Jsem špatná žena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2725
30.8.11 15:23

Já naprosto chápu pocity zakladatelky. Taky mám dítě, školu, práci, teď jsme se přestěhovali do staršího bytu, který zároveň rekonstruujeme a bydlíme v něm, takže naprostý chaos. Hlídání nemáme žádné. Veškeré síly věnuju dítěti a urdžení „provozu“. Na manžela nestačím. Po prvním roce brblal stejně jako Tvůj, chyběla mu moje pozornost (nedivím se). Kolem druhého roku dítěte jsme dali dovolenou jen ve dvou a ujasnili si, že je vlastně všechno jako dřív, klape nám to, máme se rádi, jen těch povinností je na nás moc. Snažíme se to zorganizovat lépe a nic si nevyčítat (někdy to nejde). Já jen, že mi to přijde normální, že to tak mají všichni. (Známá má zase perfektní domácnost, láskyplný vztah s manželem, ale věnuje mnohem méně času dětem). Je to vždy jen o nastavení priorit. Když tě to trápí, zkus počíst něco o timemanagementu, trochu mi to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
1.9.11 23:27

ema: myslím že nedospělý sobec jsou docela silná slova 8-o rodina nerodina člověk si prostě odfrknout potřebuje i když to tak zprvu necítí… pak už může být taky pozdě a rodiče sakra potřebují čas sami pro sebe… i kdyby to mělo být jednou za dva měsíce… on je rozdíl jestli po ní to „kulturno“ vyžaduje jednou týdně a nebo jestli to vyžaduje proto že to není vůbec. Například moje kamarádka (dvě děti, 4 roky a 8 měsíců) má s mužem každý jednou týdně svůj večer, ona má úterky on středy, tohle se teda týká osobního volna. ale úplně stejně to jde udělat s „volnem pro dva“ třeba každou první sobotu v měsíci. Nevidím na tom nic sobeckého…naopak to vidím jako velmi důležitou součást vztahu dvou lidí… to že se narodí dítě neznamená že totálně končí osobní a milenecký život přece 8-o bohužel to tak mnoho žen vidí a bohužel bych řekla že je to jedna z věcí proč vztahy krachují :roll:

edit: nicméně samozřejmě tohle vše závisí taky na tom co píšu níže, rozdělení povinností a ne že vše visí na ženě…

Příspěvek upraven 01.09.11 v 23:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
1.9.11 23:28

žena přestává být ženou a člověkem a stává se pouze matkou a to je prostě špatně ať se to někomu líbí nebo ne… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
1.9.11 23:29
nnada píše:
Já naprosto chápu pocity zakladatelky. Taky mám dítě, školu, práci, teď jsme se přestěhovali do staršího bytu, který zároveň rekonstruujeme a bydlíme v něm, takže naprostý chaos. Hlídání nemáme žádné. Veškeré síly věnuju dítěti a urdžení „provozu“. Na manžela nestačím. Po prvním roce brblal stejně jako Tvůj, chyběla mu moje pozornost (nedivím se). Kolem druhého roku dítěte jsme dali dovolenou jen ve dvou a ujasnili si, že je vlastně všechno jako dřív, klape nám to, máme se rádi, jen těch povinností je na nás moc. Snažíme se to zorganizovat lépe a nic si nevyčítat (někdy to nejde). Já jen, že mi to přijde normální, že to tak mají všichni. (Známá má zase perfektní domácnost, láskyplný vztah s manželem, ale věnuje mnohem méně času dětem). Je to vždy jen o nastavení priorit. Když tě to trápí, zkus počíst něco o timemanagementu, trochu mi to pomohlo.

ono to není jen o prioritách ale i o umění si rozdělit povinnosti…

Příspěvek upraven 01.09.11 v 23:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
1.9.11 23:31

pokud ten chlap brble že ženská na něj nemá čas ale přitom všechno visí na ní tak by ho měla kopnout aby se probral, pokud doma funguje tak by to chtělo třeba jen trochu přeorganizovat povinnosti. Rozhodně to chce komunikaci a ne čekat že to tomu druhému dojde nebo furt jen něco vyčítat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí