Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mishell píše:
Já jsem zkoušela taky všechno možný dokola už jsem 38+4 a stále ještě nic
Ježiš nech ho tam ještě má čas a je mu tam dobře ![]()
Já doteď lituju,že mi porod vyvolávali - byla jsem 40+5. Vše bylo OK,tak tam prcek mohl klidně zůstat déle. měla jsem si radši víc stát za svým a ne se tak rychle nechat přemluvit. Nakonec to po vyvolávačkách skončilo akutním císařem. ![]()
Ale jinak jsem běhala po schodech jak divá i pila maliník. Jen sex nebyl - manžel se bál, aby malýmu nějak neublížil.
Na vyvolanie porodu, je dobry sex
ale musi sa partner urobit do teba, velmi to pomaha
koho som sa spytala, ta mi poradila toto
sama som na konci 38 tt, tak uvidime
hlavne žiadny strach..no a dva tyždne sa už prewnašat predsa nesmie zo zakona..len sedem dni..to nam tvrdili v porodnici..tak neviem..
Ahoj holky dneska jsem 39tt a už mě to vážně nebaví s manželem zkoušíme sex a zatím bohužel nic jen bolesti jinak nic víc na poslední kontrole mi dr řekl že se nic nechystá už od 34tt dávám horkou vanu tak už nevím co udělat a malý má odhad 3720g
@Anonymní píše:
Ahoj holky dneska jsem 39tt a už mě to vážně nebaví s manželem zkoušíme sex a zatím bohužel nic jen bolesti jinak nic víc na poslední kontrole mi dr řekl že se nic nechystá už od 34tt dávám horkou vanu tak už nevím co udělat a malý má odhad 3720g
Od 34tt?
Ono nepomáhá nic, dokud se miminku nechce, takže se spíš uklidni a zkus si ty poslední týdny užít, máte ještě moře času.
Porod se spustí ve chvíli, kdy je na to dítě i tělo připraveno. Ne když chceš ty. Tyhle babský rady fungujou jen ve chvíli, kdy je porod na spadnutí, ne když se nic nechystá. Přestaň blbnout, ať si vyvoláváním porodu ještě neublížíš. Proč horký vany od 34tt? To jsi chtěla porodit takhle brzo?
@Anonymní píše:
Miminko se narodí, až se ono samo rozhodne
Dr pozná velké houby. Podle mě pomáhá se uklidnit a naladit na miminko.
@Anonymní píše:
Ses blazen, vis o tom, ze nejranejsi donosenost se povazuje 37 tt? Kam proboha spechas? Mimino klidne muze jeste tri tydny byt v deloze, nez bude pripraveno ono i telo. A ty takhle silis o sest az osm tydnu driv?
Misto vany si dej studenou sprchu, at se vzpamatujes, odpocivej a nech telo, at dělá, co ma. A jak píšou holky nahoře, dokud se porod nechysta sam, tak ho neurychlis ani za zlaty prase. Ono maji kolikrát i lékaři v nemocnici potize vyvolat porod, kdyz je to nutne a to maji sakra lepsi metody.
Odhady jsou plus minus pul kila, tim se nestresuj.
Dite se narodi, az bude pripravene.
Ve 34 tt by bylo fakt jeste nedovyvinute, co blbnes.
Ano, dítě má ještě čas.. Já rodila v termínu, malý měl přes 4 kg a bylo to bez poranění, kolegyně takhle v pohodě porodila skoro 5 kg dítě.. A někdo má problém třeba s miminkem 2,5 kg.. O váze to není, tak nestresuj a v klidu si ještě počkej
@Lucie_Sx přesně, odhad vůbec neřeš. Vím o případech ( a co jsem slyšela není to až tak výjimečně) kdy maminky strasili váhou 4 kg a nakonec mělo miminko sotva 3 kg… To k té váze.
Ke zbytku už ostatní řekli asi vše co je třeba ![]()
@Anonymní píše:
A proč od 34tt horkou vanu?
pokud se nic nechystá…asi s tím nic neuděláš, sex, horká vana atd. většinou pomáhají, když je čípek zkrácený a jsi aspoň trochu otevřená (tělo musí být připravné, pokud není…toť má zkušenost). Ovšem to, že dneska „se nich nechytá“ neznamená, že zítra to bude jinak…
Jinak za standartní odchylku váhového odhadu se bere 500g (a i kdyby miminko bylo větší, no talk bude, seš 39tt, ještě má čas, tak mu ho dej)
hodně síly ![]()
@Anonymní píše:
Od 34 tt? Jsi Mimoň.. Prostě počkej, až uzraje, tak se pustí
Jsem 39tt od 34tt jsem dávala horkou vanu první porod my taky vyvolávali kvůli těhu cukrovce tak jsem chtěla nějak pomoct tělu aby mimi šlo samo jinak za týden jdu na poslední KO a dr uvidí co a jak a pak mě posílá na vyvolání ![]()
@Anonymní píše:Ženský, vám totálně přeskočilo…
Jsem 39tt od 34tt jsem dávala horkou vanu první porod my taky vyvolávali kvůli těhu cukrovce tak jsem chtěla nějak pomoct tělu aby mimi šlo samo jinak za týden jdu na poslední KO a dr uvidí co a jak a pak mě posílá na vyvolání