ze ja jsem spatna matka, ale on je spatny otec od rodiny a partner a ja se s nim rozvedla.

Nepreji Ti to same, ale mel by si chlapec uvedomit, ze mate nejake povinnosti (krasne) a ze jste uz rodina, takze se mate oba jako rodice chovat a ze, co slo za svobodna lehce, ted nejde vubec nebo jenom komplikovane. A ze toho mas hodne. On by Ti mel spis pomahat a ne Te takhle stresovat.

Je to nedospely sobec a jestli se nevzpamatuje rychle, tak uz nikdy. Ja doufala, ze exmanzel se uvedomi s narozenim maleho, ale nestalo se. Tak jsme sli od sebe, ja si nasla noveho partnera (spis on me) a ted jsem naprosto stastna a vim, co je to zodpovedny a milujici chlap a ne pritez, co me jenom stresovala, nevenovala se rodine a co se tvaril jako nabob, co chce mit zenskou jenom pro sebe.

Vydrz, preji Ti, aby to skoncilo podle Tvych predstav a kdyz ne, tak mi ver, ze zivot tim nekonci.. :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky