Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zivot je jen jeden ![]()
Pises ze mate s byvalym skvele vztahy…laska to neni? Pokud neni, klidne si s kymkoli vyjdi a treba se to vyvrbi!!!
Nechces brat dceri tatinka? Ja osobne verim, ze pokud jsou rodice normalni, muze vse krasne fungovat i v pripade, ze si najdou sve partnery… muj kamarad tak zije… je se svymi dcerkami pokazde, kdyz chce, s byvalou pritelkyni se na vsem domlouva a nestrada absolutne nikdo!!!!!
Muzu ti jen poradit SMELE DO TOHO… jinak se tim budes uzirat cim dal tim vice!!!
Tak tu tvojí situaci ti nezádivím.Sama se taky někdy cítím.A co se dát dohromady s otce dítěte,když píšeš,že tě objímá říká,že by chtěl to dát zase do hromady tak co tomu brání? A pokud to nemyslí upřímně tak se porozhládni jinde a najdi si někoho jiného zřejmě ho ještě pořád miluješ,ale takhle se jen trápíš.
Dítě potřebuje oba rodiče. A šťastné rodiče. Za sebe jsem zastáncem klasického typu úplné rodiny, aby dítě vědělo, kam patří. Né vždy je to však možné. A než žít v prostředí, kde vládnou hádky a nepříjemná atmosféra, lepší být sám. Tvé pocity úplně chápu. Takhle se může cítit i manželka, když má muž „své dny“
![]()
ne,s otcem dceky to nejde,nic k sobe necitime,kdyz ma ty sve dny a obejme me tak mi dalsi den rekne at si nekoho najdu…
navic spolu nezijeme,kazdy bydlime ve svem byte..
Ja jsem taky zastancem klasicke uplne rodiny,ale tady to bohuzel nepujde.
Zakladatelka
Tak si budeš muset najít někoho nového a neházet flintu do žita.
Měla jsem to stejně. Jen z mé strany. On si myslel, že je vše jak má být. Pak jsem se zamilovala do dlouholetého kamaráda, půl roku dumala nad tím, co bude pro moje dítě nejlepší a pak jsem se rozhodla to risknout. Teď už žiju skoro rok s tím kamarádem (aktuálně je to velká a doufám doživotní láska) a cítím se tak, jak nikdy předtím. S otcem mojí dcery jsme schopní se na všem dohodnout. Vídají se téměř denně, i když to mě ochuzuje o čas s ní strávený. Ale na druhou stranu nemůžu říct, že jsem strhaná máma, co nemá čas pro sebe.
Takže ano, může to fungovat i takhle. Rozhodující argument, kterým si „omlouvám“ to, že jsem odešla od manžela je ten, že nechci svojí dceři předávat do života model rodiny fungující jako spolubydlení, ale jako láskyplný vztah, kde existují silné city, které se projevují při každé příležitosti.
S tátou má krásný vztah, se mnou má krásný vztah a s přítelem jsou zatím jen dobří kamarádi.
Jo a byly jí dva roky, když jsem od něj odešla, teď jsou jí tři.
Diky za to co jsi napsala..
jen u nas bude asi problem v tom,ze kamarad zije 500km ode me a kdyz se odstehuji,tak se dcerka s tatinkem uvidi velmi malo a kamarad se sem odstehovat nemuzu,neni Cech. ![]()
Tak takhle daleko bych neodešla. CHtěla jsem za každou cenu zachovat vztah mezi dcerou a otcem takový, jaký byl.
Původně nepocházím odtud, kde nyní bydlím, rodiče mám přes 200km daleko. Ale ani kdyby mi to s nynějším přítelem nevyšlo, zpět k rodičům bych se nevrátila, aby ti dva spolu neztratili kontakt.
Asi jediné co můžeš udělat je, najít si někoho úplně jiného a od manžela odejít až poté. Ono se totiž snadněji odchází, když máš ke komu.. Nemyslím bytovou otázku, ale citovou.
Anonymní píše:
Diky za to co jsi napsala..jen u nas bude asi problem v tom,ze kamarad zije 500km ode me a kdyz se odstehuji,tak se dcerka s tatinkem uvidi velmi malo a kamarad se sem odstehovat nemuzu,neni Cech.
Cožpak je tvůj kamarád jediný chlap na světě?? Najdi si nějakého normálního chlapa tam u vás a neměj hlavu v oblacích, třeba tvůj kámoš je úplně nepoužitelný k životu a ty se za ním chceš 500km přestěhovat?? Odtrhnout dítě od taťky, sebe od rodiny a přátel kvůli nejistému výsledku??
![]()
Takže moje rada zní: Zapomeň na kamaráda jako na svého budoucího partnera, vůbec ho neznáš a nevíš jaký je… Seznam se s nějakým chlapem tam u vás a buď konečně šťastná…
![]()
PS: Kdyby o vás kamarád stál, tak mi věř, že by se on přestěhoval za váma a nenutil vás stěhovat se přes celou republiku…
![]()
Etatínku - zakladatelka píše 500km a že přítel není Čech. Tak počítám, že bydlí v cizině?
Aladina píše:
Etatínku - zakladatelka píše 500km a že přítel není Čech. Tak počítám, že bydlí v cizině?
500km není zas tak daleko, počítám, že je členem EU, tak by to neměl být zas takový problém a přestěhovat se klidně může, takže nechápu, proč ona by se měla stěhovat s dítětem… A do ciziny?? No jak říkám, kamarád není snad jedinéj chlap na světě ne?? Já být jí bych hledal lásku ve svém okolí a né 500km daleko, to nevěstí nic dobrého, pro nikoho ze zúčastněných stran, vážně…
![]()
etatinek píše:
Cožpak je tvůj kamarád jediný chlap na světě?? Najdi si nějakého normálního chlapa tam u vás a neměj hlavu v oblacích, třeba tvůj kámoš je úplně nepoužitelný k životu a ty se za ním chceš 500km přestěhovat?? Odtrhnout dítě od taťky, sebe od rodiny a přátel kvůli nejistému výsledku??![]()
![]()
Takže moje rada zní: Zapomeň na kamaráda jako na svého budoucího partnera, vůbec ho neznáš a nevíš jaký je… Seznam se s nějakým chlapem tam u vás a buď konečně šťastná…
PS: Kdyby o vás kamarád stál, tak mi věř, že by se on přestěhoval za váma a nenutil vás stěhovat se přes celou republiku…![]()
![]()
no nevim proc pises takove zavery kdyz o tom vubec nic nevim..
ja nikde nenapsala,ze me nekdo NUTI ![]()
Nikde jsem nepsala,ze ho neznam.
Pro tve info,znam ho 12let,zila jsem s nim a stale k nemu neco citim.Vim jaky je,vim,ze mou dcerku zboznuje,sam ma z minuleho manzelstvi dcerku,takze i vim jaky ma vztah k detem.
Nikde jsme nepsala,ze chci brat diteti otce,ale snad je to i muj zivot a neni mi 60 abych se smirila s tim,ze budu sama.
Navic je mezi nami tolik uchylaku,ze radeji pujdu za tim o kom vim jaky ma vztah k detem,nez si hledat nekoho noveho a neustale byt ve stresu,ze me dcerce neco udela.
Navic nejak nechapu,proc pises,ze to nevesti nic dobreho…copak ty nas znas?To bych nerekla,takze…
A jen tam mimochodem,ja se do te zeme klidne rada prestehuji,uz jsem tam bydlela a byla jsem moc spokojena.
Anonymní píše:etatinek píše:no nevim proc pises takove zavery kdyz o tom vubec nic nevim..
Cožpak je tvůj kamarád jediný chlap na světě?? Najdi si nějakého normálního chlapa tam u vás a neměj hlavu v oblacích, třeba tvůj kámoš je úplně nepoužitelný k životu a ty se za ním chceš 500km přestěhovat?? Odtrhnout dítě od taťky, sebe od rodiny a přátel kvůli nejistému výsledku??![]()
![]()
PS: Kdyby o vás kamarád stál, tak mi věř, že by se on přestěhoval za váma a nenutil vás stěhovat se přes celou republiku…![]()
![]()
ja nikde nenapsala,ze me nekdo NUTI
Nikde jsem nepsala,ze ho neznam.
Pro tve info,znam ho 12let,zila jsem s nim a stale k nemu neco citim.Vim jaky je,vim,ze mou dcerku zboznuje,sam ma z minuleho manzelstvi dcerku,takze i vim jaky ma vztah k detem.
Nikde jsme nepsala,ze chci brat diteti otce,ale snad je to i muj zivot a neni mi 60 abych se smirila s tim,ze budu sama.
Navic je mezi nami tolik uchylaku,ze radeji pujdu za tim o kom vim jaky ma vztah k detem,nez si hledat nekoho noveho a neustale byt ve stresu,ze me dcerce neco udela.
Navic nejak nechapu,proc pises,ze to nevesti nic dobreho…copak ty nas znas?To bych nerekla,takze…
A jen tam mimochodem,ja se do te zeme klidne rada prestehuji,uz jsem tam bydlela a byla jsem moc spokojena.
No tak když jsi tak hezky rozhodnutá, tak vůbec nechápu proč tu ještě píšeš, tak už tam máš dávno být, co ti brání?? Takže si tu už nevyléjvéj srdíčko, ale konéj…
![]()
etatínku, nemyslím si, že tvůj poslední komentář je na místě. Nikdy ses nedostal do situace, kdy jsi prostě nevěděl co dělat????
Nehledě na to, že zakladatelka hned na začátku psala, že kamaráda už zná hezkou řádku let, takže jsi asi moc pozorně nečetl…
Omlouvam se za anonym,ale je to pro me velmi citlive tema a proste se potrebuji hlavne vypsat…
Ani nevim kde zacit…
Doma mam skoro trilete ditko,ktere je pro me vsim,ale nevyplnuje tu prazdnotu,kterou mam v srdci a v dusi,proste tam kde je misto pro lasku k cloveku..ne k diteti.
Ziji nebo neziji s tatinkem ditete,jsme pratele,kamaradi,ale nic jineho mezi nami neni.ta laska skoncila kdyz jsem otehotnela,podil na tom mame oba a proste se to vyparilo.
Oba nase dite milujeme,tatinek je tady kazdy den,nechci ho ochudit o to byt se svym ditetem,vztah maji nadherny,dcerka ho miluje a on miluje ji a ja jim to nechci kazit a proto jsem sama,ale ja uz takhle proste dal nemuzu.Chybi mi pohlazeni,cit,laska,milovani,proste s nekym byt.Tri roky jsem sama a trapi me to cim dal tim vic.Uz to proste nezvladam..Potrebuji vedet,ze me ma nekdo rad a ze se o nekoho muzu oprit.
Mam kamarada,ktereho znam deset let,bohuzel ale zije celkem daleko ode me a vzdy kdyz se s nim mam sejit,tak to snad otec dcerky vyciti a zacne se kolem me motat,objima me,rika mi,jak by si pral aby to bylo jinak atd…a tim me odradi od toho abych se s kamaradem sesla..ja se s nim ale sejdu,ale nic z toho neni,protoze to nechci byvalemu udelat..Ale proc ptam se sama sebe??Copak me k nemu neco vaze?Jen dite,ale ja prece v tomhle nemuzu byt..nebo ano??Ale ano,muzu ale uz nechci!!!!!!