Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky:)) měla bych na vás jednu otázečku..nedávno jsem si dělala asi v 6 večer těhotenský test a pod tou hlavní čárkou se mi objevila ještě jedna slabě růžová jenže po chvíli tam zase nebyla..nevíte co to znamená?Mám teď většinou ranní nevolnosti ale nezvracím někdy i během dne jsem i taková náladová někdy mě přepadne fakt špatná nálada z ničeho nic.A bolí mě v podbřišku už asi týden.Menstruaci jsem měla naposled 28.12 takže vlastně bych jí měla teď někdy dostat ale chtěla sem se zeptat.Myslíte že můžu bejt v tom?myslím že by to bylo i dost pravěpodobný s přítelem jsme měli hodněkrát nechráněný sex a antikoncepci neberu..ale byl by to asi problém je mi teprv 16 ![]()
Myslim, ze muzes. Udelej si dalsi test, nejlepe rano. Drzim Ti palce.
Ahoj,
tak si zkus udělat ještě jeden test… at si seš jistá, moc nechápu, že čárka zmizela, nikdy jsem to neslyšela, bud tam je a nebo není, tak si pro jistotu udělej ještě jeden…
Nooo a ten nechráněný sex v 16ti, jako je to Tvá věc, ale když píšeš, že by to byl problém, měla by sis dávat pozor ![]()
To je ti jako 16 a jedete naostro?
Proč prosímtě??? ![]()
Test zopakuj. Ty příznaky sis mohla vsugerovat, protože se bojíš.
Jj, je to divný, že čárka „zmizela“. Nicméně prostě testuj dál, že..
A musím se připojit k názoru, že pokud je ti 16 a dítě by byl problém (což chápu), pak je asi trochu nezodpovědné mít nechráněný sex.. pak chudáci ty děti, co se buď nenarodí, protože slečna jde na potrat, nebo se narodí, ale rodiče je nezvládají a tak..
Prostě zkus být velká holka a trochu zodpovědnější, jo ![]()
no vlastně ani nevím ale bylo to přerušovaný dával si pozor..i když vlastně ani na tohle se nedá spolehnout ale prostě to nějak přišlo no..i když kdybych byla v tom tak bych si to dítě určitě nechala ale asi by to bylo docela těžký ![]()
Lano, jak píšou ostatní, test zkus znovu, ale nejlíp, až kdyby ti menstruace vynechala. a hlavně pokud se cítíš být dostatečně dospělá pro sexuální život , tak k tomu taky dospěle přistupuj a nejlépe si nech napsat u gynekologa hormonální antikoncepci, kdyby jsi byla moje dcera, tak dostaneš takovou facku, za tenhle nezodpovědný přístup. a to že by sis dítě nechala, si ted nedovedeš ani představit, co je to v reálu ve tvém věku!!!!!!!tak se zamysli nad svým jednáním a tvůj přítel by se měl zamyslet s tebou. přeju ti negativní výsledek testu
Ahoj l.a.n-o, zatím neplaš, je fakt dost možný že tím strachem si vsugerováváš těhu příznaky, když jsem se snažila otěhotnět, tak jsem se zase tak modlila abych byla těhu, že jsem ty příznaky měla taky a pak to nevyšlo, až po nějaké době.
Zkus testík znovu, každopádně určitě z ranní moči a dej vědět jak jsi dopadla, držím palečky ![]()
Raději napíšu anonymně,abyste mě neukamenovaly.Pročítala jsem totiž diskuze z podobnou tématikou,to mi stačilo..Ženské jsou potvory…
Těhotná být můžeš..Pokud budeš a rozhodneš si dítě nechat,nebudeš to mít jednoduché,ale zvládneš to tak,jako to zvládly všechny ostatní..Já sama jsem měla první dítě ve 20,ale mám kamarádku,která porodila v 16 první dítě,dnes má děti tři a dávno se osamostatnila,žije slušný život a o děti se stará dobře.
Někdy se to prostě stává i v lepších rodinách.Poučovat o antikoncepci umí každý..
Potom dej vědět.
Ale vždyť přece nemůžete vědět jesli bych ve svém věku dítě zvládala nebo ne..je přece tolik maminek které měli dítě možná ještě dřív než v 16letech a zvládají to.
Anonyme, musím se připojit k tvému názoru a naprosto veřejně, páč se za něj nestydím, co se stalo, stalo se, l.a.n-a určitě věděla do čeho jde a musela počítat s následkama a sem nám píše abychom se s ní podělily o zkušenosti a poradily, určitě ne proto že by byla zvědavá na to jestli bysme jí za to nafackovaly nebo ne. ![]()
Lano: zkus test znovu. A pokud jsi těhotná, tak s tím teď už nikdo nic nenadělá, nebudu se tady snažit moralizovat… Přeji ti, aby to dopadlo tak jak si přeješ ![]()
l.a.n-o, z pohledu holky, která od 13 let úspěšně a téměř sama vychovávala brášku, souhlasím že se to dá, ale nezacházejme zatím tak daleko, ještě nevíme na čem jsi. ![]()