Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@dendule4 já taky nějak nechápu, proč uráží ostatní. Místo aby tady prezentovala svoje názory slušně, tak zbytečně útočí.
Příspěvek upraven 06.08.15 v 11:21
@Verůůů7 píše:
Upřímně máš asi diametrálně odlišné stravovací návyky než zakladatelka…
Ale myslím, že nějaké éčko nezpůsobí, že bude dítě hyperaktiv, nebo dementní…
urcite ne, ale kdyz mas chute a „zeres“ to v jednom kuse…
to je pravda, zakládat si na tomhle jídelníček není dobré.
O těhu se teprve snažíme, a tak nevím, co jsou to chutě, ale leckdy mi stačí chutě před MS… Je to hodně o vůli…
Ty musíš být zdravá jako řípa viď? ![]()
@dendule4 píše:
Zrovna před chvílí jsem si dala polívku z pytlíkuDítě obědvá u babičky, na chlapa ještě zbyly vepřové plátky, no tak přece pro sebe nebudu vařit
Asi jsem holt zvrhlá, ale nevadí mi to. Stejně tak jako mě nevadí, že ty to nejíš. Je to Tvoje věc. Ale nevím proč kvůli tomu tak vyvádíš a urážíš ostatní
mas pravdu, muze me to byt jedno:D a vlastne mi to je uplne jedno:)je nas na Zemi zbytecne moc. jen nemam rada lidskou tupost, ale blba nepresvedcis, ze je blb:D (- ne nebylo to na tebe ani na nikoho tady, aby nemusel nikdo brecet do polstare a psat: mily denicku, dnes me nekdo srovnal s blbcem..:D )
No jo, chutě, já ze začátku měla chuť na ty smažený čínský nudle z bistra, ta slaná, mastná chuť s tunou dochucovadel, to bylo potěšení pro moje smysly ![]()
Jediný čemu bych se teď vyhla jsou kupovaný saláty s majolkou, v tomhle teple nevíš jak to skladovali. Salmonelu i campylobakterii už jsem měla a řeknu ti, že pro mě jako netěhotnou to bylo drsný, skončila jsem na kapačkách v nemocnici a natožto pro těhotnou. Bramborový salát si uděláš v klidu doma a hermelínový taky.
My třeba teď v létě často grilujeme, takže chutě krotím grilovaným hermelínem, masem, dělám často i rajčatový salát s majolkou a jogurtem, miluju teď ve velkým i olivy, normálně bych těžko v 10 večer snědla celou skleničku ![]()
@MarieOVMUC píše:
mas pravdu, muze me to byt jedno:D a vlastne mi to je uplne jedno:)je nas na Zemi zbytecne moc. jen nemam rada lidskou tupost, ale blba nepresvedcis, ze je blb:D (- ne nebylo to na tebe ani na nikoho tady, aby nemusel nikdo brecet do polstare a psat: mily denicku, dnes me nekdo srovnal s blbcem..:D )
Kristepane holka ty seš chudák. Ty se v té své jednoduchosti jednou utopíš. A víš co? Já bych se na Tvou úroven nikdy nesnížila, takže si jen potichu můžu gratulovat, že jsem lepší než ty ![]()
@Verůůů7 já bych neřekla, že je to jen o vůli. V těhotenství jsem někdy ráda, že v sobě za dopoledne udržím rohlík s máslem. Moje kolegyně měla nevolnosti celé těhotenství. To se jen vůlí zvládnout nedá.
@Verůůů7 píše:
@MarieOVMUCto je pravda, zakládat si na tomhle jídelníček není dobré.
O těhu se teprve snažíme, a tak nevím, co jsou to chutě, ale leckdy mi stačí chutě před MS… Je to hodně o vůli…
Ty musíš být zdravá jako řípa viď?
ono, jak kaze osud, beztak ja budu ta, co dostane nejakou civilizacni chorobu a ostatni vyziveni na chemii budou se mnozit a vzkvetat..(videli jste film s nazvem „pr.del“?
) jo, zdrava jsem, akorat mozna budu mit tedka boreliozu:D zacina mi delat problem pit tolik litru mlika denne:DDD budem muset uvarit kravu na gulas… a mohla bych mit vice pohybu. D doufam, ze jeste tak hodinu budou decka spat a ja dostatecne rozhybam svaly hornich koncetin na tehle velmi poucnych a inteligentnich diskuzi, ale co delat, kdyz venku hori i mouchy a decka konecne spi..:DD.
@dendule4 píše:švejka znáš?
Kristepane holka ty seš chudák. Ty se v té své jednoduchosti jednou utopíš. A víš co? Já bych se na Tvou úroven nikdy nesnížila, takže si jen potichu můžu gratulovat, že jsem lepší než ty
@MarieOVMUC píše: švejka znáš?
ANo znám, už na základce jsem ho nesnášela, silně mi ho připomínáš ![]()
@krtek7489 píše:
Promin, nezlob se na mě, ale ty jsi blázen. Strašit tady ženský tímhle způsobem? Co by se jako mělo projevit na dítěti později? To, že někdo v těhotenství jedl bramborový salát?To je na psychiatra. A co komu chutná je snad každého věc, ne?
V pohodě, mě nevystraší, dál si budu jíst svoje nechutný éčka ![]()
@krtek7489 píše:
Promin, nezlob se na mě, ale ty jsi blázen. Strašit tady ženský tímhle způsobem? Co by se jako mělo projevit na dítěti později? To, že někdo v těhotenství jedl bramborový salát?To je na psychiatra. A co komu chutná je snad každého věc, ne?
Podle mě to není na psychiatra, bohužel v dnešní době. A sama máš určité problémy, které ses nedávno snažila řešit, ne? Aspoň, co jsem pochytila v diskusích.. A z čeho myslíš, že ty problémy jsou?
Jasně, že se miminku pravděpodobně nic nestane, to by musela být smůla, ale dlouhodobě je to prostě hazard - pro ni i pro to dítě. Nemluvě o tom, že stravovací návyky matek se „dědí“ i na děti. Ne, že by to měly vtlačené do genetického kódu, ale prostě děti časem jedí jako matky. A to je v některých případech k zamyšlení. A vůči těm dětem někdy taky dost nefér.
@Svandu Hele at se ta matka snaží jíst sebezdravěji, já na příklad na stravu své dcery hodně dbám, na sobě občas zhřeším…To dítě jednou vyroste, půjde do školky, do školy…myslíš, že se nikdy ničeho nezdravého nedotkne? Zakázané ovoce totiž chutná nejlépe
@belladonna píše:
@Verůůů7 já bych neřekla, že je to jen o vůli. V těhotenství jsem někdy ráda, že v sobě za dopoledne udržím rohlík s máslem. Moje kolegyně měla nevolnosti celé těhotenství. To se jen vůlí zvládnout nedá.
já myslela, že Ty chutě na vše možné a nemožné jsou o vůli… Myslím, že si kolečko turisty prostě dát nemusíš, když si řekneš, že si ho nedáš, nebo ho prostě nekoupíš…