Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím o radu. ![]()
S přítelem se snažíme o miminko, poslední MS jsem měla 1.5. Doktor mi předepsal Clostilbegyt a pak Duphaston.
V pátek jsem si dělala test a vyšel pozitivně, ale druhá / byla hodně slabá. Odpoledne byl další negativní.
Nevydržela jsem a v sobotu udělala další - opět pozitivní ale slabá /. Dnes jeden zase pozitivní se slabou / a druhý dokonce negativní…
Pobolívá mě břicho, jako bych to měla dostat a mám hodně citlivá prsa…
K doktorovi zavolám hned zítra, ale chci vědět zda někdo máte s něčím podobným zkušenost… Děkuji… ![]()
testuj aspon ob den, hcg roste ob den dvojnaosbne.
rano je hcg v moci nejkoncentrovanejsi, tedy jeden test ti muze rano // ukaza, druhy odpoledne ne.
A taky aby mely vsechny testy stejnou citlivost.
Citlivejsi ti // muze ukazat a klasicky ne
Drzim palecky
Dneska ráno to byly oba z raní moči…
Tak nevím. Ale je pravda, že testy byly každý jiný.
Myslíš, že by ty dvě // mohly ovlivnit ty prášky (clostilbegyt, duphaston)??? Na testu je napsáno, že některé léky na neplodnost mohou zkreslit výsledek…
Děkuji.
clostill nevim, duphaston ne, ten jsem brala a kdyz jsem tehotna nebyla na testu // nebyly.
koukni na krabicku na citlivost
Ahoj vvv. Nejlepší by bylo zajít na krev a nebo k Dr. Já měla po clostilu slabou čárku ž 11den po ovulaci. Byla teda slabá, ale byla tam
Kup si mamatest a dělej ho z ranní moči a uvidíš
Moc držím palečky!!!!
JInak po duphastonu ani po clostilu nemůžeš mít pozitivní test. Ani jeden z těchto léků neobsahuje Hcg.
Vím, že se dává hodně pregnyl a ten Hcg obsahuje, ale o tom nic nepíšeš.
JEště jednou mooooooc držím palečky!!
![]()
Moc děkuji…
Hned zítra chci volat doktorovi, tak doufám, že mě objedná hned…
Jsem strašně zvědavá, tak si myslím že to stejně nevydržím a koupím si test…
Myslíte, že už doktor na UTZ něco uvidí? podle mých počtů bych měla být cca 4 týden… ![]()
vvvv- a víš přibližně, kdys měla ovulaci? A jaká je citlivost testů?
Já myslím, že tolik falešně pozitivnách testů- to už by bylo divný
, tak věřím, že to těhotenství bude ![]()
Ale i tak by na UTZ nebylo vidět ještě téměř nic- hodně doktorů si na UTZ zve až když je vidět srdíčko, takže kolem 7tt. Ale mohl by tě objedat na krev, aby se zjistila výše Hcg- nebo si můžeš zajít sama jako samoplátce…
Moooc držím palečky a přijď říct, jak to dopadlo ![]()
vvvv já byla u Dr. den po očekávané MS. Chtěla jsem hlavně ať mi vezme krev. Dr mě i vyšetřila a řekla mi, že má vysokou sliznici, ale nic víc zatím nejde vidět a že případné těhotenství jde vidět od 1500Hcg. Pozvala jsi mě za týden na KO a další Hcg. To už byl vidět váček a další kontrola byla za tři týdny a to už bylo vidět srdíčko ![]()
Já jsem se teda nemusela objednávat. Moje Dr. ordinuje i pro neobjednané.
vvvv píše:
Moc děkuji…Hned zítra chci volat doktorovi, tak doufám, že mě objedná hned…
Jsem strašně zvědavá, tak si myslím že to stejně nevydržím a koupím si test…
Myslíte, že už doktor na UTZ něco uvidí? podle mých počtů bych měla být cca 4 týden…
na utz si nemyslim ze by bylo neco videt.
ja byla u dr v 5tt nedelala ani utz(přesto, že jsem krvácela), ze je to zbytecny, jen poslala na hcg a pak za tyden uz bylo i
. ale mimi odpovidalo celou dobu tehotenstvi o tyden napred
M-a-j-a píše:
vvvv já byla u Dr. den po očekávané MS. Chtěla jsem hlavně ať mi vezme krev. Dr mě i vyšetřila a řekla mi, že má vysokou sliznici, ale nic víc zatím nejde vidět a že případné těhotenství jde vidět od 1500Hcg. Pozvala jsi mě za týden na KO a další Hcg. To už byl vidět váček a další kontrola byla za tři týdny a to už bylo vidět srdíčko
Já jsem se teda nemusela objednávat. Moje Dr. ordinuje i pro neobjednané.
Majo já měla hcg pres 4000, a dr pri vysetreni rikala,ze to na tehu vubec nevypada,ze ani deloha neni moc prosakla......zastupovala moji dr nejaka jina. mozna kdyby ten utz delala, neco by videt bylo…
Rakosnicku mi Dr. dělá UTZ vždycky. POznala to hlavně podle toho.
Clostilbegyt by to asi možná ovlivnit mohl, aspoŇ mně se to stalo. Jiný důvod jsem pro to nenašla. To jsem ještě brala i antiko. Tak jsem ho ukazovala i sousedce, jestli tu čárku vidí taky, že to není možné, když beru antiko, že by se to povedlo. A viděla ji taky. No a už je to asi 8 měsíců a těhu ještě nejsem. Takže ví bůh-asi bych napřed zkusila ještě ten mamatest z ranní moči, pak uvidíš, jak pochodíš u dr., jestli tě vezme a kdyžtak do té labiny jako samoplátce. Stojí to kolem 200,–.
díky za rady a odpovědi… Teď jsem se znovu dívala na ten test, co vyšel ráno negativně a objevila se tam čárka, ale tak slabá, že nejde skoro vidět… Tak nevím… Příjde mi divné, že by všechny testy lhaly…
Ten první co mi vyšel byl nějaký extra citlivý a ostatní byly mamatesty… Tak uvidíme… Zítra tam zavolám a dám vědět…
Zatím moc děkuji…