Jsem v 39. týden těhotenství - jak přivolat porod?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
alena1995
12.3.21 11:32
@Janli píše: Ženský, vám totálně přeskočilo… :roll:. Chtít rodit v 34tt? Já jsem porodila v 34tt a nepřeju ty nervy nad inkubátorem nikomu. Ještě to chtít záměrně… :zed:

Přesně :? To je hodně smutný. Já rodila 41tyden a byla jsem moc ráda, že je malej úplně donošenej jak má být, ikdyz poslední tři týdny mi bylo na umřeni. A to mi ségra ve 36tt řekla ať zkusím porod sama vyvolat 8o že to dělala i ona, no, nemám nad tímto slov. Dítě v inkubátoru bych zažít nechtěla, asi to pro matku není úplně pěknej start „společného života“.

• Citovat
  • Upravit
Janli
12.3.21 11:46
@alena1995 píše:
Přesně :? To je hodně smutný. Já rodila 41tyden a byla jsem moc ráda, že je malej úplně donošenej jak má být, ikdyz poslední tři týdny mi bylo na umřeni. A to mi ségra ve 36tt řekla ať zkusím porod sama vyvolat 8o že to dělala i ona, no, nemám nad tímto slov. Dítě v inkubátoru bych zažít nechtěla, asi to pro matku není úplně pěknej start „společného života“.

Jo, to je vyloženě pecka. Řešíš, jestli to dítě udýchá, jestli nebude slepý, jestli nebude mít nález na mozku, pochovat si ho nemůžeš, laktaci rozjíždíš s odsávačkou, novorozenecká žloutenka taky žádná banalita. Většinou se nevyhneš vojtovce, lítáš mezi neurologií a kardiologií… A pak si tu přečteš, že sk někdo dává horký vany, aby porodil dřív. Bože, já měla u prvního dítěte v 30tt odhad 2,5kg, ale tohle mě teda nenapadlo…

• Citovat
  • Upravit
935
12.3.21 12:01

@Janli No, ono je to těžký…potom tu máme ženský (a není jich málo), který přijdou ve 41+1 k porodu s perfektně donošeným, zdravým dítětem klidně kolem 4kg bez srdeční akce. Verdikt, že placenta už plod neutáhla, spustil se zánět nebo došlo k pozdní formě růstové restrikce a dítěti v důsledku toho selhalo srdce. O tom se vůbec nemluví, ale je to cca 400 případů ročně. Prostě ne vždy se spontánní porod rozjede včas…Takové ženy se užírají výčitkama, že si porod nenechaly vyvolat dřív. :nevim: Já už jsem jedno mrtvé dítě rodila a pokud bude všechno v pořádku, nechám si porod vyvolat před 40tt, protože čekat do aleluja při znalosti všech rizik prostě psychiky nedám. P. S. Samozřejmě je blbost vyvolávat ve 34tt, na druhou stranu sama jsem byla nedonošeňátko ve 34tt hodně pod 2 kg a jsem naprosto zdravý a vzdělaný člověk, v dětství jsem se vyvíjela naprosto standardně jako normálně donošené děti…takže osobně z lehké nedonošenosti mám menší hrůzu než z rizik přenášení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
12.3.21 12:30

@Danuska89 Moc mě mrzí tvoje ztráta.

Ráda bych to číslo uvedla na pravou míru. To není 400 mrtvých perfektně donošených dětí. Je to 400 mrtvě porozených dětí, takže všechny po 24+0. Ročně se v ČR narodí přes 100 tisíc dětí, takže to jsou ani ne 4 promile. Tím nechci nijak zlehčovat tvoji ztrátu, měla jsi obrovskou smůlu. Bohužel se takové věci stávají. Chápu i tvůj strach a odhodlání porodit dříve. Ale nedělala bych z toho pravidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
12.3.21 12:53

@Hibou jj, 400 celkově, cca 600 když se započítají VVV, nicméně velké procento z toho jsou děti porozené v termínu. Ve 40 % se nezjistí příčina, což je prostě děsný, ve 20 % se tomu dalo zabránit, ale z nějakého důvodu k tomu nedošlo. Vím, není to pravidlo, ale psychika po něčem takovém je naprosto šílená, hlavně když nemáš odpověď proč a od toho se jakkoli odrazit. Jsou to jen 4 promile, ale i to je každoročně relativně dost dětí a jejich rodin, často jim je tvrzeno, že je vše OK, ale prostě není, když k tomuhle dojde. Potraty se všude straší, tímhle ne… taky je čím, protože po tomhle prostě člověk není za pár měsíců fit, možná ani za pár let ne. Jenže co teď…sama, když všechno bude ok, tohle budu za pár týdnů řešit, po 36tt se budu bát každého dne, že se něco ve finále pos.re, protože to je fakt velký psychický a fyzický hnůj v šestinedělí řešit zastavování laktace, pitvu, kremaci a pohřeb, namísto toho, na co těhotenství hormonálně ženskou těch x měsíců připravovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.3.21 23:50
@Danuska89 píše:
@Hibou jj, 400 celkově, cca 600 když se započítají VVV, nicméně velké procento z toho jsou děti porozené v termínu. Ve 40 % se nezjistí příčina, což je prostě děsný, ve 20 % se tomu dalo zabránit, ale z nějakého důvodu k tomu nedošlo. Vím, není to pravidlo, ale psychika po něčem takovém je naprosto šílená, hlavně když nemáš odpověď proč a od toho se jakkoli odrazit. Jsou to jen 4 promile, ale i to je každoročně relativně dost dětí a jejich rodin, často jim je tvrzeno, že je vše OK, ale prostě není, když k tomuhle dojde. Potraty se všude straší, tímhle ne… taky je čím, protože po tomhle prostě člověk není za pár měsíců fit, možná ani za pár let ne. Jenže co teď…sama, když všechno bude ok, tohle budu za pár týdnů řešit, po 36tt se budu bát každého dne, že se něco ve finále pos.re, protože to je fakt velký psychický a fyzický hnůj v šestinedělí řešit zastavování laktace, pitvu, kremaci a pohřeb, namísto toho, na co těhotenství hormonálně ženskou těch x měsíců připravovalo.

Mrzi me, co se ti stalo, bohuzel kvuli vyvolavani se to muze nehezky zvrtnout taky. Kdovi kolik takovych pripadu, ktere skoncily spatne, je.

Kdyz tady ctu denicky, tak spouste prusvihu by se dalo predejit, kdyby gynekolog veril mamince, ze „neco je spatne“ a poradne vysetril.
Ja treba rodila dost po terminu a utz placenty a prutoku byl zaklad.

Plus sama pises, ze casto se na pricinu neprijde - a s tim neudelas uz vubec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí