Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Gladys píše:Tamtama píše:
je sice pravda, že břicho nemám zas tak vidět, ale při 80/50 se divím, že jsem tu cestu vůbec „uvisela“Právě nejhorší to bývá, když je člověk na začátku, není vidět lautr nic, ale člověku je nejhůř a má pocit, že se složí. Slečna je drzá jak vopice a bohužel jsi chytla spolucestující fakt stádo volů.
Mě se naštěstí nikdy nestalo, když už jsem někoho požádala, tak skákali jak jeleni přes příkop, aby mě pustili a ještě se omlouvali
Příště klidně obejdi všechny dostupná místa, někomu to zkrátka bude blbí a pustí tě. Já měla připravenou i průkazku, abych měla nějaký „doklad“. Stalo se mi, že jsem vyhmátla paní se zttp, ale tam bylo jasný, že mě nemůže pustit
já zas tak na začátku nejsem, končím 6 měsíc ![]()
Bydlím u domova s pečovatelskou službou, takže je jich tady plno a je tady velká křížovatka a oni si to pomaličku šourají přesně středem tý křižovatky (samo, že je to nejkratší), když o kousek dál stojí chlápek s plácačkou stop kvůli školákům. Když nejaký řidič zatroubí tak se ještě cejtí dotčený, jako by byli nedotknutelní.
Za mě nejhorší jsou chlapi ve středním věku. Do teď si pamatuju jak jsem jela z prohlídky v porodnici, takže už v nějakým 38. tt a stála jsem nad chlapem, který mi zíral na břicho, ale nezvedl se. No a mě bylo blbý požádat o to, aby mě někdo pustil sednout ![]()
Tamtama píše:
Po včerejším autobusovém zážitku si připadám opravdu stará.. Jedu si z práce narvaným autobusem, kde je opravdu tělo na těle, a samozřejmě stojím. Za chvilku se mi začne motat hlava, tak slečnu, co sedí pode mnou a vypadá tak na 17 let (čili o dva roky mladší než já!!!) poprosím, jestli by mě pustila sednout, že jsem těhotná a je mi nevolno. Ona se na mě tak pohrdavě koukla a řekla, že co ona s tím. A sednout mě nepustila. To bych ještě pochopila, ale lidi kolem koukali, jak to dopadne a nikoho nenapadlo, že by se mohl zvednout a nabídnout mi místo. Takže já, rudá až na zadku a s blbým pocitem, visela na tyči až domů. Jsem tak stará, že mi tohle chování přijde nenormální?
Si jej mala odpovedať, že tebe je to v podstate jedno, ale ona pod tebou riskuje, že ju poblinkáš ![]()
Tak já radši jezdila všude autem, než abych se musela někoho doprošovat. Podle mě je to i bezpečnější, než stát v narvaným buse, kde řidič jede a brzdí jak hovado
![]()
Já si pamatuju, jak mě v těhotenství z celého busu chtěla pustit sednout stará paní o berlích!!!
Jen jsem zanadávala na ostatní dost nahlas, že by se měl zvednout někdo jiný, že lidí, kteří jsou mladí a sedět nemusí a není jim špatně, je tu dost..
Není to jen v těhotenství, je to se vším.. Třeba i s kočárkem. jednou jsem poprosila pána, zda by mi z tramvaje pomohl vynést kočár.. Hodil s knihou, co držel v ruce a fakt naštvaně šel
.. Jsem se ho až bála. No kde to jsme..
Já pouštím každého, koho si všimnu a už když nastupuje hodně lidí, se rozhlížím, zda tam není někdo starší nebo těhotná atd.. Je to o výchově. A ano, ženské jsou největší svině v tomto pouštění těhotných. Sakra vždyť většina opravdu těhotná už byla…
![]()
dnesni mladez NEKTERA je fakt na facku ![]()
ja takhle nedavno nastoupila do tramvaje, byla plna mladych, kteri jeli ze skoly, ja mela malou na rukach a volam, zda by me mohl nekdo pustit sednout..No vsichni sedeli a nikdo se nevzrusoval, az kdyz jsem teda rekla, ze si nekomu sednu na klin, tak se zvedl jeden kluk a vzadu stala takova jakasi rajda uprostred kluku a rika dulezite : hele … co kdybych si te vzala do naruce a volala zda me nekdo pusti sednout..Pak bychom sedeli
No jsem se otocila, rekla jsem ji, jestli je to vsechno co umi rict a zda se je tohle opravdu to jedine cim vynika a byl klid.
Příspěvek upraven 03.12.11 v 14:22
medulinkax píše:
Za mě nejhorší jsou chlapi ve středním věku. Do teď si pamatuju jak jsem jela z prohlídky v porodnici, takže už v nějakým 38. tt a stála jsem nad chlapem, který mi zíral na břicho, ale nezvedl se. No a mě bylo blbý požádat o to, aby mě někdo pustil sednout
Promiň, nemyslím to zle, ale víš o té líné hubě a holém neštěstí, ono to nevzniklo jen tak ![]()
Já když chtěla, tak jsem si řekla, když mě někdo pustí, poděkuju, nepovažuji za samozřejmost, že někdo bude zkoumat, zda mám vpředu nádor, jsem tlustá či těhotná, ale považuji za samozřejmost, že když si řeknu, tak mě zdravý člověk pustí sednout ![]()
Jano, jasně že to není dokument opravňující k sezení (ale měl by být
), jen ta žádost pak má větší váhu, hlavně když ještě není nic vidět
Gladys píše:medulinkax píše:Promiň, nemyslím to zle, ale víš o té líné hubě a holém neštěstí, ono to nevzniklo jen tak
Za mě nejhorší jsou chlapi ve středním věku. Do teď si pamatuju jak jsem jela z prohlídky v porodnici, takže už v nějakým 38. tt a stála jsem nad chlapem, který mi zíral na břicho, ale nezvedl se. No a mě bylo blbý požádat o to, aby mě někdo pustil sednout
Já když chtěla, tak jsem si řekla, když mě někdo pustí, poděkuju, nepovažuji za samozřejmost, že někdo bude zkoumat, zda mám vpředu nádor, jsem tlustá či těhotná, ale považuji za samozřejmost, že když si řeknu, tak mě zdravý člověk pustí sednout
Ale jak tu někdo psal, tak i přes prosbu jí nikdo nepustil ![]()
slecka byla hovadko, o tom zadna - ale holt takovi lide taky jsou. Neni to ale vetsina, melas poprosit jeste nekoho jineho. Nemysli automaticky, ze okolni lide bedlive sledovali, jak to dopadne.
Na slecnu jsi nastvana pravem, ale sedet jsi mohla, to uz bylo na tobe.
Tak osobně si myslím, že bych spíš nafackovala dospělákům, protože pokud ta holčina měla 17, možná i míň, protože v dnešní době i 13 pomalu vypadá na 20..se tam zachovala, tak ji měli dát příklad jak se to má!!!!!!!!! dělat a ne jak se to dělat nemá ![]()
Určitě tam bylo soustu lidí, co nutně sedět nepotřebovalo..
Ty jo, pamatuji dobu, kdy mi pěkně vynadala učitelka, že jsem ji nepozdravila, když jsem šla s mámou, tak mi pak dala kázání ve třídě..to byla jiná doba.. ![]()
Příspěvek upraven 03.12.11 v 14:56
Gabika píše:Tamtama píše:Si jej mala odpovedať, že tebe je to v podstate jedno, ale ona pod tebou riskuje, že ju poblinkáš
Po včerejším autobusovém zážitku si připadám opravdu stará.. Jedu si z práce narvaným autobusem, kde je opravdu tělo na těle, a samozřejmě stojím. Za chvilku se mi začne motat hlava, tak slečnu, co sedí pode mnou a vypadá tak na 17 let (čili o dva roky mladší než já!!!) poprosím, jestli by mě pustila sednout, že jsem těhotná a je mi nevolno. Ona se na mě tak pohrdavě koukla a řekla, že co ona s tím. A sednout mě nepustila. To bych ještě pochopila, ale lidi kolem koukali, jak to dopadne a nikoho nenapadlo, že by se mohl zvednout a nabídnout mi místo. Takže já, rudá až na zadku a s blbým pocitem, visela na tyči až domů. Jsem tak stará, že mi tohle chování přijde nenormální?
A nebo bych ji rovnou ohodila.
A potom bych řekla, že si za to může sama. ![]()
Gladys píše:medulinkax píše:Promiň, nemyslím to zle, ale víš o té líné hubě a holém neštěstí, ono to nevzniklo jen tak
Já když chtěla, tak jsem si řekla, když mě někdo pustí, poděkuju, nepovažuji za samozřejmost, že někdo bude zkoumat, zda mám vpředu nádor, jsem tlustá či těhotná, ale považuji za samozřejmost, že když si řeknu, tak mě zdravý člověk pustí sednout
asi tak nejak
Líná huba holé neštěstí.. souhlasím, horší je, když je v autobuse samý pohodlý člověk a uvažuje, proč já bych stál..nepomáhal… atd..