Mizející druhá čárka - jsem v tom?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14721
26.1.10 14:01
Oluscha píše:
Holky nezlobte se na mě,ale je zbytečné řešit to jak je zakladetelka rozumná atak.
Víte celkově naše společnost už trochu zapoměla,že dřív to bylo normální , že mladé ženy měly miminko.
Mě bylo sice 20 když jsem otěhotněla,ale bylo to naprosto plánované,antikoncepci jsem brala od svých 15 let,ale pak jsme s přítelem zvážily pro a proti a miminko si pořídily,a přesto se našlo spousta šťouralo,kteří mě měly za naprosto nezodpovědnou a totálně blbou holku,která si vůbec dovolila ve 20 ti otěhotnět přitom nechápu proč,bylo to naše rozhodnutí a věděly jsme že dokážem o dítě postarat.Takže ono je jedno jestli je holce 16 nebo 20,vždycky se najde někdo kdo na ni bude koukat špatně.
Přitom je i spousta matek kterým je 30 a jsou špatné matky,tohle není o věku ale o vyzrálosti daného člověka,také hodně záleží na tom jak byl vychováván a k čemu byl veden.A když zakladatlka těhotná nebude,tak si z toho alespon vezme ponaučení ,že pokud se necítí na to být matkou,tak je lepší překonat stud a zajít si pro atikoncepci.
L.a.n.o.at to dopadne jekkoli tak ti přeji at jsi šťastná :kytka:

Oluscho, no zvrtlo se to jiným směrem :D
Ale nikdo tu myslím neřekl, že mladé matky jsou špatné matky 8-o Jen to, že mají mnohem více problémů než ty, které už mají zázemí.

Osobně myslím, že mezi 16-ti a 20-ti letou holkou je obrovský rozdíl. Třeba v tom, že ve dvaceti už máš víc než jen základní vzdělání (většinou :mrgreen:)
Já teda byla v šestnácti pěkný trdlo, ve dvaceti už jsem měla docela rozum :) A nemyslím, že jsem nějaká výjimka.

Každopádně taky přeju laně, ať to dopadne dobře :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
26.1.10 14:11

l.a.n.o. - jestli jsi těhu zjistíš z testu, který si ráno uděláš. Když bude pozitivní, tak máš ještě chvilku času všechno si rozmyslet, zajít za rodičema, probrat to s přítelem, třeba najít nějakého odborníka, co ti všechno vysvětlí a poradí. Máš 2 možnosti, jak se situací naložit. Přeju osvícenou mysl při rozhodování, protože ať už se rozhodneš jak se rozhodneš, vždycky to bude dobře, když tomu budeš věřit. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
26.1.10 14:30

Agatha: děkuji ti za tento názor, opravdu se to tu zvrtlo a Lana podle mě nechtěla slyšet nic o tom, že má používat prezervativy, či jak jsou 16ti leté matky špatné… :)

Podepisuji se pod to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
26.1.10 17:17

No holky, já si nemyslím, že jsou 16ti leté matky špatné, jen si myslím, že v tomto věku je zbytečné mít tolik starostí a zodpovědnosti, v tomto věku se holky mají ještě bavit, jsou to ještě děti.. Doufám, že se nikdo neurazí, ne nadarmo je plnoletost v 18..

Co se týká vzniklé situace, pokud budeš těhotná, je jen na Tobě, jak si to zařídíš. Jde jen o Tebe a Tvoje případné dítě, rodiče ani nikdo jiný nemá právo za Tebe rozhodovat (i když nejsi plnoletá). Ovšem pokud nejsi, máš možnost se zamyslet nad tím, jak k tomu budeš přistupovat do budoucna.. Moje mamka vždycky razila heslo, že v dnešní době nechtěně otěhotní jenom blbec (tím není myšleno selhání antiko, ale nepoužívání antiko). Teď když dítě mám, jsem ráda, že jsem si její radu vzala k srdci. Je to samozřejmě krásné, ale taky náročné, o financích ani nemluvím. Takže jsem ráda, že jsem si počkala na dobu, až jsem opravdu chtěla, kdy jsem zajištěná a mám partnera, který se o nás dokáže postarat.

Doufám, že mě nikdo neukamenuje, je to jenom můj názor. Je mi přes 30 a jsem fakt ráda, že mám dítě až teď. Nejde o to, jestli to člověk zvládne, ale o vše okolo. Nakrmit a přebalit dítě není těžké..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
26.1.10 19:41

KDYŽ JE ČLOVĚK PŘIPRAVENÝ NA SEX,MUSÍ BÝT I PŘIPRAVENÝ NA NÁSLEDKY

Tak tato věta je nebetyčná blbost.Tedy alespon pro mě.. Toto není vzkaz pro zakladatelku, ale musím se vyjádřit..
Já tedy nevím kolik z vás když se v zamilovanosti milovalo se svým partnerem myslelo na následky ( rodičovství, pohl. choroby..).Já tedy rozhodně ne a dlouho mi trvalo se dohrabat k zodpovědnosti a to nejsem žádný sociálně či rozumově slabší případ.. Ale co si budeme povídat - hormony jsou hormony a já jsem byla pěkně telecí..Doma mi nic neřekli a nepoučili, bohužel..Dítě jsem měla ve 20 ti a to už jsem byla v rozumějším období, ale od 16 - 18 hrůza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
26.1.10 20:05

Liz, každý jsme jiný a každý máme jiný názor. Já jsem teda na následky myslela vždycky, ale myslím na ně u všeho. Co člověk, to názor, a taky povaha. Doma mi taky nic moc neřekli, až když jsem věděla odjinud..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
27.1.10 12:33
Lizbeth píše:
KDYŽ JE ČLOVĚK PŘIPRAVENÝ NA SEX,MUSÍ BÝT I PŘIPRAVENÝ NA NÁSLEDKYTak tato věta je nebetyčná blbost.Tedy alespon pro mě.. Toto není vzkaz pro zakladatelku, ale musím se vyjádřit..
Já tedy nevím kolik z vás když se v zamilovanosti milovalo se svým partnerem myslelo na následky ( rodičovství, pohl. choroby..).Já tedy rozhodně ne a dlouho mi trvalo se dohrabat k zodpovědnosti a to nejsem žádný sociálně či rozumově slabší případ.. Ale co si budeme povídat - hormony jsou hormony a já jsem byla pěkně telecí..Doma mi nic neřekli a nepoučili, bohužel..Dítě jsem měla ve 20 ti a to už jsem byla v rozumějším období, ale od 16 - 18 hrůza…

Milá Liz, ne každý je tako ty ,)) Já jsem byla v otázkách sexu vždycky zodpovědná, až v pozdějším věku jsem si dovolila pár úletů, ale to už jsem byla připravená nést jakékoli následky.

Láska a vášeň se se zodpovědností nevylučují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15584
27.1.10 13:20

Tak lano jak? Zkoušela jsi test znovu?
Nebudu tady moralizovat, myslim, že jsem v 16ti byla taky nerozumná, ale na druhou stranu přerušovaný sex bych asi neriskla.
Ale je to na každém. někdo je připraven na děcko v 18ti, někdo ve 28 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
27.1.10 16:13

Milá Laurolauro, no právě, že každý je jiný a né jako já.. ale někdo přece.. proto mě vadí tyto věty typu - že když někdo sexuje tak musí být připraven bla bla bla..Někdo nemusí a není.. .. no a co kdyby s ti při tech pár úletech stalo něco podobného???.. nikdo není dokonalý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
27.1.10 16:36

Jak už jsem psala a jak sis mohla přečíst, Liz, kdyby se mi stalo něco podobného při mých úletech v pozdním věku, byla jsem schopná a připravená se s tou situací poprat (tj. dokončená škola již byla, zkušenosti, znalosti, práce tudíž peníze, absence partnera kterého bych mohla ohrozit pohlavní nemocí atp).

Asi je to o tom jak je kdo vychován, já jsem do určitého věku bez ochrany nikdy nesouložila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
27.1.10 19:10

****Asi je to o tom jak je kdo vychován, já jsem do určitého věku bez ochrany nikdy nesouložila.

Lauro, chápu, že jsi na sebe velice hrdá..A určitě máš na co být hrdá. je to obdivuhodný přístup, nicméně si nemyslím, že to má až tak moc co dočinění s vychováním..
jsem vychovaná myslím nadprůměrně slušně, ve velmi hezkých vztazích, ale jak na člověka přijde puberta je 15 let výchovy naprosto k prdu..Pak to zase přejde a můžeme těžit z rodičovské výchovy :mrgreen: :mrgreen:
Ale možná si podobný případ jako můj partner, který takovou tu klasickou ( hroznou) pubertu nezažil. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
27.1.10 19:54

já musím souhlasit s Lizbeth. Myslím,že kdo neměl bouřlivou pubertu to nepochopí. Prostě v jistých okamžicích jde rozum stranou a jde o štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
27.1.10 21:07

Holky, já si myslím, že je úplně jedno, jak je kdo vychovávaný, jak k sexu přistupoval, nebo jak přistupuje… Já jsem zůstala se svým 1. partnerem, antikoncepci jsem začala brát ještě před stykem, ale i tak neodsuzuji Lanu ani nikoho jiného, je to každého věc a stát se může cokoliv… Kdyby použila kondom, který by prasknul, sjel nebo já nevím co, nebo kdyby otěhotněla kvůli selhání antikoncepce, tak by to tu nikdo zas až tolik neřešil… Prostě se stalo, mělo se to stát. Zatím tedy nevíme, jak to dopadlo, ale nechte ji žít… ani bych se nedivila, kdyby sem už ani nenapsala. Přišla si pro radu, zda je normální, že 2há čárka mizí a nakonec se tu dozví otom, jak je nezodpovědná a jak jsou jiné zodpovědné…

Omlouvám se za román, muselo to ven :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
27.1.10 21:27

já nechápu proč by sexuální výchova měla být něco tajemného, přece nežijeme v době, kdy se slovo penis nebo vagína považovalo za urážlivé. ovšem pokud sexuální výchovu na ZŠ vede skoro důchodkyně, pro kterou jsou tyto slova neslušná, tak je problém na světě. když jsem si za svou absolvenskou práci vybrala téma sexuální výchova v 8 a 9 třídách na ZŠ, byla ta katastrofa, o čem tyto dětí mají a nemají páru, ale hlavně že souloží. když pak příjde k porodu 15ti-16ti letá dívka, tak místo aby teda převzala odpovědnost za to, že se za chvíli stane matkou, tak jako malé dítě brečí a volá svoji maminku, no bodejt holt děti nemají mít děti!!!já jsem ze svým přítelem začala chodit ve 14ti letech, v 15ti jsem přišla za mamkou, jestli semnou zajde na gyndu, že si chci nechat napsat antikoncepci, no šla, razila pravidlo, že když mi to zakáže, tak ji to moc nemůže, pokud mě na další 3 roky nepřiváže k topení, pořád lepší, jít si nechat napsat antiko, než řešit nechtěné těhotenství. s přítelem jsme si pak dali chvíli oraz, poznali a nazbírali jiné zkušenosti z okolí, ale stejně jsme nemohli být bez sebe, tak jsme se po škole k němu ve 23letech nastěhovala, v 25ti jsme se vzali a v 26ti jsem porodila plánovanou a chtěnou princeznu.a v tomhle tonu chci vychovat i svoji dceru!!!!k odpovědnosti!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
28.1.10 08:15
Kvatapka píše:
já musím souhlasit s Lizbeth. Myslím,že kdo neměl bouřlivou pubertu to nepochopí. Prostě v jistých okamžicích jde rozum stranou a jde o štěstí.

Já si myslím, že to není ani tím, že to prostě musí být nějak v člověku. Asi někdo všechno seje víc přes srdce někdo přes mozek. Byla jsem naprosto šílená puboška, rodiče ze mě byli na nervy, celý profesorský sbor si na mě ukazoval prstem (to je ta šílená metalanda) a přesto jak došlo na sex něco v mozku alarmovalo, že to nejde jen tak :nevim:

Nicméně chápu, že někdo to má jinak v pokud je tazatelka v 16 ochotná si miminko nechat, tak mi to připadá dost zodpovědné. Jeden můj kolega totiž používá metodu přerušované soulože+neplodných dnů (zjištěných čistě kalendářně - do 10.DC se nemůže nic stát - haha) a tímto způsobem poslal svoji partnerku 2× na potrat. Bylo jim oběma přes 25 let! To považuju za nezodpovědnost. Nepoužívat ochranu a řešit to interrupcí. Jeho argument je, že HA zatěžuje tělo a NIKDY by nedovolil partnerce aby ji brala. Ona totiž interrupce je asi hrozná sranda - hlavně psychicky :roll: No a teď ve 31 letech má dítě z holkou (stejně starou), se kterou se rezešel a pak si občas štrejchli jen tak samozřejmě bez ochrany a všude si stěžuje jaký je chudák :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex