Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Po včerejším autobusovém zážitku si připadám opravdu stará.. Jedu si z práce narvaným autobusem, kde je opravdu tělo na těle, a samozřejmě stojím. Za chvilku se mi začne motat hlava, tak slečnu, co sedí pode mnou a vypadá tak na 17 let (čili o dva roky mladší než já!!!) poprosím, jestli by mě pustila sednout, že jsem těhotná a je mi nevolno. Ona se na mě tak pohrdavě koukla a řekla, že co ona s tím. A sednout mě nepustila. To bych ještě pochopila, ale lidi kolem koukali, jak to dopadne a nikoho nenapadlo, že by se mohl zvednout a nabídnout mi místo. Takže já, rudá až na zadku a s blbým pocitem, visela na tyči až domů. Jsem tak stará, že mi tohle chování přijde nenormální? ![]()
Mě je teda taky 17, ale slečně bych nafackovala :-/. Já pouštím každou chvíli někoho sednout… hlavně teda starší a ty, co na to těhotenství vypadají, ale kdyby mě někdo požádal, tak ho samozřejmě pustím sednout. Jsou dneska ty lidi strašně bezohledný
Tamtama píše:
Po včerejším autobusovém zážitku si připadám opravdu stará.. Jedu si z práce narvaným autobusem, kde je opravdu tělo na těle, a samozřejmě stojím. Za chvilku se mi začne motat hlava, tak slečnu, co sedí pode mnou a vypadá tak na 17 let (čili o dva roky mladší než já!!!) poprosím, jestli by mě pustila sednout, že jsem těhotná a je mi nevolno. Ona se na mě tak pohrdavě koukla a řekla, že co ona s tím. A sednout mě nepustila. To bych ještě pochopila, ale lidi kolem koukali, jak to dopadne a nikoho nenapadlo, že by se mohl zvednout a nabídnout mi místo. Takže já, rudá až na zadku a s blbým pocitem, visela na tyči až domů. Jsem tak stará, že mi tohle chování přijde nenormální?
Lidi jsou ignoranti…
![]()
lidi sou prostě hovada - a holka na to móžná přijde, až bude za pár let taky takhle viset v autobuse a nějaká pipina pitomá jí pošle do pr… ![]()
lidská slušnost už hodně vymizela, valná většina dětí nejní vychovávaná ke slušnosti, já tomu taky nerozumim…
Jo, žasnu nad drzostí. Přítel jel nedávno k sestřence školním busem. Bylo už celkem narváno a tak jednomu středoškolákovi sundal batoh ze sedačky, dal ho na zem a sednul si a on mu na to řekl: Hele vole, co jako děláš?
je sice pravda, že břicho nemám zas tak vidět, ale při 80/50 se divím, že jsem tu cestu vůbec „uvisela“ ![]()
Ale nejsi tak stará…
ono je to normální mě za celý těhotenství pustily sednout snad jen dvakrát,a já se kolikrát v narvaným buse modlila bílá jak stěna,abych vydržela do cíle a někomu
záda.Ale co mě víc nedávno vytočilo jela jsem s mojí skoro tříletačkou našvihaným busem domů a lidi se rvaly před nás,aby honem si sedly a tak říkám nahlas malý,že se bude muset pořádně držet,a nějaká ženská si arogantně odfoukla,že to at se kouká držet a zasedla poslední místo.Chudák malá se neměla kde držet,řidič jel jak hovado no naštěstí si nás n a další zastávce všimnul mladý kluk a pustil malou sednout,a a fakt nás pouštej sedat ty mladý kluci,když viděj malou,ale ženský nikdy a to si ještě musí pamatovat jaký to je jet stakovým busem s narvanou taškou a dítětem,ale radši čučí z okna.. ![]()
theresicka píše:
Jo, žasnu nad drzostí. Přítel jel nedávno k sestřence školním busem. Bylo už celkem narváno a tak jednomu středoškolákovi sundal batoh ze sedačky, dal ho na zem a sednul si a on mu na to řekl: Hele vole, co jako děláš?
Ale jo kecám jedna paní nás pustila
jinak jsou lidi jak hovada,a po novým roce bude ještě hůř ![]()
Tamtama píše:
je sice pravda, že břicho nemám zas tak vidět, ale při 80/50 se divím, že jsem tu cestu vůbec „uvisela“
No ale když jí to oznámíš a ona ti řekne tohle, no ve mně by se asi zrodil čert
, jsem hroznej cholerik ![]()
KIKOLETEK píše:
cože
theresicka píše:
Fakt, prý měl co dělat, aby mu jednu nefláknul spratkovi.
A kdyby jenom mladý. Oni i ty důchodci jsou dneska ofrklý. Když přítel chodil po operaci nohy o berlích tak na nej koukali, jako že nosí jen pro srandu a nechali ho v buse stát na jedný noze nebo když seděl a nezvednul sse, aby starouše pustil sednout tak zabíjeli očima a ještě prskali.
theresicka píše:
A kdyby jenom mladý. Oni i ty důchodci jsou dneska ofrklý. Když přítel chodil po operaci nohy o berlích tak na nej koukali, jako že nosí jen pro srandu a nechali ho v buse stát na jedný noze nebo když seděl a nezvednul sse, aby starouše pustil sednout tak zabíjeli očima a ještě prskali.
Jojo, důchodci jsou taky dobrý. Já jim ráda uhnu, nebo pomůžu, ale když si chodí uprostřed chodníku, ohání se tou holí, tak to mě dokážou naštvat :-/
Tamtama píše:
je sice pravda, že břicho nemám zas tak vidět, ale při 80/50 se divím, že jsem tu cestu vůbec „uvisela“
Právě nejhorší to bývá, když je člověk na začátku, není vidět lautr nic, ale člověku je nejhůř a má pocit, že se složí. Slečna je drzá jak vopice a bohužel jsi chytla spolucestující fakt stádo volů.
Mě se naštěstí nikdy nestalo, když už jsem někoho požádala, tak skákali jak jeleni přes příkop, aby mě pustili a ještě se omlouvali ![]()
Příště klidně obejdi všechny dostupná místa, někomu to zkrátka bude blbí a pustí tě. Já měla připravenou i průkazku, abych měla nějaký „doklad“. Stalo se mi, že jsem vyhmátla paní se zttp, ale tam bylo jasný, že mě nemůže pustit
Mě by zajímalo, jestli je těhotenská průkazka plnohodnotým dokladem nároku na místo k sezení. Průkaz ZTP kteréhokoliv stupně opravňuje uvolnit místo k sednutí(to má i v podmínkách většina dopravců, aspoň co jsem si u nás pročetla). Ale co se týče těhotenství, tam je to myslím jen rovina slušnosti,nic jsem tam nenašla ![]()
Ta slečna je hovado, není k tomu co dodat ![]()