Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer,
zakládám nové téma, protože jsem nenašla výsledek v hledání takový, který by seděl na můj dotaz, a tak doufám, že mě za to nikdo „nesežere“. ![]()
Je mi 17 let (na jaře bude 18), přesně rok neberu HA kvůli nemoci krve (a jsem ráda, že ji neberu, protože mi v těle napáchala velké škody). Mám tři roky stálého přítele, od vysazení provozujeme přerušovanou soulož a v plodných dnech i kondom. Problém je v tom, že 19. prosince jsem měla slabé špinění (což u mě od vysazení HA je velice neobvyklé - mívám křeče při MS a omdlévám). Krátce na to - 22. prosince t. r. jsem měla ranní zvracení a nevolnost (opět velice zvláštní - ničeho jsem se nepřejedla, ani jsem nepila alkohol, zvracela jsem naposled před několika lety). Samozřejmě mi to bylo podezřelé, takže jsem po svátcích zajela pro těhotenský test (citlivost 25 mIU/ml). Nejsem si vědoma přítelova selhání, ale samozřejmě vím, že otěhotnět můžu i kdybychom se snažili sebevíc neselhat (když neberu HA). Od poloviny prosince tloustnu - z 56 kg na 57,5, dnes jsem zpozorovala i malý „jakoby nafouklý“ podbřišek. Nepřikládám tomu velkou váhu, i přestože jsem se ani přes svátky moc nepřejídala.
Rodiče o celém problému ví, ale výsledek testu berou jako jednoznačný. Proto jsem se o tom více nezmiňovala. Ale celá situace mne znepokojuje. Od vysazení HA jsem měla kvůli nepravidelné menstruaci více poplachů a tak nad tímhle přítel mávl rukou.
Co si o celé situaci myslíte? Měla bych počkat na menstruaci a pak dělat další test, kdybych „to“ nedostala?
Děkuji za rady..
Zdravím Tě ![]()
Určitě si udělej další test a taky se objednej na gynekologii. I kdybys nebyla těhotná, takovéhle problémy nejsou normální a tak by tě měli prohlédnout.
Přeji Ti, ať to pro Tebe dopadne dobře ![]()
nebyla jsi nemocná, nachlazená? neměla jsi ATB? velký stres?… tohle všechno může menstruaci ovlivnit a spousta dalšího taky. Pokud máš obavy, dojdi si koupit další test - od 19.12. - kdy asi měla být menstruace už uteklo spoustu času, tak by se to prokázala a když ti ukáže, že nejsi, tak si můžeš zajít ještě na testy krevní, které ti to řeknou na 100%
Odpověděla sis sama.
Počkej na předpokládanou MS a udělej další test. Možné je všechno… Ale osobně si nemyslím, že kdybys byla těhotná - předpokládám, že by to bylo dost krátce, když Ti test nic neukázal, tak že bys hned začala zvracet nebo dokonce přibírat, to až trochu později. Já to spíš soukromě tipuji na nějakou virózu, teď toho bylo plno. Ať je to jak je to, na celém Tvém příspěvku mě zaujalo to, že rodiče to VÍ (tzn. to vypadá na dobrý vztah s nimi) a že s přítelem jsi už celkem dlouho. Tudíž mi z toho plyne - i kdybys těhotná byla, zřejmě se nestane nějaká šílená pohroma…
Přeji, ať to dopadne, jak Ty si přeješ. ![]()
Ahoj… Vyzkoušej ještě jeden test. Pro jistotu a pak bych asi počkala na MS. Kdyby nebyla,tak samozřejmě test nový. Nebo lépe,zajdi si k MuDr ať ti vezme krev,je to jistější a citlivější na případné hCG..
Hodně štěstí..
a kdy to máš dostat? Test před termínem menstruace je celkem zbytečný. No a těhotenské příznaky takhle brzy taky nejsou moc pravděpodobné. Každopádně těhotná být můžeš…
Děkuji, na gynekologii se v nejbližší době objednám.
Protože jsem studentka, tak dítě v nejbližší době neplánuju, ale jak jsem psala - kvůli zdrav.prob. musím mít dětičky brzo, takže se mu ani cíleně nebráním. ![]()
Právě, takových podobných „poplachů“ za celý rok už bylo dost, takže jsem to brala jako menzes, až před chvilkou mě na netu vyděsilo, že v prvních dnech těhotenství může být špinění.
Ovšem brala jsem tak trochu výsledek testu jako jednoznačný…
No a jak ti teda ten test vyšel? Věřila bych testu pokud jsi si nekoupila test za 30kč v tescu a podobně. Zvracení i závratě můžou být způsobeny přerušení HA a špinění je sním spojeno,protože po přestání užívání ha se dostaví menses,takže špinění je logické a měla by jsi ještě dostat jednou a normální ve správný čas (má zkušenost).Takže podle mého o těhotenství nepůjde pokud ti to test nepotvrdil.
amille píše:
Děkuji, na gynekologii se v nejbližší době objednám.
Protože jsem studentka, tak dítě v nejbližší době neplánuju, ale jak jsem psala - kvůli zdrav.prob. musím mít dětičky brzo, takže se mu ani cíleně nebráním.
Právě, takových podobných „poplachů“ za celý rok už bylo dost, takže jsem to brala jako menzes, až před chvilkou mě na netu vyděsilo, že v prvních dnech těhotenství může být špinění.Ovšem brala jsem tak trochu výsledek testu jako jednoznačný…
Jako jo, může být v začátku těhotenství špinění. Jenže špinění může být z tisíce jiných důvodů. Na 100% Ti to řekne jen gynekolog a pokud nemáš MS, špiníš a případně je Ti ještě nějak jinak blbě, tak bych návštěvu neodkládala. Vidět by Tě každopádně měl, třeba je někde schovaný problém, který si zasluhuje pozornost lékaře.
Než jsem ti odpověděla,tak t holky naspsali
Myslím,že nejsi těhotná na 99,9% měla jsem to stejně jako ty a nebyla jsem těhotná ![]()
Můj gynekolog je poměrně velký „pes“. Nevím jak to popsat, ale když jsem mu oznámila, že kvůli výsledkům na hematologii nesmím dál brát antikoncepci, byl jako vyšinutý a doslova ji podporoval (tak si myslím, jestli mu za to nestrhli provize
).
Menstruaci mám hodně nepravidelnou, ale od vysazení jsem neměla žádnou slabou.
Poslední menzes jsem měla 27. listopadu (trvala týden). A pak toho 19. prosince cca dvoudenní špinění.
Nemocná jsem nebyla
, stres žádný, samotnou mi to překvapilo
.
Jinak ano, rodiče věděli o tom, radši jsem je informovala..
Dobrý vztah tak nějak máme. Horší by to bylo s přítelovou rodinou…
Těhotenský test z tesca
— ten to nebyl, ale test je od výrobce Unimark, proužky, zelená krabička.
Dobře, zajdu tam během tohohle týdne
.
Vera111 píše:
a kdy to máš dostat? Test před termínem menstruace je celkem zbytečný. No a těhotenské příznaky takhle brzy taky nejsou moc pravděpodobné. Každopádně těhotná být můžeš…
Bavila jsem se o tom i s tetou, která mi říkala, že zvracela asi týden po otěhotnění. Tak to mě vyděsilo…
Ale je mi 17, zkušeností moc nemám, proto radši píšu sem. ![]()