Jsem tak hodná, až jsem blbá?

Anonymní
3.8.13 12:31

Jsem tak hodná až jsem blbá?

Zdravím všechny, omlouvám se za anonymitu ale problém je z rodinný.

K věci seděla jsem předevčírem s kamarádkou a říkala jí svůj příběh a problémy se sestrou… a ona na mě zírá a povídá ty jsi fakt tak hodná až jsi blbá :think:

Abych upřesnila problém, můj otec (jen můj sestra má jiného) žil s mou babičkou v malém domečku, domek byl psán na babičku. Oba byli těžcí alkoholici, měli dva psi a hromadu koček, v domě se nedalo snad ani žít dle mého, všude byly výkaly, plíseň, binec, pytle s odpadky, starým oblečením apod. Jezdila jsem tam za nimi 2× týdně, vozila jídlo pro ně, nakupovala jim a starala se i psy. Celé těhotenství jsem byla na nemocenské takže můj příjem byl opravdu žalostný, platila jsem vše vlastně z příjmu přítele. Párkrát si vzala tátu k sobě domů aby se vykoupal najedl a vyspal trochu v teple. Doma si netopil a tak se několikrát stalo, že mu zmrzlo u gauče i pivo 8o Před dvěma rokama táta onemocněl, našli ho sousedi ležet u domu, odvezla ho rychlá. Jezdila jsem za ním do nemocnice, starala se o babičku a psy jsem nechala odvézt do útulku. Moje sestra v této době přijela po x letech za babičkou 8o Ukecala jí, nakoupila jí alkohol, který ode mě babička nedostala a jezdila tam tak abych já to nevěděla. Babička nakonec darovací smlouvou nechala dům napsat na sestru. (vlastně ani nejsou příuzné) sestra jí za to slíbila 100tis ze kterých jí nakonec nedala ani 30 :cert: Já jsem lítala jak blbec v době kdy malé bylo pár týdnů, po nemocnicích nákupech, zařizovala sociální pracovnice apod… Když malé bylo pět měsíců táta zemřel, na akutní zápal plic s deliirním stavem… :,( Zařizovala jsem pohřeb sama, platila ho sama, byla jsem na něm úplně sama… Když jsem babičce jela říci co se stalo jediné co mi na to řekla bylo, „já nic platit nebudu“ 8o Byla jsem v šoku, já jí povím, že jí umřel syn a ona mi řekne že nic platit nebude 8o Od té doby jsem babičku neviděla ségra jí šoupla do pečovateláku a nazdar…
Se sestrou jsem se nebavila dlouho, ale po roce mě to přešlo… Teď si ona chodí se značkovém oblečení, na tátově hrobě nebyla ani jednou, našla si nový byt a dům po otci rozebírá a prodává…Přišla za mnou jestli jí pomůžu, že je finančně v háji, půjčila jsem jí, dovezla jí oběd, peru jí oblčení a teď za mnou přišla jestli jí nepůjčím na pračku :roll: Zvažuji to, ale přijdu si jak dlouhá naivní husička co stále skáče jak všichni pískají, pomáhá všem z rodiny a nic z toho nemá jen problémy, placení a starosti…

Asi jsem se chtěla vypsat? a zeptat na názor toho jak by jste se zachovaly vy? Jsem měkoň to vím, ale přece jen to moje sestra :roll: Už jen jak to píšu tak si připadám jak blb… omlouvám se délku a děkuji všem co to dočetly až sem :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64
3.8.13 12:34

Já bych ji teda nepujcila nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
3.8.13 12:39

Je to sice ségra, ale nepůjčila. Sama píšeš, jak krásně (myšleno ironicky) se k tobě zachovala, v podstatě ti za tvými zády vyfoukla barák a ty jí chceš ještě půjčovat. Jsi strašně hodná a jak kamarádka řekla, až blbá. Promiň :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
3.8.13 12:40

Přijde mi, že jsi jako jejich otrok u kterého ví, že vždy pomůže. Já jsem jiná povaha než ty. Poslala bych je do pr… a žila si svůj život a vsaď se, že bych ti bez nich bylo lépe. Bohužel rodinu si nevybereš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15088

Nemám sestru, takže nemohu posoudit, nicméně, jsem přesvědčena, že bych jí poslala tam, kde je pořád tma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

Tak jestli máš peníze na rozhazování, tak jí tu pračku určitě kup, myslím, že o půjče nebude moct být řeč, zkrátka prachy odevzdáš a neuvidíš.
Osobně bych nikomu nic nepůjčila, jako fajn, bavit se můžem, ale na sesterství s výhodami bych nehrála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998

Nepujcila bych ani nahodou, at proda znackovy hadry, koupi si u tamanu a z nasetrenych penez si pracku koupi, nebo at proda ten barak,..nebo si u notare nechat sepsat vse, cos ji pujcila a ted pujcis a pokud ti to nevrati do toho a toho data, budes moc pristoupit k exekuci majetku..Ja vim, je to drsny, kdyz je to segra, ale ona jinak nepochopi, ze dluhy se splaci a ze ne kazdy ji skoci na spek..Ja to takhle udelala s brachou (ma taky jinyho tatu) a ted mame docela fajn vtah, on vi, ze ja mu dam najist, necham ho vykoupat, pripadne prespat, ale penize mu proste nedam, ani nepujcim, hned by je prolil hrdlem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aminkadf
3.8.13 12:42

Ani omylem! Žádná pujčka… A už vubec ne za to co udělala ( s barakem po tvém otci atd.)

Chce to pevnou vuli a říkat NE!

Držím palce :hug:

• Citovat
  • Upravit
750
3.8.13 12:42

Takze dej si poradny pruplesk, sestre nic nedavej a absolutne nic nedelej. Pro jistotu at te propleskne i pritel ten musi mit svatou trpelivost. Jaky vedes rodinny zivot kdyz sestre delas sluzku. Zadne prachy a priste ani zadne prace, proste nejak nemas cas. A zacni zit pro sebe. A kdyz chces pomahat tak je spousta organizaci, kde prijimaji dobrovolniky a verim, ze te tato prace bude hrat u srdce a neudela na tebe nikdo podraz jako tvoje sestra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.13 12:48

Máte pravdu vážně si přijdu jak blbec… :( peněz opravdu moc nemáme, né že by jsme válčili s každou korunou, ale měsíčně se mi povede ušetřit max dva tři tis do hrníčku „pro jistotu“

@Minki Děkuji… toto je vážně dost výstižné, angažuji se v několika organizacích, dělám sbírky apod… Asi se fakt snažím být nějaká matka Tereza či co :| Musím se naučit tu hranici kdy ano a když už prostě ne… Snažím se pomáhat nejen rodině, ale pak mám akorát pocit, že to dělám na úkor vlastní rodiny… A přítelova svatá trpělivost? Abych byla upřímná o spoustě věcech vůbec nemá tušení :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.13 12:49
@Shellyss píše:
Přijde mi, že jsi jako jejich otrok u kterého ví, že vždy pomůže. Já jsem jiná povaha než ty. Poslala bych je do pr… a žila si svůj život a vsaď se, že bych ti bez nich bylo lépe. Bohužel rodinu si nevybereš.

Asi máš pravdu… rodinu si člověk nevybírá to je fakt, ale když moje celá rodina je přes peníze kromě mě… Nepřepočítávám vše na koruny jako naši nebo ségra, jsou schopní i u vánočního stromku předhodit kolik co stálo :( :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.13 12:50

@aminkadf Tohle je věc, která mi právě dost dobře nejde :roll:

• Citovat
  • Upravit
Jemys
3.8.13 12:50

Poslala bych sestru velice rychle někam. Na nějaké příbuzenské vztahy bych se vykašlala.

• Citovat
  • Upravit
750
3.8.13 12:58

Pro anonymni-to je plnohodnotny vztah kdyz delas tolik veci za zady. Myslim, ze by mel znat skutecnost, protoze te pak muze brzdit. A rozhodne te musi pred sestrou chranit, moc neverim, ze mas silu ji rici NE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
3.8.13 13:07

V žádném případě nic půjčovat, spíše bych ji vypočítala co vše si platila ty a co ona a poprosila bych slušně o vyrovnání pohledávek :dance:,pak by jsi od ni měla možná na trvalo pokoj :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin