Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
kristova noho… řekni manželovi, že jak máš chodit po kinech, když si v jednom kole, starost o roční mimčo, příprava do práce a ještě škola??? kolik má milostpán pocit, že má den hodin?
a ještě v tobě vyvolává pocit, že TY jsi špatná partnerka??
Chlapeček trošku zapomněl, že už je tatínek a jeho partnerka maminka. A že tudíž ani jeden, ani druhý už nemůžou být 100% jen partnery. Že z této role jim % ubírají ty další. A nechci křivdit tatínkům, ale maminkám teda dost! A když si k tomu přidají ještě další aktivity … Oni si snad chlapi někdy myslí, že když se z ženy stane matka … tak snad i jejich!
Jestli ti nezávidí. Že sám se nudí, cítí se tebou nedoceněný, bůh ví. Jestli nežárlí. Ne na někoho, ale na něco. Právě na tvé aktivity. Že jsou ti přednější než on. Vžyť ale nejde o to, že by byly přednější, jsou prostě tak nějak současně vedle!
To se zvládnout všechno nedá, všechny ty role a funkce na 100%. Buď v klidu. Nejsi chobotnice. Nejsi špatná žena. Jsi úplně normální žena. ![]()
Nechodíme, pořádně nemáme hlídání a když už si ho domluvíme a chcem někam jít, zpravidla onemocní buď jeden z nás, nebo prcek…
![]()
no, jinak si myslím, že když jednou za čtrnáct dní dáte prcka k babičkám, tak ty dvě hodinky na nějakou společnou akci byste vyšetřit mohli - a ty si navíc taky odpočineš..... ![]()
já to mám naopak, tzn. že tohle vyčítám manželovi já…takže za mě…zkus jednou za čas najít chvíli na společný čas…vím, jak to trápí
kate02 píše:
Nechodíme, pořádně nemáme hlídání a když už si ho domluvíme a chcem někam jít, zpravidla onemocní buď jeden z nás, nebo prcek…![]()
To je naprostá klasika. Zejména když se domluvíme s přáteli, známými, které jsme roky neviděli a kteří bydlí přes půl republiky. A den předtím, přes veškeré ujišťování, že konečně jo, tak dítko dostane neštovice … Opět dodávám - NORMÁLKA. Ne výjimka. To je běžné, to je prostě fakt.
Můj postoj bude malinko jiný než předchozí názory.
Buď ráda, že ti to řekl. On prostě není spokojený s tím, jak to teď mezi sebou máte. Zkus se nad tím zamyslet a trošku mu vyjít vstříc. (Třeba může udělat nějakou práci místo tebe a v ušetřeném čase půjdete do kina).
Je lepší podchytit případný problém v začátku než v době, kdy už bude pozdě ![]()
no… ono mít manžela a dítě je kolikrát stejné, jako mít dvě děti… a to starší žárlí, že se věnuješ tomu mladšímu, chlap by to samozřejmě nepřiznal, ale podle mě to tak je… byl zvyklý na pozornost a péči a jediná pozornost, které se mu dostává teď, je „dojdi koupit plíny, zas už docházejí“… to je samo řečeno s nadsázkou, ale prostě muž by tě chtěl mít chvíli jenom pro sebe jako to bývalo dřív… ![]()
Já ti nechci radit, co máš a nemáš dělat, nevím, jaké máš možnosti hlídání atd., ale podle mě být rodina neznamená jenom se věnovat dítěti, ale i jeden druhému ![]()
Nooo, tak babičky můžou určitě občas pohlídat amůžete trávit společně ty dvě hodinky.....
Na druhou stranu souhlsím s tím, že jsi holt v jednom kole! Malé dítě a ještě studium! Ti chlapi jsou opravdu jak malí!
chuanitka píše:
Buď ráda, že ti to řekl. On prostě není spokojený s tím, jak to teď mezi sebou máte. Zkus se nad tím zamyslet a trošku mu vyjít vstříc. (Třeba může udělat nějakou práci místo tebe a v ušetřeném čase půjdete do kina).
Je lepší podchytit případný problém v začátku než v době, kdy už bude pozdě
já to třeba vidím podobně - jen mě „naštvalo“ jak místo nabídnutí pomoci si rovnou stěžuje…
jako je to o přístupu, kdyby za mnou přišel, že za mě - vyžehlí, uvaří, povozí kočár, co já vim, abysme pak měli chvilku pro sebe, tak by tím upozornil na situaci a zároveň by rovnou nabídl řešení.
takhle mi to přijde, že, jak bylo psáno, najednou má pocit, že se mu nevěnuje dostatečná pozornost a tak brblá… ![]()
nechodíme nebot mladší sny je hodně kojený a závislák na mě a i kdyby se hlídání našlo tka kvůli němu to zatím nejde časem vyrazíme…není na škodu si jen ve dvou odpočinou od dětí domácnosti od práce…
Mar__tanka1983 píše:chuanitka píše:
Je lepší podchytit případný problém v začátku než v době, kdy už bude pozdějá to třeba vidím podobně - jen mě „naštvalo“ jak místo nabídnutí pomoci si rovnou stěžuje…
jako je to o přístupu, kdyby za mnou přišel, že za mě - vyžehlí, uvaří, povozí kočár, co já vim, abysme pak měli chvilku pro sebe, tak by tím upozornil na situaci a zároveň by rovnou nabídl řešení.
takhle mi to přijde, že, jak bylo psáno, najednou má pocit, že se mu nevěnuje dostatečná pozornost a tak brblá…
Vždyť je to jenom chlap no ![]()
Moc děkuji za takové reakce. Já bych nerada očerňovala svého partnera. On totiž opravdu pomáhá. Jenom poslední dobou řeší to, jak já se nikam nemám. Mě totiž opravdu nenapadne sednout k počítači a začít lustrovat, kde co dávají. Teď jsem se o tom bavili, že z mé strany není vidět žádný zájem o nějakou společnou aktivitou. Ale popravdě řečeno výlety mě moc nebaví (se synem jsme se docela nacestovali do mé školy, takže když můžu jsem raději doma) a s tím se přítel tak nějak smířil. Jen to kino nebo večeře. Vlastně bych mohla být rád. Co by jiná žena za to dala, ale já jsem asi divná. Čas na kino by se asi našel, ale přítel řeší to, že já neprojevuju zájem. Podle něj bych měla právě senout k internetu zjistit, kdy a kde co dávají říct mu to, pak naplánovat hlídání. Přitom si říkám, že když on tolik stojí o společný večer, tak by mohl být on ten aktivní. Dnes jsem si opravdu říkala, že jsem divná a špatná, když nedokážu zařídit ani to kino. Moc děkuju za podporu - Zakladatelka
Ubrala bych na domácnosti a přidala na partnerovi…
Je super, že toho tolik stíháš, ale nedivím se, že mu chybí společně trávený čas. Bez něj to nejde.
Ale špatná žena rozhodně nejsi ![]()
Maminky, manželky, ženy, potřebovala bych poradit a zároveň se vypovídat. Omlouvám se za anonym.
Připadám si jako špatná žena - partnerka. S přítelem vychováváme ročního synka. Dokončuji VŠ a začínám se připravovat na novou práci, kam nastupuji od září (pár hodin měsíčně), ovšem už nyní je to časově náročné - stáže, školení. Což mě nevadí, mě má práce a škola naplňuje. Zatím stíhám domácnost, syna i to ostatní. Problém je však tento - mám velmi málo času na partnera. Já přijímám tak nějak normálně, že na sebe máme málo času. Oba toho máme hodně, ale přítel (který je milující a úžasný) má takové připomínky. Jako, že nikam spolu nechodíme, že se málo angažuju do společných aktivit např. kino. Má pravdu. Opravdu mi příjde méně důležité trávit volný čas jenom spolu. Jsem máma a to pro mě moc znamená. Nevnímám jako újmu, že spolu nejdeme do kina. Fungujeme jako rodina. Společně se věnujeme synovi a to je pro mě to nejdůležitěší. Ano, ráda bych se zašla podívat na nějaký film, ale nelpím na tom. Jak to máte vy? Věnujete se svému partnerovi? Jsem opravdu špatnou partnerkou? Chodíte někam jenom spolu? Moc prosím o rady i zkušenosti. děkuji