Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nedávno jsem to řešila taky, mně vyslechli, jeho nemohli 3/4 roku najít, dluh pořád narůstal. Pak mi volali, že ho mají a jestli mi mezitím něco nezaplatil. Vyslechli ho a pustili. Asi aby ho pak mohli hledat znovu ![]()
Ptala jsem se, jak to bude probíhat dál a prý to předají Státnímu zastupitelství a oni pak k soudu a ten rozhodne i bez něho, ve zrychleném řízení. Jeho policie taky musí vyslechnout.
Napíšu ti jak jsem to měla já. Zašla jsem na PČR a podala tr.o. Asi za měsíc mi od nich přišel dopis, že to poslali na soud. Tak jsem čekala, čekala, čekala, 2 měsíce nic…3 nic…ani nevím po kolika měsících(snad po 10ti měsících) mi to nedalo a zašla se na socku zeptat jak dál a kdy mi jako něco přijde. Takže bylo soudem rozhodnuto během měsíce od doručení tr.o. ale jejich povinnost mi to oznámit není
Údajně byl na výslechu. Byl odsouzen, dostal podmínku. A hádej jestli platil
neplatil. Takže znova celý kolotoč
Byl odsouzen-vězení(ale slíbil komisaři, že bude platit tak ho nezatkli
). A hádej
Platil 4 měsíce. Jeden měsíc mi dokonce poslal alimenty 3×
Heč
Komisař mi volal v dubnu(to bylo jak začal platit) a říkal, že mi ex musí zaplatit vše co mi dluží od toho prvního soudního rozhodnutí po to druhé(to co mi dluží před tím, za co dostal podmínku, údajně nemůžu řešit, prtože za to už odsouzen byl
) A teď zase neplatí… Takže já musím opět čekat 4 měsíce jestli se uráčí zaplatit a pojedu to nanovo
A nevím co s tím dluhem, když už za to odsouzen byl
Hlavně, že jsem ho minulý týden viděla. Tlustý je jak něco takže se asi tak špatně nemá(vždycky býval spíš hubeňour). No, asi jsem ti moc neporadila, že
udělej to jako já a zajdi se na sociálku poradit, tam budou vědět nejlíp ![]()
ww píše:
Napíšu ti jak jsem to měla já. Zašla jsem na PČR a podala tr.o. Asi za měsíc mi od nich přišel dopis, že to poslali na soud. Tak jsem čekala, čekala, čekala, 2 měsíce nic…3 nic…ani nevím po kolika měsících(snad po 10ti měsících) mi to nedalo a zašla se na socku zeptat jak dál a kdy mi jako něco přijde. Takže bylo soudem rozhodnuto během měsíce od doručení tr.o. ale jejich povinnost mi to oznámit neníÚdajně byl na výslechu. Byl odsouzen, dostal podmínku. A hádej jestli platil
neplatil. Takže znova celý kolotoč
Byl odsouzen-vězení(ale slíbil komisaři, že bude platit tak ho nezatkli
). A hádej
Platil 4 měsíce. Jeden měsíc mi dokonce poslal alimenty 3×
![]()
![]()
Heč
Komisař mi volal v dubnu(to bylo jak začal platit) a říkal, že mi ex musí zaplatit vše co mi dluží od toho prvního soudního rozhodnutí po to druhé(to co mi dluží před tím, za co dostal podmínku, údajně nemůžu řešit, prtože za to už odsouzen byl
) A teď zase neplatí… Takže já musím opět čekat 4 měsíce jestli se uráčí zaplatit a pojedu to nanovo
![]()
![]()
A nevím co s tím dluhem, když už za to odsouzen byl
![]()
![]()
Hlavně, že jsem ho minulý týden viděla. Tlustý je jak něco takže se asi tak špatně nemá(vždycky býval spíš hubeňour). No, asi jsem ti moc neporadila, že
udělej to jako já a zajdi se na sociálku poradit, tam budou vědět nejlíp
Odsoudit ho za ty měsíce co neplatil a byl odsouzený už znova nemůžou, ale ty můžeš dát návrh na výkon rozhodnutí (exekuce). To jsou dvě na sobě nezávislé věci.
Exekuci už mám taky vyzkoušenou
Je „bezdomovec“ takže takhle zmůžu prd ![]()
laducha píše:
Nedávno jsem to řešila taky, mně vyslechli, jeho nemohli 3/4 roku najít, dluh pořád narůstal. Pak mi volali, že ho mají a jestli mi mezitím něco nezaplatil. Vyslechli ho a pustili. Asi aby ho pak mohli hledat znovu
Ptala jsem se, jak to bude probíhat dál a prý to předají Státnímu zastupitelství a oni pak k soudu a ten rozhodne i bez něho, ve zrychleném řízení. Jeho policie taky musí vyslechnout.
hm tak to abych zacala loupat detem na veceri omitku
hele a uz si mela ten soud?muzu se zeptat jestli si alespon neco z neho nakonec dostala?ja o tom silne pochybuju,ale treba se vzpamatuje ![]()
ww píše:
Exekuci už mám taky vyzkoušenouJe „bezdomovec“ takže takhle zmůžu prd
Hm, tak jenom podávat trestní oznámení dokola, třeba ho to trochu postraší.
ww píše:,,bezdomovec" je i ten nas ,,,tatinek,,,
marra píše:ww píše:,,bezdomovec" je i ten nas ,,,tatinek,,,
a ofiko rozhodne nikde nedela,exekuce je naprd,hele a o tom rozhodnuti soudu ti rekla na socce?jinak ex se prochazel se zmrzlinkou v ruce po plazi u vody,a oni ho nemuzou najit
![]()
Měla sis napsat jejich služební čísla a podat stížnost.
marra píše:ww píše:,,bezdomovec" je i ten nas ,,,tatinek,,,
a ofiko rozhodne nikde nedela,exekuce je naprd,hele a o tom rozhodnuti soudu ti rekla na socce?jinak ex se prochazel se zmrzlinkou v ruce po plazi u vody,a oni ho nemuzou najit
![]()
Tam mi řekla, že se zpravidla rozhoduje velmi rychle a dala mi číslo na podatelnu. Já tam zavolala, řekla jí číslo sp. které jsem měla v dopise od PČR a ona mi řekla, že už to bylo dávno rozhodnuto a že jim mám poslat kolek z žádostí o zaslání rozhodnutí(nebo tam osobně zajet) a oni mi ho pošlou. Mojeho taky tak podobně hledali, bydlí 3 km od policie, pár policajtů jsou jeho kámoši ze stejné vesnice a ze základky…jojo to se takový člověk těžko hledá
![]()
Zdravím všechny. Když tady tak pěkně diskutujete o alimentech, mám dotaz, který si dovolím připojit. Když ex odsoudí za neplacení alimentů, tak za tu dobu, co sedí, platí výživné stát? Někde jsem to tu četla na diskusi, ale moc tomu nevěřím. (Bývalý mi opět dluží rok dozadu, o exekuci jsem už požádala a přemýšlím, co tak ještě proto můžu udělat).
Policajt mi říkal, že ne
Pokud vězeň pracuje tak se mu to strhává z platu, pokud nepracuje…(doplň)
Já už si z toho dělám srandu, protože to je tak směšné, že to směšnější být ani nemůže a navíc když se to zkombinuje s velmi „ochotnými“ policajty, to je teprve výhra
![]()
Jo, je to síla. Hlavně, když si vzpomenu, že když jsme se rozváděli, tak dokázal dceru (tehdy 7 let) a sociálku natolik zpracovat, že jsem musela souhlasit se střídavou péčí, jinak by nás nerozvedli. Nedávno jsem četla, že ten rok byly svěřeny děti do střídavé péče v 50 případech v celé ČR. A já jsem zrovna měla štěstí na „pokrokovou“ soudkyni. No, střídavka nám vydržela cca rok, dcera už je u mě a postupně za ty roky natolik prozřela, že se někdy musím exíka téměř zastávat, když o něm mluví… ![]()
Marra: Držím ti palce ![]()
Vyřídím telefonát a pak ti ohledně tvého dotazu písnu SZ (nechci to psát veřejně, protože to není má osobní zkušenost, ale zkušenost „z rodiny“) ![]()
Palina.zl píše:
Marra: Držím ti palce
Vyřídím telefonát a pak ti ohledně tvého dotazu písnu SZ (nechci to psát veřejně, protože to není má osobní zkušenost, ale zkušenost „z rodiny“)
Pavliii
ses zlatko ![]()
Prosím dcérečky o radu
Začátkem června,jsem podala trestní oznámení,na otce mych detu vuci neplaceni vyzivneho..ale doted jsem neobdrzela zadny dopis,abych se dostavila k soudu apod.ja sama jsem byla na vyslechu,ale pochybuju ze on se dostavil,akorat vim ze ho hledaji,je celostatne hledany,nikde ani po nem stopa(ja ho videla NAHODNE u vody,rekla jsem to ihned mistnim policistum,ti me usadily,ze to muze rict kazdy,a ze maji neco rozdelaneho(staly u auta,pozorovalui vodu),ze se pak p onem mrnou..no samo ze se na to vys..no ale k tematu,zajima me kdyz on se nedostvi k vyslechu,probehne soud tedy i bez vyslechu?a posunese o hodne cekaci doba?zda se mi ze uz cekam vecnost,a samo ze deti chteji jst ze
dluzi uz 78TISIC,a stal se nic nedeje