Jsem tlustá?

Anonymní
6.7.20 20:44

Jsem tlustá???

Ahoj. Měřím 178 cm a 90 kg.Je to moc? dá se hovořit o tloušťce? momentálně jím málo ale váha neklesne. Přitom na oblečení to hned poznám, je volnější :nevim: :nevim: proč váha nejde dolů ale cm jo :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6654
6.7.20 20:46

A proc je vaha dulezita? Vzdyt je to zcela nevypovidajici parametr. A jen tak mimochodem, jist malo neni cesta ke stihlosti, k te se clovek musi projist ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21278
6.7.20 20:47

A proc ti na tom zalezi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21278
6.7.20 20:48
@Ernais píše:
A proc je vaha dulezita? Vzdyt je to zcela nevypovidajici parametr. A jen tak mimochodem, jist malo neni cesta ke stihlosti, k te se clovek musi projist ;)

Svata pravda. Nejdrobnejsi hubenoucka kolegyne si toho vzdacky navalila k obedu, ze by to clovek nikdy nerekl, ze to muze snist :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
6.7.20 20:49

Je dobrý že jdou cm dolů, váha není podstatná. Ta klidně muze jít nahoru díky svalům ;)

• Citovat
  • Upravit
17
6.7.20 20:54

2/3 váhy dělá jídlo. Sacharidy pryč, bílkoviny dovnitř, tuky taky možno. Dlouhodobé hladovění je na nic. To si radši krátce intenzivně zacvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
6.7.20 20:55

Podle mě tlustá jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
6.7.20 20:55
@PaníBovaryová píše:
Svata pravda. Nejdrobnejsi hubenoucka kolegyne si toho vzdacky navalila k obedu, ze by to clovek nikdy nerekl, ze to muze snist :D

Ja treba jim vic nez vsichni chlapi v mym okoli a presto jsem hubena. Ono jde o to, co clovek ji a jestli se hybe nebo jen lezi u telky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
6.7.20 20:59

Jo. Je to moc. Vlastní zkušenost. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15142
6.7.20 21:03

Tlustá ne, spíš plnostihla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.20 21:06

Prosím raději o anonym :oops:
Já mám 166/55 a oplácaná jsem. Dle poměru výška/váha to vypadá dobře, ale ve skutečnosti mám vetší břicho a hodně široké boky, stehna. Taková hruška… :? Ty jsi sice vysoká, ale váha je opravdu dost velká.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
6.7.20 21:18

Zejména pokud neprovozuješ žádná pohyb a trápíš se hladovkou, tak tvoje tělo není úplně v nejzdravějším stavu.

první co musíš pochopit je, že hladověním se hubne jen velmi obtížně. ve skutečnosti si jen zničíš metabolismus - protože pokud jíš méně, než je tvůj bazální metabolismus, produkuje tvoje tělo stresové hormony, které mají zajistit jeho přežití. A jedním z takových aspektů je evolučně vštípené, že když se hladoví, tak to časem bude ještě horší, takže se pokud možno nepálí zásoby.

Takže pokud chceš spálit nadbytečný tuk, musíš především jíst a to dostatečně a vyváženě.

V tvém případě je to minimálně 1681 kcal (7040kJ) - s tím, že je to jen výpočet, takže to nemusí sedět na tvůj metabolismus. Aby sis tedy byla jistá, že jíš dostatečně je potřeba sníst alepsoň o 10 % energie víc, než je výpočet. To znamená 1850 kcal. Ideálně ve složení 70-100 g bílkovin, 200 g sacharidů (z toho 20 g vlákniny) a 80-90 g tuků. Pokud umíš anglicky, začni používat https://cronometer. com/#, pokud ne, tak https://www.kaloricketabulky.cz/

kdybych to měla rozepsat do vzorového jídelníčku, tak to je třeba:

Krajíc chleba s máslem a dostatkem tvarohu s rajčaty k snídani
Brambory s lososem a kupou zelených fazolek k obědu (běžná porce)
a k večeři třeba velký quinovoý salát se zeleninou s dressingem

Když budeš takhle jíst, nebudeš mít hlad, nebudeš mít záchvaty žravosti a nezvladatelné chuti na sladké, budeš mít víc energie, budeš zdravější, budeš mít lepší vlasy, pleť a nehty a taky náladu.

No a kromě zklidnění a rozběhnutí metaolismu pochopitelně potřebuješ taky dostatečný pohyb - musíš spálit cca o 15-20% energie více, než sníš. Tuk se spaluje jen pokud existuje energetický deficit. Tedy že energetický výdej je vyšší než energetický příjem. To teď sice máš, ale to spalování si blokuješ tou hladovou a dalšími zdroji zátěže jako je třeba špatný spánek, nekompenzovaný stres, mizerné sebevědomí spojené se spoustou úzkostí a podobně. Příliš mnoho stresových hormonlů v krvi je při snaze zhubnout jako zacpaný komín při topení v kamnech.

V tvém případě to znamená spálit okolo 2200 kcal denně. 1600 spálíš jen tím, že vstaneš a dýcháš, takže ti zbývá 600 kcal denně. To máš dvě hodiny chůze. Nebo hodina chůze a půl hodina ostřejšího cvičení.

To ti zajistí změnu životního stylu tak, že postupně získáš lepší fyzičku a zároveň se tvoje tělo promění do zdravějšího tvaru.

Příspěvek upraven 06.07.20 v 21:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26561
6.7.20 21:19

Nejez malo, ale dobre a zdrave. No je to moc, merim stejne a s 90kg bych se necitila ani trochu dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Podle BMI máš nadváhu. Já mám stejnou hodnotu a tlustá si momentálně teda připadám. Když jsem měla o 10 kg méně, tak jsem byla i tak oplácaná. Ale záleží jak se cítíš.

• Citovat
  • Upravit
Pet32

Jestli jdou dolů cm, je to v pořádku. Jestli jíš hodně málo, tělo si ukládá zásoby nebo nabíráš svaly

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová