Mizející druhá čárka - jsem v tom?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6093
26.1.10 12:12
l.a.n-a píše:
Ale vždyť přece nemůžete vědět jesli bych ve svém věku dítě zvládala nebo ne..je přece tolik maminek které měli dítě možná ještě dřív než v 16letech a zvládají to.

Taky radím zkusit další test a přeji, aby to dopadlo tak, jak si přeješ.

P.S.: Zvládnou dítě v takto mladém věku samozřejmě lze, ono by ti vlastně ani nic jiného nezbylo, než že bys to prostě MUSELA zvládnout.
Věř, že žádný med to opravdu není.
Dítě je krásný dar, ten nejkrásnější, ale ty starosti okolo - to asi není pro mladou 16-letou hlavu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
26.1.10 12:13

Lano, ne že by jsi to nemusela zvládnout, ale rozhodně si to ani nedovedeš představit, já měla spolužačku, které porodila na základce v čerstvých 15 a většinu péče o dítě obstarávali její rodiče

ano, poučovat o antikoncepci umí každý, ale jen málokdo si o ní umí říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
26.1.10 12:14

Jak píšou holky, zkus si udělat těhtest hnedka ráno, eventuelně si dojdi na gyndu ať ti udělaj krevní test.
Přijde na to jestli dítě skutečně chceš a nebo ne. Pokud ano nevidím v tom problém.
Podle toho smutnýho smajlíka mi nepřijde, že by si po dítěti nějak extra prahla, ale třeba se pletu.
Upřímně já jsem dítě chtěla vždycky, ale v 16 jsem věděla, že je příliš brzo. Ono totiž dítě není hračka, kterou odložíš v momentě, kdy tě přestane bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
26.1.10 12:47
bedru píše:
Lano, ne že by jsi to nemusela zvládnout, ale rozhodně si to ani nedovedeš představit, já měla spolužačku, které porodila na základce v čerstvých 15 a většinu péče o dítě obstarávali její rodičeano, poučovat o antikoncepci umí každý, ale jen málokdo si o ní umí říct

to dost nechapu , ze muzes takhle soudit :roll: . podle toho ze znas jeden takovy pripad? ja znam i pripady kdy meli dite ve 20 a povesili ho na krk rodicum. no to je o necem jinem , myslim ze nemuzem posoudit zda si to ten ci onen umi predstavit , to je dost individualni prece

jinak doporucju taky dalsi test jak jinad :-) . a drzim palce at to dobre dopadne! a jinak moji tchyni se prvni dite narodilo v 17letech a zvladla to sama bez rodicu i bez manzela , protoze ten byl zrovna na vojne.proste kdyz uz to prijde, tak se to urcite zvladnout da.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
26.1.10 12:52

KDYŽ JE ČLOVĚK PŘIPRAVENÝ NA SEX,MUSÍ BÝT I PŘIPRAVENÝ NA NÁSLEDKY

KDYŽ NENÍ ZODPOVĚDNÝ PŘÍTEL TAK BUĎ ALESPOŇ TY…NA CHLAPY NENÍ SPOLEHNUTÍ…DÁVÁNÍ SI POZOR JE TO NEJHORŠÍ..URČITĚ VÍŠ CO ZNAMENÁ KAPIČKA LÁSKY?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
26.1.10 12:53

Zuzko84, a ty sis to v 16ti letech dovedla představit?
a já ve své práci, jsem těchto případů zažila spousty né jen jeden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
26.1.10 12:54
Sylvajs píše: KDYŽ JE ČLOVĚK PŘIPRAVENÝ NA SEX,MUSÍ BÝT I PŘIPRAVENÝ NA NÁSLEDKYKDYŽ NENÍ ZODPOVĚDNÝ PŘÍTEL TAK BUĎ ALESPOŇ TY…NA CHLAPY NENÍ SPOLEHNUTÍ…DÁVÁNÍ SI POZOR JE TO NEJHORŠÍ..URČITĚ VÍŠ CO ZNAMENÁ KAPIČKA LÁSKY?

Tak pod tohle se plně podepisuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.10 13:04

Teda,tady se to zvrtává..Jsem moc ráda,že jsem se rozhodla psát anonymně,protože toto fakt nemusím..Mladá možná těhulka se přijde poradit a hned poučky o antikoncepci..Myslíte,že o to stojí?Že právě proto sem přišla? :nevim:

Já znám kromě kamarádky ze svého okolí víc holek,které otěhotněly v 16 -17,a podle mého názoru se o dítě staraly s láskou,pečlivostí,dokonce líp jak leckterá maminka " přiměřeném věku ".Samozdřejmě ani z toho nemůžu dělat statistiku,každý případ je individuální,ale nikdy nevíte,co za tím bylo..A už ne tak na dálku..

Jedna známá zůstala v 17 sama s dítětem bez partnera,bydlela ze začátku u rodičů,ale o dítě se starala sama..Rodiče chodili do práce a ona přerušila školu.Přála si to tak ona i její rodiče..Po dvou letech dodělala maturitu,odstěhovala se od rodičů,pracuje,do toho dálkově studuje.To vše zvládají s novým partnerem sami..

Nezáleží jen na věku,ale na tom,jak se k tomu člověk postaví..Koneckonců,znám i 30leté maminky,které přerušily kariéru,mají dítě ale tím přišly o svůj klid,záliby,přátele..Dítě je často u babiček nebo paní na hlídaní a maminky bůhvíkde pod záminkou že se potřebují odreagovat,odpočinout..Potom kdo je lepší :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1837
26.1.10 13:06

Lano, ta čárka, která byla a zmizela může být. Když počůráš test, tak se moč nasaje do testu a po té kontrolní ploše jede takový růžový/fialový stín a zanechává za sebou jednu nebo dvě čárky. Směrodatné je to, co zůstane. Udělej si test z ranní moče a uvidíš. U některých testů je tohle víc a u jiných míň vidět.
Na nevolnosti nehleď, to sis mohla klidně vsugerovat, protože se bojíš.
Určitě pak dej vědět, jak to dopadlo.
 Romana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
26.1.10 13:12

je pravda, že se to tu zvrhlo v úplně jinou diskuzi, než bylo prvně myšleno :-?

ale je to tak 100lidí 100 názorů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
26.1.10 13:24
Anonymní píše:
Teda,tady se to zvrtává..Jsem moc ráda,že jsem se rozhodla psát anonymně,protože toto fakt nemusím..Mladá možná těhulka se přijde poradit a hned poučky o antikoncepci..Myslíte,že o to stojí?Že právě proto sem přišla? :nevim:

Já znám kromě kamarádky ze svého okolí víc holek,které otěhotněly v 16 -17,a podle mého názoru se o dítě staraly s láskou,pečlivostí,dokonce líp jak leckterá maminka " přiměřeném věku ".Samozdřejmě ani z toho nemůžu dělat statistiku,každý případ je individuální,ale nikdy nevíte,co za tím bylo..A už ne tak na dálku..

Jedna známá zůstala v 17 sama s dítětem bez partnera,bydlela ze začátku u rodičů,ale o dítě se starala sama..Rodiče chodili do práce a ona přerušila školu.Přála si to tak ona i její rodiče..Po dvou letech dodělala maturitu,odstěhovala se od rodičů,pracuje,do toho dálkově studuje.To vše zvládají s novým partnerem sami..

Nezáleží jen na věku,ale na tom,jak se k tomu člověk postaví..Koneckonců,znám i 30leté maminky,které přerušily kariéru,mají dítě ale tím přišly o svůj klid,záliby,přátele..Dítě je často u babiček nebo paní na hlídaní a maminky bůhvíkde pod záminkou že se potřebují odreagovat,odpočinout..Potom kdo je lepší :nevim:

Já nemyslím, že by to ty holky nezvládly. Ale málokterá zůstane s otcem svého dítěte, nemají kde bydlet, s péčí většinou pomáhají rodiče, musí přerušit školu, mají málo peněz… Prostě je to pro ně komplikované :nevim:
A život si komplikují zbytečně, stačilo vzít gumičku, že 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
26.1.10 13:31

Holky nezlobte se na mě,ale je zbytečné řešit to jak je zakladetelka rozumná atak.
Víte celkově naše společnost už trochu zapoměla,že dřív to bylo normální , že mladé ženy měly miminko.
Mě bylo sice 20 když jsem otěhotněla,ale bylo to naprosto plánované,antikoncepci jsem brala od svých 15 let,ale pak jsme s přítelem zvážily pro a proti a miminko si pořídily,a přesto se našlo spousta šťouralo,kteří mě měly za naprosto nezodpovědnou a totálně blbou holku,která si vůbec dovolila ve 20 ti otěhotnět přitom nechápu proč,bylo to naše rozhodnutí a věděly jsme že dokážem o dítě postarat.Takže ono je jedno jestli je holce 16 nebo 20,vždycky se najde někdo kdo na ni bude koukat špatně.
Přitom je i spousta matek kterým je 30 a jsou špatné matky,tohle není o věku ale o vyzrálosti daného člověka,také hodně záleží na tom jak byl vychováván a k čemu byl veden.A když zakladatlka těhotná nebude,tak si z toho alespon vezme ponaučení ,že pokud se necítí na to být matkou,tak je lepší překonat stud a zajít si pro atikoncepci.
L.a.n.o.at to dopadne jekkoli tak ti přeji at jsi šťastná :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
26.1.10 13:32
bedru píše:
Zuzko84, a ty sis to v 16ti letech dovedla představit?
a já ve své práci, jsem těchto případů zažila spousty né jen jeden

ne, ja az v 17 kdy jsme meli doma moji malou neter :mrgreen: . ja proste verim ze pokud nekdo ma doma o hodne mladsiho sourozence (coz rozhodne neni vzacne) nebo jako ja jsem mela doma neter se segrou apod. tak si to umi predstavit . ja osobne jsem v 16 letech ani nezazila sex na vlastni kuzi , takze me ani nenapadlo si predstavovat jake to je byt matkou - asi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
26.1.10 13:33
chuanitka píše:
Anonymní píše:

Nezáleží jen na věku,ale na tom,jak se k tomu člověk postaví..Koneckonců,znám i 30leté maminky,které přerušily kariéru,mají dítě ale tím přišly o svůj klid,záliby,přátele..Dítě je často u babiček nebo paní na hlídaní a maminky bůhvíkde pod záminkou že se potřebují odreagovat,odpočinout..Potom kdo je lepší :nevim:
Já nemyslím, že by to ty holky nezvládly. Ale málokterá zůstane s otcem svého dítěte, nemají kde bydlet, s péčí většinou pomáhají rodiče, musí přerušit školu, mají málo peněz… Prostě je to pro ně komplikované :nevim:
A život si komplikují zbytečně, stačilo vzít gumičku, že 8-)

Ono postavit s k věci zodpovědně ještě neznamená úspěch.
Já jsem se v 18 taky k nečekanému těhotenství postavila zodpovědně.
A seděla na nás polovina toho, co napsala Chuanitka - bez pěnez, neměli jsme kde bydlet, s tím spojených šíleně moc problémů a starostí, věčně jen samé nervy, co bude zítra :-(
Teď už je situace nepatrně lepší, ale vím, že jsme si mohli ušetřit spoustu problémů a starostí - nemyslím tím potrat, snad jen větší opatrnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
26.1.10 13:43

Maria prej mozna mela Jeziska ve 12ti - v tom veku se prej divky obvykle vdavaly - a to ani nemusela mit sex :-)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí